heheh, ćao ekipa.
Nego, da počmemo Stvarno - sa čovikom radim 60+ dana, tek nedavno saznao da je i on na forumu. Tako smo i došli na ovu temu - Runner. Prvo da napišem kako smo došli do Runera - nabavio sam NRG Powera za jednog frenda i onda je dotrčao kolega kad ga je čuo i onako ga blaženo gledao pa mu dao mu ključ i onda sam ga gledao 10ak minuta kako se voza po parkingu. Tako smo ušli u priču da je i on nekoć ima skutere itd.. da ne dubimo više, naletim na ovog Runnera tu na Pagu i lim mi ga ponudi za neke veće novce, i nakon pregleda, cijena je drastično pala, i kako sam išao na posao direkt sa gledanja skutera, rekao sam kolegi i kolega se nećkao 2-3 dana dok mi magično nije uplatio pare i reko: "dovezi mi ga"... i tu je priča počela.
Runner SP50 2006g, kuferić, Extra V1, Giannelli GO, čista serijala, prvi vlasnik. Jako neodržavan skuter, nikad garanžiran, načela ga je hrđa, no kasnije smo ustanovili da je mjestimična, nije ga kompletnog načela. Mislim da će se dati spasiti rama. Plastike su netaknute, kao nove, crne plastike su iz blijeđene, dobile su sjaj kad sam ih prošao silikon sprejom, karb je bio pun soli i kamenca, još ga nisam uspio oprati, prijenos je katastrofa stanje, negdje ide falš zrak iako sam promijenio sve potrošno (prirubnica, semering, filter itd). Očistio sam detaljno deklo i vozam ga sad ovih dana, pa ću vidjeti gdje pušta i baca ulje. Čisto radi užitka. Biti će nešto pjeskarenja, farbanja a i mijenjanja potrošnog materijala. Plan sa KMet-om je bio da se skuter servisira i da ga se složi da bude u jakooo dobrom stanju, siguran za duga putovanja (100+ km), tako da će dosta i uložiti u skuter da bude gažen, žilav i siguran. Od dijelova smo dosta toga naručili, a ono najbitnije je što sumljam u ove OEM blokove (da su možda puknuti) tako da sam rastavio blokove od mog starog Powera - jer su u fenomenalnom stanju, tako da će to biti odlično za ovaj projekt jer ću biti siguran da će sve biti kako treba.
Naručili smo već neke dijelove a u detalje ćemo kad stignu svi dijelovi sa Scooter Attacka. Neki sitniji dijelovi uzeli smo od Pleše, Lagerosa i u ovlaštenom Pia servisu. Spomenuo je gore MHR Repliku, a pao je izbor na nju jer Drevo70 i Black Trophy trenutno nisu dostupni za naručiti već par mjeseci...
Nagovaram gazdu na pjeskarenje rame i kupnju novijih vilica, ama što bi to bilo brutalno lijepo za vidit, pa makar u neko skorije vrijeme. Pjeskariti će se sigurno deklo, par manjih željeza, nosači nogara za suvozača i stale sitnice. Gume smo naručili Pirelli Angel GT (120/70/14 i 140/60/13)
Prvi došli dijelovi:
To je sve od mene za sada, pa se čujemo uskoro. Idem par sitnica staviti u zamrzivač