Svakako si uzmi benzisku samohodnu, ovo ostalo su igračke...
Gledaj si da je čim lakša i užeg kosišta jer je takva u praksi najbolja,najlakša za manevriranje i ide najbrže. Preporuka Stihl početni model samohodna, oko 3000kn je cijena.
Moja je mislim MDM sa Briggs & Stratton 4T motorom od 150-200ccm (kupio prije par godina, ne sjecam se modela), ima kosaru za pokosenu travu i to mi je super jer nema grabljanja, samo ju odfuram (njenim pogonom
) do rupe gdje imam kompost i tamo istresem vrecu kad se napuni. Btw, oko 600-700m2 je povrsina.
imo prije nje isto MDMD sa Briggs & Stratton motorom, al nije bil samohodna. Strulila je konstrukcija, al motor terao i dalje (a cistio sam ju od trave nakon svake kosnje - bila je stara i vrijeme je presudilo limariji, al motor neunistiv)
Skuzio da me jebe na nagibu kojeg kosim lijevo/desno jer je fakat velik nagib i tako mi je lakse (gore/dole bi meni bilo skoro nemoguce): zgasi se (vjerojatno zariba jer nestane podmazivanja zbog nagiba u stranu). Tera kosilica i nakon zaribavanja i to visestrukog. I to godinama bez problema. Al svaki put me srce zaboli kad zgubi snagu i zgasi se
Kupio ju nakon sto je stara MDMD kosilica koja nije bila samohodna totalno istrulila (šasija) iako sam ju cistio nakon svake kosnje, al, bila je stara i godine su napravile svoje. Njen motor, isto Briggs & Stratton je docekao kraj u top stanju, neunistiv, a i ta je zaribavala na nagibu bezbroj puta