Poggi hvala na komentaru, klješta su u funkciji, imao sam malih poteškoća sa odzračivanjem
ali dobro je sada. Nazad je u pitanju rabljeni disk i pločice do pola potrošene odlučio sam ne
stavljati nove pločice na dosta potrošen disk nego za par mjeseci staviti oboje novo u kompletu.
Evo dolje i slika da se vidi kako izgledaju sada
Naprijed je stanje bolje, novi disk i nove pločice su. Netko je valjda prije ostavljanja skutera u kvaru kupio
oboje novo i nikad nije niti vožen poslije. Jedino je to objašnjenje zašto sam našao nove pločice i disk naprijed kad sam ga kupio
Nastavlja se igra štelanja na aeroxiću.
Samo da javim Dariu i Matiji koji su zadnji put dali prijedloge u vezi štelanja karba.
U međuvremenu sam kupio polovan ali u odličnom stanju airbox OEM Minarelli koji sada brtvi dobro te je ostala ipak
ler dizna 45 na skuteru. Pada na ler uredno sa dva i pol odvrnuta kruga smjese.
Glavna je 85 jer je i sa njom svjećica dosta crna sada pa čak i mokra na manjim otklonima gasa. Igla je w9.
Kroz ovaj tjedan je palo par konkretnijih vožnji skuter ide jako dobro, osjetno bolje ubrzava nego base koje sam do sada probao.
Dodatno štelanje da svjećka bude boje cigle ću napraviti kad bude razrađen.
Prvi potrošeni rezervar na skuteru je bio zamiksan sa Motul Scooter ekspert uljem (3%), sada sam uzeo
Castrol Power ulje ful sintetičko, to je valjda TTS pa trebalo bi biti dobro po pričanju. Ovaj put je 2,5% mješavina napravljena.
Prijenos nije bio dobro podešen. Start mlitav, međubrzanje odlično.
Razlog lošeg starta je bio remen visoko na variu, samo jedna podloška je bila od 0.9 na bolcni.
Remen je Bando, a variomat je Polini Hispeed.
Stavio sam zatim dvije šajbice ispred bolcne, ukupne debljine 1.5mm pa je sada situacija puno bolja,
remen je niže, skoro na bolcni, ljepše i visočije stoji u polutkama. Kruna od variomata još dobro hvata pa ako bude trebalo još 0,1mm podbaciti ću.
Krajnja će patiti vjerojatno, koliko - ne znam, nisam još probavao krajnju.
Rolice sam uzeo Malossi 4,7gr za sada, nisu daleko od idealnih. Ipak mislim da bi trebale malo teže
jer se mrvicu visočije vrti kroz ubrzanje nego što bi htio.. pokušati ću sa 5,1 gr koje su iduće u toj Malossi dimenziji 16x13, mislim da će one biti taman.
Kvačilo je inače Malossi Fly relativno novo, sa zelenim Malossi oprugicama, kreće mi malo prenisko. Imam plave Malossi koje su prejake, kliza kvačilo
i nije ugodan za voziti pa sam stavio zelene.
Idealne bi bile neke između zelenih i plavih, a to su Malossi žute koje nemam.
Što se estetike tiče dao sam tapecirati sic koji ću izgleda morati opet slati.
Tkanina je okej i sve ali boja promašena, rekao sam bordo, a majstor stavio crveno platno
Amortizer moram staviti drugi jer je ovaj potpuno propao, samo opruga drži skuter,
nema nikakvu funkciju i žute je boje pa se ne uklapa.
Štop je stigao, odmah i montiran.