Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: runner 50 2003  (Posjeta: 28275 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JosipMarijanovic

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
Odg: runner 50 2003
« Odgovori #120 : 18 Studeni, 2015, 15:45:17 »
Pronasao sam ti razlog cvikanja. 12mm karb.

Tvoj airboks kao i moj je prevelik i za 17.5mm karb.  Ulazna rupa mu je 21mm. I po tome pase na takav karb. Izlazno gumeno koljeno mu je 21mm i kad ga ides stegnuti na 17.5mm karb je tesko a mozes misliti kako je na 12mm. Ja sam na zxu na 12mm karbu imao 98 diznu da bi na full gasu bila smjesa dobra. Kad sam stavio 17.5 mm 67 dizna, potrosnja duplo manja  i smjesa jos bolja.
Kakve vi to karbove stelate i kako??? 98 dizna samo na zxa?? Haha daj... gluposti da manje trosi sa 17,5... dizna 70 -74 na zxa i 12 weber kakva mrtva 98 dizna jbt??  :angry7:

Problem je u airboksu koji je predimenzioniran. Na 17.5 mi je 67 bila odlicna. Na 12 mm je trazio 98 diznu ali samo na full gasu. A ispod pola gasa je zaljevalo svjecku samo tako. Bila je 72 dizna na 12 i na full gasu je bila siromasna. Nije vukao zrak nigdje jer je samo bio onda ugrađen 17.5 i 67 dizna i odvozio 4000km. Sa 17.5 je trosio 3.2  a sa 12 je trosio 6+. Nisam probao sa malim airboksom sa kojim bi mogao raditi 12mm karb

Offline antkes

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 '02
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: serijala
  • MojSpuh: Zx Crome
« Odgovori #121 : 18 Studeni, 2015, 15:49:50 »
Evo,dobio sam ponudu glava,klip,cilindar,karike i iglicasti za 400 kn i 17,5 za 150 kn koji nije dellorto,trebao bi pasati na runnera,poslati cu sliku kasnije,ali prvo se treba otvorit da se vidi tocno kakva je situacija..

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #122 : 18 Studeni, 2015, 16:01:43 »
Pronasao sam ti razlog cvikanja. 12mm karb.

Tvoj airboks kao i moj je prevelik i za 17.5mm karb.  Ulazna rupa mu je 21mm. I po tome pase na takav karb. Izlazno gumeno koljeno mu je 21mm i kad ga ides stegnuti na 17.5mm karb je tesko a mozes misliti kako je na 12mm. Ja sam na zxu na 12mm karbu imao 98 diznu da bi na full gasu bila smjesa dobra. Kad sam stavio 17.5 mm 67 dizna, potrosnja duplo manja  i smjesa jos bolja.
Kakve vi to karbove stelate i kako??? 98 dizna samo na zxa?? Haha daj... gluposti da manje trosi sa 17,5... dizna 70 -74 na zxa i 12 weber kakva mrtva 98 dizna jbt??  :angry7:

ja ovako stelam ;)  koliko tvoj runner trosi? a i dalje tvrdim da je airboks previse otvoren i za 17,5mm karb a  ne za 12mm

Offline antkes

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #123 : 18 Studeni, 2015, 16:31:35 »
meni je tako slicno svjecica bila jos dok je 64 bila na njemu..

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #124 : 18 Studeni, 2015, 17:40:17 »
na dell 12 kaj sam skinul sa starog runnera dizna je bila tvornička 78,na većem trokutastom filteru i skuter je 15 godina tak vozil bez greške,na ful gasu boja svjećice cigla cigla..a potrošnja 3.5l
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline antkes

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #125 : 18 Studeni, 2015, 17:42:03 »
eto..znam da su oni u motorami gledali svjecicu i vozali i sta sve ne za stelanje tog karburatora,nije do njega..treba vidjeti zasto tocno nece da starta i da li je 100% garnitura te hoce li se ova dati spasiti il treba ici druga

Offline antkes

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #126 : 18 Studeni, 2015, 18:17:10 »
s tim da,prije nego sto je otisla u neosa (odvozila je ona do tad 100 km)  je bila vjv 78 jer je reka da je vratio karb kakav je bio (cisto sumnjam da je onaj od kojeg sam ga kupio petlja po dizni jer je i sam reka da je samo liva gorivo i ulje i vozia,nista drugo)i onda je opet odvozio 100 i nesto km prije nego je stavljen zx,pa je sa zxom na dizni 64 presa 5 km,ali sa kvacilima serijskim pa nije vozen na punom gasu previse,napravio sam test,potegnia 300 metara punoga,zakocio naglo i izgasia,skinia svicicu,u drugoj temi sam bio postavio sliku svicice bila je cigle,malcice vise zraka nego sta je potrebno,al ono,bas malo,i onda je vracena dizna 78,napravio 3 km,jedno 300 metara u punom gasu prije nego je zacvikalo...

Offline neos 123

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • nije bitno kako vozis vec sta vozis!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: neo s
  • Moja Kaciga: givi runer 50.1
« Odgovori #127 : 20 Studeni, 2015, 00:13:55 »
Ja tvrdim dae do neustelansoti i da je cviknia na punom gadu ljepo.od viska zraka.....a to 400 kn za garnituru dat pa nisi lud valjd

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #128 : 20 Studeni, 2015, 00:27:21 »
mora da je majstor nesta zajeba prilikon sklapanja  :icon_biggrin:
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline SF2 Freak

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Banned!
  • Dr. Peugeot triper^2
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Peugeot Vivacity 50
  • Moja Kaciga: Xlite , Shark
  • MojSetup: Serijala komplet
  • MojSpuh: Serijski
« Odgovori #129 : 20 Studeni, 2015, 00:45:27 »
Ako je majstor zvonkec mora da je sj#bo.
Peza kao zgewindani Lamborgini
Peugeot Scooters 092-306-3817
Samo Francuz :rock_:

Offline dino73n

• maxi forumaš
  • Nije bed pasti,bed je ne ustati....
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Beverly 300HPE Sr50R
  • Moja Kaciga: LS2 Twister
  • MojSetup: FullSerijala
  • MojSpuh: SC08
« Odgovori #130 : 20 Studeni, 2015, 07:45:40 »
Ja tvrdim dae do neustelansoti i da je cviknia na punom gadu ljepo.od viska zraka.....a to 400 kn za garnituru dat pa nisi lud valjd
Meni se cini da vi generalno pretjerujete sa tim cvikanjima zbog neustelanosti,po toj teoriji svaki skuter kojem recimo spadne crijevo sa airboxa automatski cvika,upadne trun u diznu automatski cvika,nestane goriva pa one zadnje kapi stvore slabiju smjesu automatski cvika.

Motor sa vodenim hladjenjem i direktnim podmazivanjem nece zacvikat zbog par brojeva promasene dizne sigurno. Ulje isto ulazi u karter bez obzira na diznu a vodeno hladjenje nece dati da se pregrije zbog viska zraka,ako je smjesa toliko promasena onda motor nema ni performanse.

Sad jedino ako je pumpica za ulje izvadjena pa se podmazivanje vrsi mjesavinom iskljucivo kroz diznu u karbu onda je cvikanje moguce ako je dizna manja nego sto treba jer osim sto fali benzina nema ni adekvatno podmazivanje.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

SCOOT NUMERO "2"
SF2 Yasuni R<>Stage6 HPC<>MHR replica LC<>Stage6 BigValve<>Dellorto 19 phbg from MHR pack<>red sponge<>Polini speedcontrol<>G2 EVO clutch<>Stage6/RT CNC bell<>extend gear<>2xME 7 Teen<>Xenon light<>KosoGpStyle

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
« Odgovori #131 : 21 Studeni, 2015, 11:57:47 »
meni je novi skuter cviknuo sa 50ccm ful serijala 8000km na satu. samo cviknuo, vazda sam ljevao ulje INA, a kad se u zadnjih 1000km rastelao jer sam pokusao staviti gljivu.  ugl rastelan fergazer lose ulje i skuter je cviknuo, nije odmah, trebalo mu je 4mj i ture po 15km u komadu.  :laughing7:

nakon toga mi se nikad vise to nije dogodilo. ribnuo bi mozda cil od 70ccm zbog lsbe dizne.

ugl imam ja garnituru za 300kn, potrebno je jedino kupiti nov ekarik ekoje kostaju po komadu 25kn. cil i klip bez crtice, samo pukla karika dok je cil na stolu bio.

P.S. ovako prepiranje sto je razlog cega, nema smisla. momak ne zna sam ni glavu skinut s cilindra, mozd aje samo vakuum s usisne grane pao pa ne pali. a i ljudi u servisu nisu carobnjaci, treba im vremena da utvrde sto je. a i ove teorije zavjere, da je trokutasti filter prevelik za 12mm karb. pa tvornicki se ugradjivao tako ja kad sam stavio zx na runnera sa tim setupom sam imao diznu 82 i potrosnju prek 4l tako da njemu ne znam jel stvarno dizna razlog, prije da je neki vakuum ili fals zrak, lamelice....

ja b na tvom mjestu nalio gorivo kroz svijecu, vratio svijecu i lulicu i pokusao upaliti. i onda napisi sto se dogodilo.
« Zadnja izmjena: 21 Studeni, 2015, 12:05:11 giannelli »
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #132 : 21 Studeni, 2015, 13:11:54 »
meni je novi skuter cviknuo sa 50ccm ful serijala 8000km na satu. samo cviknuo, vazda sam ljevao ulje INA, a kad se u zadnjih 1000km rastelao jer sam pokusao staviti gljivu.  ugl rastelan fergazer lose ulje i skuter je cviknuo, nije odmah, trebalo mu je 4mj i ture po 15km u komadu.  :laughing7:

nakon toga mi se nikad vise to nije dogodilo. ribnuo bi mozda cil od 70ccm zbog lsbe dizne.

ugl imam ja garnituru za 300kn, potrebno je jedino kupiti nov ekarik ekoje kostaju po komadu 25kn. cil i klip bez crtice, samo pukla karika dok je cil na stolu bio.

P.S. ovako prepiranje sto je razlog cega, nema smisla. momak ne zna sam ni glavu skinut s cilindra, mozd aje samo vakuum s usisne grane pao pa ne pali. a i ljudi u servisu nisu carobnjaci, treba im vremena da utvrde sto je. a i ove teorije zavjere, da je trokutasti filter prevelik za 12mm karb. pa tvornicki se ugradjivao tako ja kad sam stavio zx na runnera sa tim setupom sam imao diznu 82 i potrosnju prek 4l tako da njemu ne znam jel stvarno dizna razlog, prije da je neki vakuum ili fals zrak, lamelice....

ja b na tvom mjestu nalio gorivo kroz svijecu, vratio svijecu i lulicu i pokusao upaliti. i onda napisi sto se dogodilo.

da znas o cemu pricas nebi pisao tako gluposti. kolika je idealna rupa na airboksu ako je fergazer 12 mm? osnovne osnova.  zasto na novom runneru na 17.5 mm imas limic koji ti smanji povrsinu usisa na fergazeru i lulicu u airboksu koja smanji povrisnu usisna na airboksu?

pa skuter ti je samo cviknuo jer si mu stavio gljivu koja ti je sigurno bila coooool.  a cvikne ti tocno zato sto sa gljivama napravis da dobije 3-4x vise zraka nego sto treba.  ali bas se lijepo cuje dok ide?? jelda?
neznam koje je ulje od ine lose ali ono koje sam ja gledao zadnji put sa zrakoplovcem ima vece standarde nego motul. i nije ti cvikao zbog ulja jer ekipa vozi na ulju iz kauflanda, i razno raznim polusintetikama za 30 kn i nisu im stali. 

cvika jer ostane skroz bez ulja, radi viska zraka od gljive ili pukne negdje pa vuce ili jer se raspadne nesto pa mehanicki ode uglavnom radi lose ugradnje ili stednje 40kn na iglicastom.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
« Odgovori #133 : 21 Studeni, 2015, 13:56:26 »
Ti ces meni govorit da stedim na iglicastom a svaki put kupim novi i to MOSA polini.

Da se razumijemo gljivu sam stavio sa 16godina kad sam tek imao skut i isto kao ovaj momak nisam znao kako dizna i sta. A sad nastelam skuter napamet, znas ono dok sastavljas pa vec u glavi imas koju diznu ces stavit. E pa nemoj me zato sad zamarati glupostima kolika jeidealna rupa kad je karb 12mm, pa 12bokte.

Zasto na 17,5 phva ima lim. Jer skuter ima 3 blokade, auspuh slijepo crijevo, variomat prsten na bolcni, i karb koji ima diznu 53, limic i a12 iglu plus tuljak na ulazu u airbox koji reducira promjer na ne znam koliko tocno napamet.

Inino ulje lose izgara, ne trebam vise govorit.
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline antkes

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #134 : 21 Studeni, 2015, 14:28:27 »
Nemojte se svadati,nema razloga,treba se ustanovit razlog cvikanja tj,je, uopce zacvikala garnitura il je nesto drugo u pitanju zasto ne pali i zasto ne stvara kompresiju goriva da ga gura (tak je reka ovi u motorame i pretpostavio da je zacvikala garnitura)

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #135 : 21 Studeni, 2015, 15:35:56 »
Ti ces meni govorit da stedim na iglicastom a svaki put kupim novi i to MOSA polini.

Da se razumijemo gljivu sam stavio sa 16godina kad sam tek imao skut i isto kao ovaj momak nisam znao kako dizna i sta. A sad nastelam skuter napamet, znas ono dok sastavljas pa vec u glavi imas koju diznu ces stavit. E pa nemoj me zato sad zamarati glupostima kolika je idealna rupa kad je karb 12mm, pa 12bokte.

Zasto na 17,5 phva ima lim. Jer skuter ima 3 blokade, auspuh slijepo crijevo, variomat prsten na bolcni, i karb koji ima diznu 53, limic i a12 iglu plus tuljak na ulazu u airbox koji reducira promjer na ne znam koliko tocno napamet.

Inino ulje lose izgara, ne trebam vise govorit.

eto sve si sam napisao, ako je 12 karb idealno je 12 ulazna rupa! a veliki airboks od piaggia ima rupu 19mm ili 21 mm nisam siguran tocno jer sam kod sebe izmjerio jedno a na drugom airboksu drugo, a 12 mm karb.  u svakom slucaju je razlika velika i nepotrebna.

a da su na 17.5 frgi ostavili usisnu rupu na filteru kao i bez blokade jel bi skuter radio dobro? upravo to je napravljeno na 12 mm karbu sa velikim airboksom. i bzvz je nabijena velika dizna sa kojom samo bacas gorivo. uglavnom na ovom forumu nema tajkuna kojima je nebitno koliko skuter trosi. a mislim da je anteksu bitno da trosi sto manje i ide sto bolje.

Offline antkes

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #136 : 21 Studeni, 2015, 15:50:34 »
Trosi sto manje  :icon_thumright: ,a ide sto bolje,pa ono,onoliko koliko treba ici sa zx-om,nista vise

Offline martin gpr

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vrbovec
  • Moj Skuter: peugeot trekker,er-5
  • Moja Kaciga: suomi, nolan
  • MojSetup: original 100
  • MojSpuh: original
« Odgovori #137 : 21 Studeni, 2015, 20:37:48 »
hvala anteks na pomoci sad sam stavio auspuh malossi replicu origial 50 ccm kit 17.5 mm fergazer dizna 65 rolice malosi 5.5 g i sad cu vidjet sta ce biti  :toothy12:

Offline antkes

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #138 : 21 Studeni, 2015, 22:21:13 »
Ahm,nema na cemu?  :dontknow:

Offline aragonY

• maxi forumaš
  • Mjesto: Srebrenik
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70SP
  • Moja Kaciga: Takachi TKR-401
  • MojSetup: Abrajsani brezoni i mnogo jaka grana
  • MojSpuh: ZX-R
« Odgovori #139 : 21 Studeni, 2015, 23:18:03 »
Ajde vise kad ces to dovesti kuci pa nek ti neko od decki navrate da pomognu, svaki dan pogledam temu, ima li sta novo jesi li napravio a ovi se samo raspravljaju oko dizne i promjera karba  :icon_biggrin: covjeku treba pomoc a ne vase prepirke  :icon_tongue: