Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Novi Postovi

 Str: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Tuning skutera / Odg: Najbolji ležajevi radilice za nrga 70
« Zadnji post challenbeen 20 Travanj, 2024, 09:14:51 »
ako mislis sjest i vozat ga na pravcu pola sata kolko ide u blokadu, zaboravi na takve lagere...

Koyo Japan, bilo kad, bilo di, za bilo što, naravno sa odgovarajućom ili Jasil ili Doppler radilicom :D i sa mojih 140-150 kg i po 1h punog gasa, bez greške na  njima i Yasuni R te MHR Replicom a da ne kažem o Drevo70 koji je prošao tako 12.000 km
52
Tuning skutera / Odg: Najbolji ležajevi radilice za nrga 70
« Zadnji post Poggiali 20 Travanj, 2024, 00:50:15 »
yasuni r nema kaj trazit na 12000... 10500 max

drugo, prevratavas taj kit, nisi valjda na serijskoj getribi?

ako mislis sjest i vozat ga na pravcu pola sata kolko ide u blokadu, zaboravi na takve lagere...
53
Kako se vidi na prve dvije fotke, sa boljom polovicom sam ga odveo na jednodnevni izlet, bili smo napravili 250 km taj dan i baš sam zadovoljan kako ide i kako poteže sa TechPulley utezima variomata, naravno drugačije su i kozmoske brzine. Potrošnja ovog vozila je 5 litara u prosjeku, pri tome da u tih 200 km što inače kao prođem, ima i brze vožnje, laganini kruzanja, tako da bi se dalo to spustiti na nekih 4,2 litara na 100 km sa mojom težinom. Ne znam što će kum odlučiti, hoće li mu zafaliti para, ali skuter za sad ostaje kod mene, sva ulaganja do sad su bila na moj račun osim tech pulley rolica i zadnje čeljusti. Nastojat ću gume promjenuti, tj svejedno neće izdržati zadnja 1.000 km a da se ne ogoli...
Akumlator je dobar, ali nakon dužeg stanja (2-3 dana) malo mu treba da bolje zavergla.
Mašina je suha, veselo radi, ne curi nigdje ništa, baš sam zadovoljan.

U njemu je sad Motul 5100 10w50 sa HiFlo filterom
55
Ne mogu opisati kako mi fali maxi skuter, a bome i njegova mjesta ispod sjedala i što se sve more natrpati i obaviti sa njime pogotovo kad su gužveeee u gradu heheh ...
Naime, došlo je na red da se pregleda kompletan. Rastavljen je naravno zadnji kraj da mogu pristupiti deklu tj prijenosu. Sve je očišćeno, podmazano, uključujući rastavljanje polutki i podmazivanje, te brušenje kvačila i zvona, pranje variomata, ubacivanje 15gr TechPulley rolica (definitivno must have za Master 500), remen pregledan, u dobrom je stanju, kao i bijela Malossi centralna opruga, promijenio sam i svjećicu, stavio sam originalnu po kataloškom, filter zraka zamjenio a airbox oprao detaljno. Zamenil sam ležaj u deklu i u armsupportu (stavio Koyo Japan). Posli toga, pofarbao sam zadnji poklopac akumulatora (nije Evolution), te sam pokrpao retrovizore, ispunio ih da su u komadu, i pofarbao u originalnu boju. Jako sam zadovoljan kako je ispalo.

Od ulaganja da bude tip top, treba zamijeniti antifriz, bateriju i gume.

56
Imao je neku glupavu LED-icu za dugo svijetlo, gdje se doslovno nije vidilo ništa! zatim sam skinuo far, i vidio sam da dosta šarafa nedostaje. Stavio sam novu H7 Hella žarulju i to je sad to! Sad je po noći fenomenalan. Nisam morao namještati razinu svjetlosnog snopa.
Zg table su ovaj skuter, a ST table su drugi skuter koji je kupio tjedan nakon u Trogiru.
57
Što se zapravo dešava...
Kako sam nagovorio kuma da kupi prvi motor sad nakon polaganja za A kategoriju, desilo se nezamislivo i kupio je 2 ista skutera. Manijak. Naravno i očekivano, jedan je završio kod mene na slaganju. Drugog je kupio u perfeknom stanju za male pare, dok je ovaj čak i preplaćen i kupljen doslovno na neviđeno, te je zahtijevao brdo ulaganja kao što se i vidi na budućim fotografijama. Svakako je plan da skuter bude kod mene, da se uredi, sredi i oglasi za prodaju, naravno da se osvježi, i doslovno pretvori u odličan primjerak koliko se to može odraditi.
Skuter sam okrenuo od glave do pete, i u principu, došao je do mene istrošen, zahtijevajući friške dijelove da se sve lagano promjeni. Pričajući sa kumom, čak je došlo do dogovora ovih dana da skuter se ne proda, nego ostane do daljnjeg u mene, da se moremo provozati istim skuterima negdje (maštali smo to kao klinci).

Nego, da se mi skoncentriramo malo na skuter. Kako je skuter došao do mene, imao je zadnju čeljust razvaljenu (ušica za ozračivanje je provtila) i dovezao ga je autocestom do Paga, na samo prednjoj kočnici. To je zapravo prva stvar koja se na njemu napravila, dok je stigao iz ZG, ja sam već naručio od Bukve zadnju čeljust, i uzeo sam nove pločice, te sam ih montirao na skuter, i naravno ozračio sa prednjom desnom čeljusti (jedva). Poslije toga, osposobio sam senzor km/h, tj puž, stavio sam svoj iz šteka i produžio žice da paše na X9. Dok se to radilo, promijenio sam i prednje pločice, jer su se istrošile do kraja!
58
Garaža / Odg: Piaggio NRG Power 2007 (No.4) by ChallenBeen
« Zadnji post challenbeen 19 Travanj, 2024, 21:38:59 »
Danas bilo veselo, stigle Malossi 4,8gr rolice, ventilator ventilvara, sve montirano, i onda se bacio na paljenje skutera. Na kraju sam skuzio dole kad sam ulio gorivo da curi, pogotovo kad vergla. Sva crijeva bila su kao kamen, stavio sam nova 5mm silikonska crijeva iz Tokića, i uspješno ga upalio!

Najgore što mi je puklo malo crijevo od uljne pumpe, tako da moram i to promjenuti  :help:
Naručene su još neke male plastike, a ostale plastike u špric kitu nastojat ću rješavati kroz koji dan kad uhvatim volje za to, prioritet je mehanika!


59
Tehnička pitanja / Odg: Blic pitanja
« Zadnji post robyakarider 19 Travanj, 2024, 16:48:32 »
ne, podmazuje se sa svetom vodicom  :icon_biggrin:
60
Tehnička pitanja / Odg: Sajla gasa/ulja
« Zadnji post NightWalker 19 Travanj, 2024, 12:06:21 »
Krivo sam namontiro klipic gasa, ima one izreze neke i vrtio par put dok nije sjelo kako spada, upalio odmah poslije toga makar su missd okretaji oko 3000, ler gasmi ne pomaze skroz sam ga odvido i nista dok kad ga zavijam mogu samo podic okretaje, malo vise i dimi sad jer ima ulja i u rezervaru a i pumpa ulja opet radi, mozda bi trebalo razvozat ga da dodje na sebe, u svakom slucaju hvala Jog za savjete  :icon_thumright:
 Str: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10