Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: ZIP 50 4t  (Posjeta: 23950 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline odin

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krk
Odg: ZIP 50 4t
« Odgovori #60 : 27 Siječanj, 2007, 14:26:15 »
Ja san ima priliku vozit Keewey i mogu vam reć da skuter stvarno "slatko" povuče a  konačna brzina mu je oko 75 km/h tako da i nije tako loš u odnosu na ostale.Inače,neznan koji je model ali je 50ccm i bija je plave boje,uveza mi ga rođak iz Njemačke
da, ali keeway ne kosta 3999 kuna :)

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #61 : 27 Siječanj, 2007, 14:42:52 »
ja smatram da se isplati dat 4000 za baotiana, toliko kosta bolji bicikl. za onog kome su dovljne njegove mogucnosti prava stvar.
a i znam ekipu koja ga vozi vec 3. god bez ikakvih problema. uz redovite servise naravno.
zasad se pokazao ok, jedino su plastike lose ali i to je zanemarivo kad tu plastiku kupis za sicu.

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: C650 Sport, T-Max560
« Odgovori #62 : 27 Siječanj, 2007, 15:14:39 »
idem si u ponedeljak ili utorak kupit neki baotian al polovni ... bas me zanima to...   :headbang:

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #63 : 27 Siječanj, 2007, 16:51:27 »
imate baotiane i razne tvornice, namjena njihova je jasna.. ali ima i drugih novih imena koji nisu ni losi  :drunken_smilie:
u prvom redu mislim na u HR vec dokazani cfmoto i keeway ..daleko od toga da su savrseni..  :toothy9: , ali ima ih i  vrijede svake kune kupcima koji su ih uzeli.. i cini se da opstaju i ne mjenjaju kozu svake godine nego se bore...
da li je to dobro.. pa i je..
do kad ce to tako.. a cini mi se da je tek pocelo  :toothy9: :D:

Dobro je za krajnje kupce, da se borba zaostrava. Ali, keeway je najbolji primjer kako kineska roba nije i jeftina. Keeway kosta kao i Piaggio ZIP, Kymco Agility, Vitality ili ZX, kao i SYM JET. A ipak je kvalitetom jos uvijek daleko iza, i zato je pao na ljestvici prodaje.

Uvijek kazem - kinezi ce sigurno kvalitetom dostici ostale. Ali, onda to vise nece kostati 4k kn, vec puno vise. Vec sad imas firme, kao Keewaya ili Generica, koje ulazu u R&D (sto je nasjkuplje), ali one su cijenom daleko iznad ostalih kineza. Za sada kvalitetom bas ni nisu, ali hoce sigurno. Tko od kineskih firmi prezivi taj korak, od srot proizvodjaca jeftinog smeca do respektabilnog proizvodjaca srednje klase, napravit ce posao. Ostali ce ostati sto su i sada, srot proizvodjaci.

Iako, trend je takav da se kinezi sve rjedje samostalno pojavljuju u evropi. Najbolji su primjeri za to Garelli, Benelli, Peugeot, Rieju i jos par evropskih proizvodjaca (ne mogu se sjetiti sad svih) koji su klasicne baotian-look-a-like kineze izlagali u Koelnu i Milanu sa svojim naljepnicama. Ti kinezi vise nisu ni jeftini, a jos su uvijek smece. Peugeot ce navodno onaj 10' skuter (popularni Baotian kako ga mi zovemo) prodavati po 7.000kn! Gimme a break :)

Prije par godina sam razgovarao sa par kineskih proizvodjaca, svi su odreda imali klonove Kymco skutera (Baotian = Kymco Filly iz 1996), i kad sam ih pitao pa zasto ne naprave nesto svoje, nego svi stancaju iste stvari, odgovor je bio da je R&D najskuplji dio posla, da to tek strasno jaki proizvodjaci mogu imati.

Za kraj, zanimljiva usporedba, rezultati baotiana u zadnje 3 godine na trzistu, u glavnim gradovima, koji imaju najzahtjevniju publiku:

GRAD                2006         2005       2004
   PULA                  139           174         28
   RIJEKA                118           265         47
   ZADAR                172           212         79
   SPLIT                 316           488         118
   ZAGREB              861          1028         276
   DUBROVNIK         83             212         27

Eto, vidljivo je da je tu na djelu klasicna prevara, i da ljudi vrlo brzo raskrinkaju lose stvari. Naravno, Baotian je ove godine prodao gotovo identican broj motora kao i lani ukupno na trzistu, ali to je samo zato jer su usli u neke gradove u kojima do sada nisu prodavali muda pod bubrege :)
  Slicna je prica i sa svim ostalim kinezima.

to je trzisna utakmica, dok nije dosao keeway nisu ni ostali bili tako jeftini  :toothy9:

..ovo je u biti lijepa tema, za popricat ..a istina je dobra za konacnoga kupca po pitanju rusenja cijene..

cfmoto sam probao usporediti bas recimo s peopleom.. dati uvid na jedan svoj nacin , i MOJ zakljucak je da svaki novcic ima dvije strane lica  :redface:

globalno
moje misljenje je da svaki ima svoga zadovoljnog (..a i nezadovoljnog ) kupca, pa i baotian.. samo svatko sam treba sa sobom odlucit sta mu treba , koja ima ocekivanja i sta mu je najpametnije..  :frajer:

nekom je bitnije da sacuva i zadnju kunu jer ima svoje razloge, pa makar kurblao , a neko si moze priustiti samo najbolje 

e sad, svi mi najradije bi vozili mercedese.. pa makar i ove nove, kvarljive jel  , ali smo , neki jel  :toothy3: , ipak primorani balansirati..
kymco zna najbolje sta to znaci balansiranje jer je u neku ruku u HR postao "institucija" po pitanju kvalitete , a za koju kunu manje od "talijana i japanaca.." ..zar ne ;-)

Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #64 : 27 Siječanj, 2007, 17:07:02 »

to je trzisna utakmica, dok nije dosao keeway nisu ni ostali bili tako jeftini  :toothy9:

..ovo je u biti lijepa tema, za popricat ..a istina je dobra za konacnoga kupca po pitanju rusenja cijene..

cfmoto sam probao usporediti bas recimo s peopleom.. dati uvid na jedan svoj nacin , i MOJ zakljucak je da svaki novcic ima dvije strane lica  :redface:

globalno
moje misljenje je da svaki ima svoga zadovoljnog (..a i nezadovoljnog ) kupca, pa i baotian.. samo svatko sam treba sa sobom odlucit sta mu treba , koja ima ocekivanja i sta mu je najpametnije..  :frajer:

nekom je bitnije da sacuva i zadnju kunu jer ima svoje razloge, pa makar kurblao , a neko si moze priustiti samo najbolje 

e sad, svi mi najradije bi vozili mercedese.. pa makar i ove nove, kvarljive jel  , ali smo , neki jel  :toothy3: , ipak primorani balansirati..
kymco zna najbolje sta to znaci balansiranje jer je u neku ruku u HR postao "institucija" po pitanju kvalitete , a za koju kunu manje od "talijana i japanaca.." ..zar ne ;-)

potpisujem u potpunosti. treba pogledat omjer ulozeno-dobiveno. jer jako puno ljudi ce usporedit skuter od 20k i baotian od 4k. naravno da ne treba svakome vrhunski skuter od 20k, a usput, i on se pokvari. samo nije isto kad se pokvari jedna aprilia i baotian, kod aprilije se to pripise, ha, nesreci ili tvornickoj gresci. a baotianu odma etiketa, KINEZ!

Offline odin

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #65 : 27 Siječanj, 2007, 18:38:03 »
potpisujem u potpunosti. treba pogledat omjer ulozeno-dobiveno. jer jako puno ljudi ce usporedit skuter od 20k i baotian od 4k. naravno da ne treba svakome vrhunski skuter od 20k, a usput, i on se pokvari. samo nije isto kad se pokvari jedna aprilia i baotian, kod aprilije se to pripise, ha, nesreci ili tvornickoj gresci. a baotianu odma etiketa, KINEZ!

normalno, svaka roba ima svog kupca. Da nije tako, tko bi kupovao mercedese, bmw, ferrari, bentley, aston martin. Ili Hynudai, VW, Opel, Renault. Ili Daciu, Tatu ili Landwind :-)

Offline odin

• forumski biciklist
« Odgovori #66 : 27 Siječanj, 2007, 18:46:32 »
globalno

u biti, nije keeway zaostrio utakmicu, vec cinjenica da se pocelo prodavati puno skutera podjednakog izgleda i kvalitete. Da podsjetim, prvo se pojavio Tin MAtteo sa "hrvatskim proizvodom" - kako su se reklamirali - "Hrvatska pamet i hongkongške vrijedne ruke". Možeš mislit :) No, taj je skuter koštao 10.999 kn kad se pojavio 2004. na ZG auto show. NEdugo potom krenuo je Italscooter, koji je spustio cijenu na 7.999 kn, i nudio dilerima, pazi ovo, 40% rabata!!!! Nakon što su našli ovce za šišanje, i uvalili par kontejnera po tim cijenama, shvatili su da je to to, i da nitko nece kupiti njihovu robu, jer se vec pojavio novi uvoznik baotiana, stanoviti pekar iz sibenika, koji je prodavao iste takve po 5.999kn. Onda Bionatura spusta na 4.999, pa na 3.999, nakon sto se pojavio jos jedan uvoznika Baotiana, a nakon njega i Qingqi sramezljivo kuca na vrata hrvatskog trtzista :) Usporedo s njima, krece i Pevec sa Yamasaki motors, MEtro sa renomiranim Gekko skuterima. Zajednicko svima je sto izgledaju identicno :))) Naravno, stize i Keeway, koji prve godine biljezi kakve takve rezultate, ali sad vise ne mogu naci nekog dilera ni da besplatno dijele. Vidjet cemo sta ce sad biti, izgleda da otvaraju firmu u HR, posto vec špar mjeseci daju oglase da traze ljude za radni odnos.

NAravno, svaka roba ima svoga kupca, svatko ima svoj ukus i prohtjeve. Ali, kao sto i gornji rezultati govore, mislim da ce polako vrijeme pokazati da kupci najvise vole zlatnu sredinu. DA nije tako, DAcia bi bila najprodavanija marka u Hrvatskoj, a Daewoo Tico najpopularniji model svih vremena. A gle cuda, najbolje se prodaju Opel, Renault, Škoda - kvalitetna srednja klasa...

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #67 : 27 Siječanj, 2007, 19:17:08 »
sad cekamo KINEZe rev. 2   :toothy9:

nego nisam jedino siguran da kvaliteta nuzno znaci i drsticno poskupljenje... tj. misljenja sam posto sam i u jednoj takvoj bransi u kojoj je i najbolje radjeno u kini.. da ce uskoro i kvaliteta pod brandovima koje danas znamo izlaziti iskljucio iz tamosnjih tvornica..

piaggio je vec krenuo..

zelim reci , biznis je biznis  , i svodi se uglavnom na statistiku :dontknow:

PS
sad cekamo kineskog runnera i mc3 i SRa za 12 soma kuna   :toothy3:  :toothy11: :trk:

« Zadnja izmjena: 27 Siječanj, 2007, 19:19:14 eladio »

Offline odin

• forumski biciklist
« Odgovori #68 : 27 Siječanj, 2007, 23:20:09 »
nego nisam jedino siguran da kvaliteta nuzno znaci i drsticno poskupljenje... tj. misljenja sam posto sam i u jednoj takvoj bransi u kojoj je i najbolje radjeno u kini.. da ce uskoro i kvaliteta pod brandovima koje danas znamo izlaziti iskljucio iz tamosnjih tvornica..
piaggio je vec krenuo..
PS
sad cekamo kineskog runnera i mc3 i SRa za 12 soma kuna   :toothy3:  :toothy11: :trk:

naravno da ne znaci, ali ipak nije isto da li je zip made in china ili made in italy. Zasto se nasi kupci volkswagena zale da njihovi auti nisu tako dobri kao oni za njemacko trziste? Zasto toyota corolla made in turkey, prema mnogim svjedocenjima, vise nije tako kvalitetna kao japanska?

U biti, mene smeta sto u ovo vrijeme ogromne osjetljivosti na cijenu, nuzna nuspojava koja se javlja je losija kvaliteta. Ima dobra engleska poslovica "Ain't such thing as a free lunch" ili tako nekako :-)

Mislim da cemo u buducnosti gledati jos nize cijene, ali i nizu kvalitetu. Oni koji su danas losi i jeftini, postat ce skuplji i manje losi, a oni koji su danas skupi, postat ce jeftiniji i losiji. Zasto? Zato jer je cilj svega profit. Nije piaggio kupio tvornicu u kini da zadovolji kupce i ponudi im jednako kvalitetnu stvar za manje novca, vec ju je kupiom samo zato da zgrne veci profit :) Naravno, svi tako misle, to je kapitalizam, zato smo se borili :)

Offline IZd

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Nexus 250 SP
« Odgovori #69 : 27 Siječanj, 2007, 23:40:09 »
"Nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino!"  :sad3:

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #70 : 28 Siječanj, 2007, 12:25:09 »
piaggio je vec krenuo..
PS

naravno da ne znaci, ali ipak nije isto da li je zip made in china ili made in italy. Zasto se nasi kupci volkswagena zale da njihovi auti nisu tako dobri kao oni za njemacko trziste? Zasto toyota corolla made in turkey, prema mnogim svjedocenjima, vise nije tako kvalitetna kao japanska?

U biti, mene smeta sto u ovo vrijeme ogromne osjetljivosti na cijenu, nuzna nuspojava koja se javlja je losija kvaliteta. Ima dobra engleska poslovica "Ain't such thing as a free lunch" ili tako nekako :-)

Mislim da cemo u buducnosti gledati jos nize cijene, ali i nizu kvalitetu. Oni koji su danas losi i jeftini, postat ce skuplji i manje losi, a oni koji su danas skupi, postat ce jeftiniji i losiji. Zasto? Zato jer je cilj svega profit. Nije piaggio kupio tvornicu u kini da zadovolji kupce i ponudi im jednako kvalitetnu stvar za manje novca, vec ju je kupiom samo zato da zgrne veci profit :) Naravno, svi tako misle, to je kapitalizam, zato smo se borili :)

pa praksa pokazuje taj trend , to da  :icon_thumright:

ja samo kazem da taj isti piaggio u kini moze napraviti jednako dobar motor da zeli, i jos uvjek bi bolje zaradjivao.. e sad.. zasto kontrola kvalitete je losija u kineskoj tvornici , i zasto je trend takav.. to je statistika..

da, kapitalizam :) 

PS
primjetio sam da se je u informatici taj trend promjenio  :drunken_smilie:
trziste je valjda takvo , i odredjeni proizvodjaci su shvatili da su morali podici bas kvalitetu i biti vrhunski ,a za priblizno istu cijenu, da bi opstali , tu je ziva konkurencija , i sve se odvija jakoo brzoo
..a neki i nisu shvatili pa su laganini popushili preko noci  :drunken_smilie:

Offline Hrastinski

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Runner 50
  • MojSpuh: tt
« Odgovori #71 : 28 Siječanj, 2007, 12:57:42 »
"Nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino!"  :sad3:

tocno !!

Offline odin

• forumski biciklist
« Odgovori #72 : 28 Siječanj, 2007, 13:34:28 »

pa praksa pokazuje taj trend , to da  :icon_thumright:
ja samo kazem da taj isti piaggio u kini moze napraviti jednako dobar motor da zeli, i jos uvjek bi bolje zaradjivao.. e sad.. zasto kontrola kvalitete je losija u kineskoj tvornici , i zasto je trend takav.. to je statistika..
da, kapitalizam :) 
PS
trziste je valjda takvo , i odredjeni proizvodjaci su shvatili da su morali podici bas kvalitetu i biti vrhunski ,a za priblizno istu cijenu, da bi opstali , tu je ziva konkurencija , i sve se odvija jakoo brzoo

je, jer asus, siemens, toshiba rade strava notebooke za male pare. ali, s druge strane imas HP koji, IMHO, ima katastrofa dizajn kucista i kvalitetu samih materijala, a kosta jednako toliko. I opet je broj 1 :)

da se vratim na motore :) Nije samo stvar kontrole kvalitete, ima nesto i u zadovoljnim radnicima i samim materijalima. Radnici koji zive u krugu tvornice rade za 50USD mjesecno, jednom godisnje idu doma do kamo se moraju voziti 10 sati vlakom, moral im je na nuli (znam iz svjedocanstva takvih ljudi), ovi losiji proizvodjaci uvijek kupuju celik 3. kvalitete, boje jos slabije... Po mome misljenju bi se prva automobilska industrija preselila u kinu, da se tamo moze postici niska cijena za kvalitetnu stvar, a oni za sada ne razmisljaju o tome. Ipak, nazire se i tu nesto, toyota je u svojoj tvornici u kini napravila vozilo koje je dobilo 5 zvjezdica u Asia NCAP testu. Ali, taj auto ce biti mozda 10-15% jeftiniji od ovih koji se sada rade u turskoj, ako i toliko. Pa pogledaj onaj notorni Landwind terenac koji su pompozno predstavili prevaranti iz ACM-a na autoshow lani, kosta 200.000kn! Nije dobio niti jednu zvjezdicu u crash test, u srazu sa janjciceom od dva mjeseca lomis vrat :-) A kad vidis da za 200.000 kn kupis Jeep Cheerokee,ili Hyundai Santa Fe, skuzis da to i nije tako povoljno. To podsjeca na pocetke kineza na trzistu skutera, kad se tin matteo prodavao za 10.999 kuna, a jedan SYM jet za 9.999 :-) Ali da, tin matteo je hrvatski proizvod i dobijes uz njega kufer od 10 litara i alarm koji isprazni bateriju u roku keks :)

Offline odin

• forumski biciklist
« Odgovori #73 : 28 Siječanj, 2007, 13:37:42 »

da se ipak vratim na ovo, jer me ovo sto si napisao vec dugo veseli :) monitori su veci, baterije dulje traju, kamerice su mocnije, misevi precizniji, a cijene padaju :)

iako, vise od 20 godina se druzim sa kompjuterima (od spectruma, preko Atarija ST do PC-a), uvijek je bilo - aktualni kompjuter kosta 1000-1500 DEM. Tako je nekako i sad, 4-6k kn. NAravno, napredak radi svoje :)

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Vespa-institucija na dva kota?a
  • Mjesto: Gospi?
  • Moj Skuter: Vespa PX150D Vespa GTS250i.e.
« Odgovori #74 : 28 Siječanj, 2007, 13:58:54 »

da se ipak vratim na ovo, jer me ovo sto si napisao vec dugo veseli :) monitori su veci, baterije dulje traju, kamerice su mocnije, misevi precizniji, a cijene padaju :)

iako, vise od 20 godina se druzim sa kompjuterima (od spectruma, preko Atarija ST do PC-a), uvijek je bilo - aktualni kompjuter kosta 1000-1500 DEM. Tako je nekako i sad, 4-6k kn. NAravno, napredak radi svoje :)

Upravo tako, možeš jednom nasjesti i kupiti nekvalitetan proizvod, ali drugi put ćeš sigurno razmisliti.
A tu se ne radi o jednoj osobi, već o masi ljudi.
Kvaliteta i marketing ključ su uspjeha.
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA
Ja ne znam Eladiove planove

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: C650 Sport, T-Max560
« Odgovori #75 : 28 Siječanj, 2007, 14:44:59 »
jel zna ko od vas di ima kupit cilindar i klip tj.di ima kupit kit za baoptian 4t ??? onaj baotian kojih ima milijun po gradu .? sutra ga kupujem za 2000 kn  :toothy9:

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
Piaggio X9 250  Black Box

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #77 : 28 Siječanj, 2007, 17:19:45 »
imas i u ing-kartu  :glasses9:

Offline odin

• forumski biciklist
« Odgovori #78 : 28 Siječanj, 2007, 17:56:49 »
jel zna ko od vas di ima kupit cilindar i klip tj.di ima kupit kit za baoptian 4t ??? onaj baotian kojih ima milijun po gradu .? sutra ga kupujem za 2000 kn  :toothy9:

cekaj malo, pa cijeli skuter kosta 3500kn??? A kit 2000?

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #79 : 28 Siječanj, 2007, 18:05:15 »

cekaj malo, pa cijeli skuter kosta 3500kn??? A kit 2000?

:rofll:

..cuo sam da za baotiane ima neka varijanta s prijenosom i nekim manjim zupcanikom, gdje ne gubis na krajnjoj brzini, a bolje vuce pogotovo u brdo  :laughing7:  :toothy9: