Pozdrav svima,
Buduci da sam totalna neznalica oko ovih stvari i da vec imam jednu temu vezanu za kupnju skutera, molim sve one koji su imali istu situaciju za pomoc. Dobio sam dosta razlicitih informacija pa zelim znati sto je tocno.
Sljedeci tjedan idem pogledati 2 skuteta od 50 ccm, jedan u Varazdinu i jedan u Sisku. Trebam u kratkim crtama info sto mi je sve potrebno za
kupnju-prijenos-prijavu.Kao primjer cu staviti Peugeot Speed fight 2 50 ccm koji se nalazi u Sisku, registriran je do 10. mj 2016. - ja ga zelim kupiti, prenjeti na sebe i imati Zagrebacke tabliceAko sam dobro razumio redosljed je sljedeci :
1. U narodnim novinama kupim kupoprodajni ugovor, ispunim ga zajedno sa vlasnikom ( trebam li ugovor potvrditi kod javnog bilježnika ili ne, jel ugovor valjan ako nije potvrden kod javnog biljeznika ?)
2. Uzimam prometnu ( knjizicu vozila ) i tablice od vlasnika ? Sto mi je oboavezno kod kupnje i trebam li uopce uzimati tablice i prometnu ili vlasnike treba odjaviti skuter ?
3. Odlazim na poreznu u Novom zagrebu i prijavljujem skuter i placam 5% od vrijednosti skutera ? Neki su mi rekli da ne trebam prijaviti skuter i da se ne placa porez, dok su mi na poreznoj rekli da treba
4. Odlazim na Mup Heinzelova ul. 98 sa potvrdom za porez, tablicama i ugovorom i prebacujem skuter na sebe ?
Ako je skuter registriran trebam li ponovo ici u Zagreb na tehnicki pregled ili ne? Trebam li potvrdu da je bio na tehnickom?
Ako mi netko moze pomoci sa tocnim infotmacijama i ako zna koliko su cca troskovi za tako nesto bio bi jako zahvalan
Hvala!