a netko ko ima kosnje mali travnjak ispred kuce, kak austrijanci imaju, prizemnicu, malo dvoriste i sve pic pic, pa mu je dosta 15 min kosnje, pa moze uzet i onu igracku kaj 30cm noz ima i ima 10kila... jbg ja sam iso na blef, jer nemam bas puno ljudi za pitat, baterija kolko god je u alatu napredovala, kosilice su jos tak tak..
Powerworks i Bauhaus drze garanciju 3 godine na bateriju, valjda nije shit, jer mi je od svih tih kosilica nekak najrobusnije izgledala .. Kosilica ima 10 god garancije... mislil sam kad ode baterija mozda uzet prek alija celije, pa sam polemit, bumo vidli...
Problem je kod klasicnih jeftinih kosilica uglavnom kuciste, dodju one sa briggsom i to nebu crklo nikad, ali kuciste nedo bog da si spremil mokro ili ostavil travu tjedan dana ispod... onda osnovni modeli nemaju ni kotace na lezaj, a nisu bas lagane i onda i njih moras menjat cesce... Meni je problem taj cub cadet, prednji kotaci koji su ko na kolicima u ducanu, to je cisti gimmick, nicem ne sluzi, jer ak su otkljucani nemres pravac drzati.. al su tak pod kutom oslonjeni da rade velki pritisak na kuciste koje tu pukne... jedno mi je mjenjano pod garom, a ovo drugo sad cekam da rastavim da vidim jel mogu nes jace povariti.. ostalo su isto nekak poslozili ispod kucista da nemres dobro oprati, jer su neki poklopci, trte mrte di ostaje vlaga samo... kotaci , lezajevi su super, ali pogonski zupcanici su se tolko pohabali da su poceli provrtavati (nakon 8 god), novi kotaci 300njak kuna + zupcanici 150kn, noz ajde jedan je mjenjan, nekih 150kn je, filter mjenjam svake godine jer ima puno prasine, to je 100kn, remen pogona nekih 200kn, ali izdrzi 5 godina... Masina je 200cc cub cadet, pali ko mina, ne dimi, radi ko vurica, nema da skacu okretaji i to nemam kaj reci...
E sad, sve ima svoje plus i minus... na ovoj baterijskoj mi je super kaj je lagana, cub cadet trebaju 2 da je dignu... kad je perem posle, cucim dok cackam ispod nje, crknem... onda oko vocki, sa baterijom proletim, sa motornom ko da tenk okrecem... pa kad je trebas povuc nazad, pa bez kopacki nemres ni kosit, koju silu trazi... prednost je na pravcu, di pogon leti, pa vuce i nju i tebe.. i na kraju mi treba pol garaze za spremit, jer je glupa rucka, nema onaj brzi preklop nego moras srafe vadit iz nje skroz ak oces preklopit, ovu budem samo na zid obesil