Evo da rezimiram što se radilo...
Ispolirano deklo i stavljen poklopac na maticu van.
Pojavio se neki čudan zvuk na usisu i ustanovio sam da taj zvuk dolazi od usisnih lamelica. Stavljene original Piaggio usisne lamelice i sve je bilo okej.
Stavljen karburator iz seta Malossi MHR - Dellorto PHBL 25, prirubnica i gljiva :
https://www.racing-planet.com/carburetor-kit-malossi-mhr-phbl-25-for-piaggio-p-260208-1.htmlTaj set je predviđen za 172ccm kit, a karakteristike su sljedeće :
Main Jet: 110 (6mm) - stavio sam 100 zbog toga što sam vratio airbox sa red spongeom (moram testirat da vidim boju svjećice)
Pilot Jet: 45 (5mm)
Intake Manifold Connection Fitment: 30mm
Air Filter Connection Fitment: 38mm
Sa setom dolazi druga igla i tuljac igle, što sam ugradio. Prirubnica je malo drugačijeg kuta nego originalna. Malossi gljiva užasna za nabit na karburator, da je to je*ena katastrofa. Polini je to puno bolje riješio sa ovom gljivom :
https://www.racing-planet.com/air-filter-polini-d37-air-box-37mm-30-black-p-294088-1.htmlNa Poliniu je dosjed lijepo gumen i nabije se bez problema. Dok je na Malossi E5 dosjed plastičan, otpadne filter sa plastike dok nabijate ili skidate itd... imao sam E5 i na staroj SR150 i ostala mi je ta gljiva u lošem sjećanju
Uglavnom ovaj setup se sa gljivom ne da vozit od brujanja. Ako mislite da gljiva na VM20 bruji, morate probat sa Dellortom 25. MooOOOooOO!!
Tako da sam skratio cijev između karburatora i originalnog airboxa do zuba gdje sjeda braga (krati se strana od airboxa) i tako sam se riješio buke na strani usisa. Nakon toga sam primjetio da mi buka dolazi iz auspuha jer je raz*eban. Probao stavit drugi auspuh što imam u šteku - ista stvar... tako da sam kupio "Sito S0229"
Uglavnom stigle nove điđamiđe, auspuh, red sponge, ručke, igličasti ležajevi za škare mašine, alat za popravak navoja od svjećice jer paralelno radim i quada (bude update i na njemu) :
Evo da se zna koji je kod za narudžbu red spongea za FXR, SR125/150, Skippera 2T itd...
Auspuh stavljen i bilo je potrebno napraviti korekciju kuta ispušne grane :
Auspuh riješen - zaboravio sam poslikat. Sad je super, više ne dreči i radi tako tiho da sad čujem kako mi ležajevi radilice šapuću da im je došao kraj. Kroz ispuh sam virio klip, izgleda mi poprilično išaran, ali su bar karike na broju. Bivši vlasnik sipao dvotaktol za vanbrodske motore od Yamahe. Ljubičasti neki... vjerojatno mu je to dalo po pi*ki.
Uglavnom idući mjesec uzimam novu radilicu i kit na 172. Ovaj mjesec sam spiskao budžet. Uzeo ovo sve za SR-ku, uzeo Polini variomat i Dayco remen za Majestya i uzeo karburator za Kymca MXU 50. Još uz to par gluposti, ode soma eura. Nemam uopće dojam koliko sam potrošio dok ne preračunam u kune
Sad da vas pitam koju radilicu uzet, a da na nju ide malossi variomat i da je best buy? Jer sam čitao po forumu da na originalnu ne ide? Zatim kad blok rastavim po pola, između nema brtva nego ide diht masa? Jer nigdje ne mogu brtvu pronaći u skicama. Negdje sam čitao na forumu da su najbolji NTN ležajevi sa 8 kuglica i Corteco semerinzi? Pomozite da se ne zeznem...
Za škare sam pripremio 4 igličasta 16x20x20 i 4 teflonska uloška... tako da sam manje-više spreman za pothvat. Mislim da imam izvlakač za magnet negdje u šteku. Zamrzivač je ispravan, pećnica spremna... GoPro napunjen...