Zakljucujem voznje za ovu godinu. Prekratki su dani, a toplih perioda i povoljnih vremenskih prilika sumnjam da ce vise biti.
Mislim da mi je ovo drugi trip na more u 11. mjesecu. Prvi je bio prije 2 godine, tocnije 9.11.2017. s Nrgom 70 purejet, od tada je krenula purejetomania i extremna nabijacina kilometara s tim agregatom.
Ovaj jucerasnji je bio odlican sto se tice vremena i uvjeta na cesti, bolji nego prije 2 godine jer je cesta bila u potpunosti suha, steta sto mi se nije poklopila i subota, u tom slucaju bi cijeli vikend bio rezerviran za more.
5.11.2017. - 430km ZG-Karlovac-Delnice-Crikvenica-Novi Vinodolski-Senj-Brinje (pa na autocestu da prođemo kroz Kapelu)-Oštarije (povratak na staru cestu)- Duga Resa- Karlovac- Zagreb
Ovaj put sam varao, uzeo sam Nexusa jer je vrijeme raspolozivo za voznju veoma kratko.
Do Karlovca picimo autocestom, gdje dobivamo na vremenu, iako sam stelajuci vrijeme dosta izgubio. U podne smo krenuli s Lučkog. Vidjeli smo dosta motorista do i oko Karlovca, evo jedna kod Ine u Dugoj Resi:
Sljedeca je bila dilema, prvo prema Senju ili Crikvenici. Odabiremo prema Crikvenici jer nam je prosjecna brzina veca sto pogoduje malo ranijem dolasku na obalu.
Prva stanica, prijevoj Veliki Vodenjak nadomak Delnica
Mogu reci kako je put preko Delnica vise podlozan iznenadnim promjenama vremena, ovaj put su samo kuhali oblaci, a pamtim i pljuscinu (bilo je najavljeno potpuno vedro vrijeme u sred ljeta), nevidjenu maglu i brze promjene vremena. Od Karlovca prema Senju mi je uvijek bilo ljepse i stabilnije vrijeme.
Crikva, pretežno sunčano, vrijeme je do jaja, lakše se diše, more je toplo, budale nismo ponesli kupaci i rucnik
Krcki most u daljini
Lepi oblaci za razliku od onih debelih i tmurnih koji se ne raskidaju tjednima
Novi Vinodolski, voznja suhom magistralom bez puno prometa je nesto zbog cega se uvijek napravi korak vise
Senj
Pogled prema Vratniku nakon spusta do križanja prema Otočcu i Brinju
Mrak ce vrlo brzo, a jos nismo presli Kapelu, uspavan od šugavog Nexusa koji pruža 100% isti osjećaj kao da se voziš u autobusu na prednjem sjedalu s odškrinutim prozorom prije same Kapele istrčavamo na autocestu. Ispred tunela je bilo 10°C i to je najhladniji dio rute. U tunelu je lijepo toplo, pogodno za lako dovodjenje motora do blokade. Nakon izlaska iz tunela, bilo je oko 15°C i izlazimo na prvom izlazu blizu Ogulina u mjestu Oštarije. (
Oprez za vlasnike karburatora!!!! U tunelu nema zaustavne trake, i posto postoji velika razlika u temperaturama ispred i nakon tunela, te u nadmorskoj visini, jednostavno ste osudjeni na lepljenje termo grupe!!!). Ali posto je tamo zdrava atmosfera, tako zlo se nece desiti.
Vracamo se na staru cestu gdje uvidjam da nisam zadovoljan sa svjetlima na Nexusu, jedva cekam da se skinem s tog zamorceta iako nam je prosjek brzine bio prilicno visok.
Nepunih sat vremena kasnije, dolazimo do Duge Rese
I gas od Karlovca do Zagreba gdje mi naplacuju cestarinu za automobil iako sam dosao s Nexusom
S Nexusom sam ubio 8 litara do mora, i 8 litara od mora. Dakle 16l za 430km. Moglo je i dosta manje, samo bih zaspao