Znam, znam. Purejet ne dolazi u obzir, zato sam i sutio. Imao sam ja te nove zracnjake s dugim blokom, sportcity i typhoon, cisti kinezi, ali eto, dijelovi su pristupacni. Nikad necu zaboraviti sportcitija kad sa otisao do V.Gorice i djubre mi se ugasilo nakon 300m u povratku. I ne bi ga upalio Bog dragi. Skuzio sam da ne dobiva gorivo, i odspojim vakum ventil, kad ono ne tece gorivo.... utvrdjujem kako je ventil zastekao u zatvorenom polozaju jer sam ostavio donje crijevo i palio, pa vukao s ustima simulirajuci vakum... raspuhao ga s kompresorom kad sam dosao doma i od tada je radio bez greske. S obzirom da imas goriva, zanemari ovo, medjutim dobro je znati.
Ali da se i ovo cudo ukrotiti, samo ces ponekad morati posegnuti za nekim trikovima, ili ih je barem dobro znati kad si vlasnik karburatir skutera. Nemoj se brinuti, kad se sve pregleda i nastima onda su jako male sanse za zezanje. Na moru imam novog Flya pa nikad nije palio kad odstoji duze vremena, to su bile muke od prvog dana nakon salona... dok ga nisam fino doveo u red pk PSu, nema vise ni gasenja na hladno....
Mozda te cok zeza. Ispod centra sica, 10cm prema sredini skuter, pridji s desne strane i uznad ventialtora za hladjenje motora imas crno plasticno kuciste od filters zraka, i tu je usisna rupa, preko koje bi trebao staviti prst, dodati mali gasa i pokusaj upaliti motor.
Trebalo bi pedantno pregledati skuter i fino ga podesiti. Takve stvari zahtjevaju malo vise vremena jer moras pricekati da se skuter potpuno ohladi, pa ga upaliti i tako. Jer nije to samo zaserafi na toliko i bok. Treba imati sluha i nastimati da radi kao instrumentm