a bas tlaka, kad hocu ispustit vodu iz tanka, dugo treba prek pistolja za ispuhivanje, a nemam nis otvorenije :/
Ne treba ispustit zrak iz boce da bi voda iscurila, dapace, dok je boca pod tlakom ce voda prije izac van jer ju tlak zraka gura, otvoris taj ventil na dnu boce i kad prestane curit - gotovo.
Inace, ja svoj kompresor nisam ispraznio (zrak) od kad sam ga kupio, uvijek je na 8 bara (podesio tako iako je tvornicki 10 bara, ali meni 8 dovoljno, a i manje se tako muci pumpa i motor). Ne praznit bocu od pritiska nakon koristenja je cak i zdravije za bocu jer ne trpi sirenje/skupljanje iako to i nebi trebalo predstavljat problem. A i stedi pumpu i motor kad zatrebas kompresor jer ne mora pumpat od nule, a i ne cekas da se napuni.
Kako mi kompresor stoji u garazi i ne selim ga, uvijek je pod tlakom. Kad bi ga selio, onda bi ga ispraznio iz sigurnosnih razloga i napunio na lokaciji gdje bi mi trebao.
A sto se tog ventila za ispust kondenzata tice, skinuo ga prvi dan i stavio kuglicnu slavinu - puno komfornije nego odserafljivat taj ventil.
EDIT: evo fotki mog kompresora: na dnu je kuglicna slavina za ispust kondenzata, a gore gdje je izlaz za crijevo sam maknuo onaj pateticni i limitirajuci regulator tlaka i tamo isto stavio slavinu da crijevo nije pod tlakom dok ne koristim kompresor, a vidi se i sigurnosni ventil kakvog i ti imas (bez mogucnosti da na njemu ispustis tlak).
Jedino sto mi je bilo glupo sto ispust kondeznata nije na najnizoj razini boce jer ovako skoro da nema smisla, ali pokazalo se kao super rjesenje jer je ovako slavina lako dostupna, a samo oko kotaca kompresora nagnem kompresor i cimnem ga simo-tamo dok ne iscuri kondenzat. Da je slavina tocno na dnu, morao bi lomit kicmu dok dodjem do nje, ovako mi lakse
Sad bas pogledao jel mog kompresora jos ima u ponudi: ima, ali kosta preko 100 eura vise...... A i kad sam ga kupovao mi nije djelovalo jeftino (mislim da je bio 2800-2900kn, tu negdje)
https://www.bauhaus.hr/zracni-kompresori/herkules-pro-line-kompresor-b2800b3m90/p/26004424