Evo povijest bolesti za one koji tek počinju pratiti ovu temu:
Prvi skuter SR50 Ditech - prodanDrugi skuter SR150 - restauriran u temelj i prodan jer sam uzeo motorMajesty 400 - nije na prodaju Dobrodošli u temu gdje ću predstaviti svoju drugu SR150.
Već par mjeseci tražim kvalitetnu SR150 za kolekciju. Zvao sam par ljudi, bila je jedna SR172 iz Rijeke za 13k kn koju sam mislio uzeti i čovjek odustane. Uglavnom je postalo jako teško pronaći očuvan primjerak sa BB mašinom. Prije ove sam uzeo jednu kemiju gdje je netko na SR50 Ditech ubacivao SR150 i to se ne može vozit. Nešto nije pogođeno, mislim da je i udarana naprijed jer volan stoji dalje nego što bi trebao. Sve kemijano, sfušano al pali i ide. U nastavku priče će to biti donator
Ova mi je izašla na marketplaceu, vidio je 10min nakon objave, zovem vlasnika, šalje slike... reko dolazim. Brat je već uplatio Skippera, i tako smo se odmah po završenom pozivu uputili prema ZG-u gdje smo prespavali. Zanimljivo da prodavatelj nije bio optimističan što se tiče prodaje jer mi nakon par sati šalje poruku da se ne može obraniti od poziva i da tko prvi stigne - njegova djevojka. Tu sam malo pomračio jer sam već krenuo, pa sam ga nazvao i dogovorili smo se da je skida sa oglasa.
Sutradan smo išli u Koprivnicu po Skippera koji je ispao ljepši nego na slikama... nakon toga pravac Pula po SR-ku. Ne mogu reć da je bila ljubav na prvi pogled jer sam sa svojom restauriranom SR150 ljestvicu stavio poprilično visoko... ali je sasvim korektna što se tiče stanja. Sve je originalno. Prije svega bi pohvalio sve originalne šarafe. Od toga baš patim
Pa evo par fotografija, Skipper i SR u kombiju :
Po dolasku doma, u 22:30 krećemo sa raskopavanjem. Popravak grla žarulje, demontaža mikroremena, demontaža spremnika ulja...
Evo donatora :
Danas sam još raskopavao. Promjenio ulje u getribi, ulickao plastike, stavio žmigavce s donatora jer su mi ljepši, naručio električni čok jer ne radi, prebacio brtvu kade ispod sica sa donatora:
Od hitnih stavki koje moram riješit su prednje pločice i promjeniti glicerinu. Ručka kočnice hvata odmah pri početku, ali koliko znam ona nema nikakvo podešavanje. Ne znam zašto je to tako, ali ako bude zezalo ide komplet transplatacija sa donatora.
Evo nek ovo bude za početak... pa ćemo vidjeti kamo će nas put dovesti