Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Uskoro 45 umjesto 50 km/h za mopede - EDIT: ZAKON JE NA SNAZI  (Posjeta: 56458 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TopPerfomance4

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio Nrg
  • MojSetup: Tp black trophy,malossi multivar2k,Ditech linearna polutka
  • MojSpuh: Yasuni R
Odg: Uskoro 45 umjesto 50 km/h za mopede
« Odgovori #120 : 05 Svibanj, 2015, 15:25:13 »
Slažem se sa članom Josipom ljudi voze te skutere kao da su tomosi kupi ga i misli da će vozit 20 godina bez da išta pipne niti itko održava skutere po meni je to čak i škrtost

Offline Valter

• forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: britvica među nogama
« Odgovori #121 : 05 Svibanj, 2015, 19:07:11 »
Vozači auta ne vole motoriste, oni ne vole skuteraše koji mrze bicikliste a svi zajedno ne vole pješake.

Spadam u sve te kategorije i nikoga ne mrzim. Bio sam u svim tim ulogama. Malo tolerancije i poštovanja ne bi nikome škodilo.

I samo bi dodao kako je bilo kakvo ograničenje brzine skutera nerazumno. Daju mi da vozim auto 130 km/h, a ne daju mi da vozim skuter više od 50 km/h. K tome to je još i jako opasno. Osobito kada pored tebe propiči omanji šleperčić.

Brzina nikoga nikada nije ubila. Ono što ubija je naglo zaustavljanje.

Offline ropee

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: zs250gs
  • Moja Kaciga: SIVA
  • MojSetup: A
  • MojSpuh: SERIJALA
« Odgovori #122 : 05 Svibanj, 2015, 19:26:32 »
zanimljivo, svi pišu kako je opasno voziti skuter 45, 50, 55 km/h.Kako opasno? To su skuteri namijenjeni za grad, brzina po gradu ne bi trebala prelaziti 50, 55 km/h sa bilo kojim vozilom.
Problem je što kod nas vlada vozačka nekultura.
Svi gaze kolko što ide, pa kad policija zaustavlja psuju, viču, izmotavaju se, ... sramota. Osobno mislim da bi trebalo zaposliti još policajaca u prometu i nadzirati svaku drugu treću ulicu, kažnjavati za svaki i najmanji prestup, garantirano u dvije do tri godine bi sve bilo drugačije.
Iskreno i sam plaćam godišnje 2-3000 kuna kazni, što zbog brze vožnje, što zbog preticanja, parkinga,....
Kao što kaže Valter - vozačima auta smeaju kamioni, busevi, motoristima auti, skutraši, skuterašima biciklisti, pješaci,.... a sve je to odraz ponašanja u prometu. Policija bi trebala automatski zaustaviti i kazniti vozača kamiona, busa koji u gradu pretekne skuteraša,biciklistu, garantirano to ne bi više nikad napravio.
Mog poznanika su kaznili jer je u Italiji na autoputu sa šleperom pretekao drugi šleper, slijedećeg puta neće biti, oderali su ga pošteno da zapamti
spor i praćen

Offline Valter

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: britvica među nogama
« Odgovori #123 : 05 Svibanj, 2015, 20:03:57 »
Uloga policije u Lijepoj našoj nije sigurnost u prometu nego punjenje državne kasice.

U Zagrebu i VG postoji puno ulica po kojima nije ograničenje 50 nego 60 ili 70 km/h. A na svim ulicama ljudi uletavaju sa svime i svačime kao manijaci. Uglavnom nastrada najslabiji u tom trenutku. Iskustvo na 2 kotača mi govori kako je najbolja taktika preživljavanja na cesti bježanje. A onda mi dolazi do izražaja brzina viša od 50 km/h.

U suprotnom će mi na grobu pisati: "Imao je prednost"

Osim toga, blokirani skuteri uz brijeg idu 30 km/h ili manje. Ove likove u šleperčiću za to nije briga, a najmanja ga je briga što će se dogoditi kada mu šlep malo zapne o onu buhicu koju je netom prestigao.

Bježanje!!!

Offline boulybox

• forumski biciklist
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: sr70,ice150,sp180
« Odgovori #124 : 05 Svibanj, 2015, 21:23:34 »
poato znam nekoliko vozaca kamiona i busa, dotakli smo se teme zasto nevole motoriste tj. skuterase.
smeta ih to sto im se neobrazovani motoristi prikradaju s desne strane dok se covjek s kamionom vozi po desnoj( sporijoj) traci te samim time on njega ne ocekuje s desne strane posto se uvijek pretice, obilazi s lijeve strane. kao drugi razlog su naveli da ih strasno zivcira da kad oni stoje na semaforu u koloni skuteri se provlace izmedu auti i uvijek su prvi na semaforu a kasnije kad dode do svojih 50km/h opet ga kamiion mora obilazit, pretjecat ili ako nije u mogucnosti mora se taljigat za njim. i trece je bilo da jure izmedu auta a da opce ne usporavaju i ne razmisljaju da slucajno netko moze otvorit vrata i sta onda?

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #125 : 05 Svibanj, 2015, 22:03:02 »
poato znam nekoliko vozaca kamiona i busa, dotakli smo se teme zasto nevole motoriste tj. skuterase.
smeta ih to sto im se neobrazovani motoristi prikradaju s desne strane dok se covjek s kamionom vozi po desnoj( sporijoj) traci te samim time on njega ne ocekuje s desne strane posto se uvijek pretice, obilazi s lijeve strane. kao drugi razlog su naveli da ih strasno zivcira da kad oni stoje na semaforu u koloni skuteri se provlace izmedu auti i uvijek su prvi na semaforu a kasnije kad dode do svojih 50km/h opet ga kamiion mora obilazit, pretjecat ili ako nije u mogucnosti mora se taljigat za njim. i trece je bilo da jure izmedu auta a da opce ne usporavaju i ne razmisljaju da slucajno netko moze otvorit vrata i sta onda?

Oprosti ali to sto ih zivcira si mogu zabiti u g****u. Nek zove policiju kad to vidi. I mene zivcira puno toga pa nikoga ne pokusavam ubiti. U Francuskoj se oduzimanje prednosti vozilom smatra pokusajem ubojstva.

Tvojim poznanicima nebi smetali skuteri sa 50km/h da zakon nije rekao da toliko moraju ici.

Radim u firmi di smo non stop u kamionu i kombiju i nemamo problema sa skuterasima niti motoristima, nego sa svima koji izvode lude manevre a takvih ima u raznim vozilima.

Vise sam puta smetao u kamionu drugima nego sa skuterom jer neki put natovareni kamioni bas i neidu uz brdo.

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #126 : 05 Svibanj, 2015, 22:56:15 »
Ja dok sam u autu nemam problema sa dvokotačima,kad ga vidim u retrovizoru da leti maknem se uz rub nek prođe,vozio on 20 ili 100 kroz kolonu jer se poistovjetim s njim jer znam da i mene živcira kad me netko zagradi ili jebe,namjerno ili nenamjerno nebitno,ak je i jednosmjerna opet mu napravim mjesta nek se progura,zakaj bi on morao čekat ak ja moram.

Isto tak ima pacijenata s autima koji su prvi na semaforu i kilave se ko puževi,čim dođeš ispred njega ko da mu je krivo i počne se namjerno nabijat i izvodit teror,a nemre nikud jer je 100m dalje čep,al takve riješim nogom po plehu pa bu naučio kad tad.

Jedino me nerviraju likovi na mrtvoj batini devetki koji moraju bit prvi na slavonskoj i onda začepi cijelu aveniju,do idućeg semafora ga svi prestignu al on se opet gura naprijed.

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #127 : 05 Svibanj, 2015, 23:00:41 »
i ja kad sam u autu i vidim da se prvi na semafor gura neki plesnivac sa pepeljarkama kojem skuter ide 43.7km/h j**** mu majku jer ga kasnije moram obilazit.. kad sam ja na skuteru uvjek se guram prvi na semafor jer znam da nikome ne smetam. kad se pali zuto ja sam vec 100m ispred svih, a na zeleno sam vec na sljedecem semaforu..zato mislim da bi skuteri trebali biti svi bez blokade, i svaki cvajo da ima bar ZXa da moze bolje pratiri promet i da moze pretec neku kvocku kaj kilavi..
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline dr.mrgood

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bribir
  • Moj Skuter: Peugeot Elyseo
  • MojSetup: Malossi Sport 70 ccm,Dellorto 17.5,dizna 80, original airbox
  • MojSpuh: Stock
« Odgovori #128 : 06 Svibanj, 2015, 00:50:20 »
Pa naravno da sa 50 smetas na cesti, pogotovo po ovim cestama gdje se moze 80 po zakonu. Umjesto da ides , kako vele Ameri, "with the flow" ti sa skuterom  blokas sve zivo i pravis kolone po cesti. Ciji li je debilni mozak uopce smislio to ogranicenje i napravio takvu kategoriju ? Neka se uvede M1 kategorija za mlade vozace koju ce imat od 16-18 i gdje moraju imati blokadu da ne idu brze od 50, a kasnije, ma pusti taj skuter da ide kolko moze, brate mili, ako ga je takvog napravila tvornica.

Offline petarpan

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #129 : 06 Svibanj, 2015, 09:39:41 »
mene je fascinirala situacija, prolazim na semaforu po sredini 10 na sat. odjednom lik ispred mene u autu skrece u lijevu traku. ja stanem da ga propustim i tak me zagradio. upali se zeleno a majstor produzi u svojoj traci. izletio je pred mene sam da ne mogu proci  ???
i kaj reci na takve vozace

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #130 : 06 Svibanj, 2015, 10:18:29 »
Niš ne treba reć,trebao si mu nogom odvalit retrovizor,vjeruj mi da to nikad više nebi nikom napravio

Offline Trotter

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Neos 2010
  • MojSetup: serijsko razvaljeni
  • MojSpuh: Gianelli go
« Odgovori #131 : 06 Svibanj, 2015, 12:24:41 »
mene je fascinirala situacija, prolazim na semaforu po sredini 10 na sat. odjednom lik ispred mene u autu skrece u lijevu traku. ja stanem da ga propustim i tak me zagradio. upali se zeleno a majstor produzi u svojoj traci. izletio je pred mene sam da ne mogu proci  ???
i kaj reci na takve vozace
Desilo se tokom radnog vremena ne jednoom. Na što je par njih bilo joj nisam te vidio ni čuo, mislim si nemoguće da nisi vidio žutog razvaljenog neosa sa probušenim auspuhom jednostavno nemoguće nemoj me pravit budalom. Ali eto možemo mi tu naklapat do mile volje kad nam neki drugi sudbinu kroje tj. pokušavaju.

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
« Odgovori #132 : 06 Svibanj, 2015, 12:36:47 »
Jel vam se dogodi ikad onak vozite se i samo odjednom vam netko projuri s lijeve strane u autu, onak 20cm od vas, uglavnom toliko blizu da se adrenalin aktivira do daske. Jel se scimate u tom trenutku?

U Zagrebu rijetko gdje je ograncenje 80kmh, uglavnom je to 60 ili 70kmh, unatoc tomu ljudi se voze 80, 90, cak i 100kmh.
I problem je sto su danasnji auti prejaki, a skuteri su tu gdje jesu.

Interesantno je kad se vozite sa 2 skutera i vise, drukcije vas dozivljavaju, kad ste sami svi vas hoce zgaziti. To se ne moze promijeniti, mijenjajte svoje navike ili skutere za jace
« Zadnja izmjena: 06 Svibanj, 2015, 12:42:26 Corector »
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #133 : 06 Svibanj, 2015, 14:22:00 »
Jel vam se dogodi ikad onak vozite se i samo odjednom vam netko projuri s lijeve strane u autu, onak 20cm od vas, uglavnom toliko blizu da se adrenalin aktivira do daske. Jel se scimate u tom trenutku?

U Zagrebu rijetko gdje je ograncenje 80kmh, uglavnom je to 60 ili 70kmh, unatoc tomu ljudi se voze 80, 90, cak i 100kmh.
I problem je sto su danasnji auti prejaki, a skuteri su tu gdje jesu.

Interesantno je kad se vozite sa 2 skutera i vise, drukcije vas dozivljavaju, kad ste sami svi vas hoce zgaziti. To se ne moze promijeniti, mijenjajte svoje navike ili skutere za jace

Samo jucer tri puta. U svakoj voznji jedan takav sigurno.

Isto kako kategorije osiguranja za aute i motore nema smisla. Jer vecina danasnjih auta je preko 66kW i pogledaj cijenu bez popusta. Motori bi trebali ici po kW a ne kubikazi.

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
« Odgovori #134 : 06 Svibanj, 2015, 14:39:04 »
A trebalo bi se puno toga, zato kompenziras s onim sto se nebi trebalo i dobro.
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #135 : 06 Svibanj, 2015, 15:35:07 »
Motori bi trebali ici po kW a ne kubikazi.

Motori (auti i sl) bi trebali ic po godinama staza u prometu. Koja je razlika vozit motor od 50 i 100 konja vezano uz izaziavnje stete u prometu? Bas nikakva, do vozaca je, a ne vozila. Kad je neko na 2 kotaca 10 i vise godina i ne napravi sranje, onda je nebitno kaj vozi jer ocito nije problematican

Isto tako, auto od 45 konja i 1000kg ce napravit vecu stetu nego motor od 45 konja i 200kg.
Tako bi ja gledao, al ko mene pita  :toothy12:
« Zadnja izmjena: 06 Svibanj, 2015, 15:37:44 3alfa3 »

Offline DajTeh

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: PUREJET
  • MojSetup: 70ccm
« Odgovori #136 : 06 Svibanj, 2015, 16:00:18 »
Meni odgovara i 25kmh, naravno na papiru. :laughing7:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #137 : 07 Svibanj, 2015, 07:14:48 »
da bi pratio gradski promet, moraš imat bar base kit na skuteru i bok..
sve ispod toga je loše.

Offline boulybox

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: sr70,ice150,sp180
« Odgovori #138 : 07 Svibanj, 2015, 11:11:19 »
Isprike al nisam napomeno da se u mom slucaju radilo o 4t cudovistima od 50 kubika koji nejdu nikam.
A za promet po gradu po meni netreba kit, moja sr-ka serijala sa ZX-om sasvim dobro comuta po gradu jedino se ne hvatam slavonske avenije previse jer ga moram turpijat puni gas

Offline deki_pu

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Aprilia SR 50 R
« Odgovori #139 : 11 Lipanj, 2015, 11:40:47 »
Zakon je idiotski i nema veze sa sigurnosti...nego ja sam čuo da bi mogli uskoro na tehničkom mjeriti decibele, tako su mi rekli prije neki dan kad sam išao reg., a nisam znao da znaju mjeriti i po cesti..

Uglavnom sve veća represija je oko nas, vidim na tehničkom u Puli imaju kontrole, tip je nadgledao dok su mi mjerili brzinu na valjcima...poslije mi se ovaj što radi tamo požalio da su ih počeli jebat za sve živo.

Znači većina nas je ilegalna po svakom pitanju, prvo zbog blokada, drugo zbog auspuha koji je preglasan..

Postavlja se pitanje da li se isplati ulagati uopće u te skutere, bliži li se kraj tuningu?
I jedno pitanje za vas koji imate kit, kako prolazite tehnički, koliko je zajebancije potrebno da se ograniči na 50km/h?