Full sinteticko ulje je uvik dobar izbor, i po mom misljenju se isplati.
Sto se servisa tice, slusaj uputstva ovlastenog servisera, pogotovo u garantnom roku. I nakon toga ti je pametno radit sve po pravilima...
Imam osjecaj da nisi jedan od mladje ekipe, nabrijan na tuning itd...
Vjerojatno ti je najbolje ostavit tvornicku blokadu bar prvih 1000 km dok se motor malo ne razradi, a onda skinit sve tvornicke blokade, i ugradit negdje u servisu (ili sam, ako imas znanja i volje) elektronsku blokadu koju mozes ukljucit i iskjlucit po zelji (imas par komercijanih modela koji se gasenjem motora aktiviraju, a poslije je izgasis ili daljinskim upravljacem, ili sekvencom od 5-7 brzih pritisaka na kocnicu) jer ce ti to trebat pri registraciji ili ako te policija zaustavi i stavi skuter na valjke...
Ako ti se ucini nakon sto skines blokade kako ti fali snage, imas vise razlicitih vrsta tuninga na raspolaganju. Moj savjet ti je nekakav base kit s sportskim auspuhom, i jos nesto promjenjenih dijelova (vario, mozda radilica i kumplug itd), tako da ne ugrozis previse trajnost motora, a i ne povecas potrosnju previse...
2T motori se mogu jako nabrijati na puuuno vise snage nego sto mozes i zamislit za mali motor od 50-70 kubika, ali time i potrosnja drasticno raste, a trajnost se smanjuje...
Ali, ne moras o tome odlucivat odma... Prvo ga razradis pod blokadom, pa mu skines sve tvornicke blokade (i ugradis elektronsku koju mozes sam kontrolirat, a bilo bi dobro da je i podesiva, tako da je mozes podesit ako ikad tjuniras motor), pa se tako vozis dok mu ne istekne garancija, i onda odlucis zelis li i kakav tuning...
A vodeno hladjenje jeste bolje, iako je kriticnije kod 4T masina nego kod 2T... Puno je bolje kod tjuniranih masina, jer ne gube toliko snagu zbog temperature i teze kihnu na velikim vrucinama pri visokim okretajima koje tako nabrijane masine postizu...
Eto, toliko od mene.
Pozdrav.