Vjerojatno su mopedi dosta neisplativa kategorija za državu, premalo para tu dobivaju pa nas gledaju sjebat po svim mogućim osnovama.
Neisplativa kategorija? Hm, ne bi se složio.
Išao sam gimnaziju u treći razred. Taman sam si to ljeto prije kupio vx-a i zaustavi mene policajac, a ja na putu u školu. Kazna za kacigu je bila 50kn, a ja ju naravno tada nisam imao na glavi (opravdanje: mlad i lud
). Zadržavao me je toliko dugo da zakasnem na nastavu. Reko jel možete požuriti da stignem u školu. Napišite kaznu i idemo dalje. On me je provocirao i provocirao i nije htio pustiti, a u tom trenutku prođe bajo na litri na zadnjem baš pokraj nas i nije ga ni pogledao. Na to sam odlijepio. Rekao mu da mene j#ebe, a ovakve ni ne pogleda. Na to mi je rekao da netko mora i za njih kazne platiti, pa smo zato tu mi na skuterima. Reko sad ti neću ni ja platiti. Taj dan sam mu poderao tri kazne koje mi je napisao i do dan danas nisam ju dobio, a niti platio. Bio je i on popi#dio jer sam mu u facu rekao, nakon druge poderane kazne, da ne može on napisati kazni koliko ih ja mogu poderati. Ako on mene može provocirati, e pa mogu i ja njega. I da ne ostanem dužan na njegovu izjavu da ću sada dobit sve tri kazne kući, rekao sam mu da ako uspije sve to polijepiti i složiti neka slobodno pošalje kući jer ću za njegov trud platiti tih 150kn.
Danas su kazne puno veće, a i punoljetan sam tako da to vjerojatno ne bi prošlo.
Bit je da smo definitivno isplativi jer napišu tolike kazne skuterima, a vrlo rijetko nekome na r-u.