TRIP 25
Nedjelja, 24.3.2019. pol 15 je, di cemo sta cemo, sve nesto na knap. Uzmem globus iz kofera, zavrtim ga 197 puta i zaustavi se na mjestu Skrad u srcu Gorskog Kotara. Sjetim se da tamo ima zanimljiva rupcaga (doslovno) u sred planina, i dolje je hidroelektrana, vodopad, i zanimljiv Vrazji prolaz. Mjesto je jako lijepo i dojmljivo, idealno za izlet, od tamo se sigurno ne vracas ravnodusan jer shvatis da Gorski Kotar moze biti jako lijep i neobican.
Nas cilj se inace nalazi u mjestu Skrad, desetak km prije Delnica na Lujzijanskoj cesti iz smjera Duge Rese (tom starom cestom se ide direkt prema Rijeci).
Mrak nas je zeznuo pa nismo stigli obici Vrazji prolaz, ali to cemo svakako ponoviti, ovaj put smo samo vidjeli Zeleni Vir (slap). Ako je netko zainteresiran nek se javi ovdje u temu da ga uzmemo u obzir za iduci trip.
Pa nek se progovori jos koja, jer se samo tripovat mora!
Evo karta, stukli smo oko 300km taj dan. S obzirom da smo bili na knap s vremenom, morali smo obarati brzinske rekorde, i u Skrad smo doslovno doletjeli da nismo ni trepnuli
Krenuli s Lesnine, i onda hajmo nazad preko cijelog pustog
grada na Jezdovec
Slik u Karlovcu
Blizu Bosiljeva kod nadvoznjaka sam stao jer mi je prednja vilica isla zestoko i opako na k**ra*, kao da nema ulja u njoj, eto kako se ponasa i tandrce skakuce ko nadrogirana veverica, izbacuje me iz zavoja i narusava mirnocu skutera. j**** joj mater, zacepit cu one rupe za srkanje ulja na 1mm.
Kad smo vec kod nadvoznjaka, pala mi je genijalna ideja na pamet, idem demonstrirat moc purejeta na nagibu od valjda 40%. Purejet ima MOC da se popne, ali zadnja kocnica se lose dozira. I tako sam ti JA probao malo, pa se vratio u rikverc jer sam shvatio da me hoce prebaciti na ledja. I idem u drugi pokusaj, nagnem se naprijed i BRIDGESTONE me pogura za dobar metar i kad sam osjetio tu silu na tom nagibu, zaustavih se i krenh nazad, medjutim zadnja kocnica nije doipustala greske i cim sam je malo jace stisnuo da usporim to extremno nazadovanje, prehitil se na zadnji ko konj, brzo sam ispruzio noge i nekako se s propetim skutercetom spustio u podnozje gdje je se runner propeo u tesku vertikalu, a ja sam ga nekako opkoracio i zadrzao u rukama. Tako da je se kofer i zadnji blatobran poljubio s pijeskom
Ovaj mudar potez sam izveo jer sam bio frustriran prednjom vilicom, j#bo li jos bog mater jer se ponasa kao amortizer s milijardu kilometara i bez ulja
Ubio mi gust u zavojima.
Evo nagiba
Stigli u Skrad, pnegdje je jos bilo malo snijega uz cestu, pogotovo kasnije prema Delnicama
Stigli na izvor vode koji kilometar dalje od ulaza u Skrad prem Vrazijem prolazu, voda ima okus kao ona iz Alpa
Da bi se spustili do cilja, potrebno je odraditi spust od nekih 4km niz cestu koja ima 18% nagiba.
Kad se penjes prema gore i kad zavrsis s usponom, osjetis olaksanje u guzovima
Nek Suhi stavi slike sa spusta.
Ovo je dolje
Malo je jebeno ako ti se ovdje pokvari skuter
Provjerili smo i temp. vode pa da bacimo neki kupanac hah