Evo ovih dana posto je rega pala dosao na red i malo servis.
Nakon trazenja djelova i kupnje istih dosao red da se to i promjeni.
Pa amo redom:
-trazio remen, i vise ga nema, prestao se proizvoditi 2011. Stavio od novije god, jer u Piaggia govore da je to to.
evo novi:
i stari:
koliko mi se cini novi je malo duzi. Stari je bio za 1.5 milmetara uzi od novoga. Sirina novoga 27.2 milimetra. Tj potrosen je djelomicno. Neznam koja je donja granica, ako netko zna neka napise. Nakon stavljanja izgleda da je sve ok, malo skrici ali mislim da je to normalno dok se malo ne provoza. Nisam vozao neko 2 km jer je bula opet pocela.
- Rolice promjenjene kao i klizaci.
rolice su bile su poprilicno potrosene, neke su cak i klapale kada ih prstima stisnes, kao da ce se rastaviti na 2 dijela. Klizaci su bili ok.
-Jos sam ulje u getribi promjenio. Tu di zivim nisam mogao nista naci a 2.5 dl kosta oko 40 kn u moto trgovinama sto mi se ucinilo previse, pa sam nabavio Tutela, skoro isto kao i u manual.
-Dunloop scootsmart zadnja guma narucena s foruma. Trebala bi doci u Pon, najdalje Uto. Za mjesec dva cu i prednju istu uzeti. Trenutno mi je nazad Maltezerica ali je dimenzija 140/70-14, a treba mi 150/70-14 koja je i narucena. Umalo nisam narucio krivu. U prometnoj su mi sada krive dimenzije jer sam novu prometnu vadio a tada bila ova guma na njoj, tj i sada je. Neznam razlog tomu, mozda nije bilo kupit pravih dimenzija.
-Planirao sam jos i termostat promjeniti, ali nisam jer ga nema na stanju. Treba ga cekati oko 2 tjedna. To cu isto za mjesec dva.
Djelove sam kupio u Globala u Splitu i mogu rec da su ok, a cijene su im najjeftinije
Dojmovi nakon ovo malo sto sam provozao su da skut ima punoooo manje i skoro nikako vibracija pri startu i lipo vuce, cini mi se cak puno ravnomjernije tj bez onih rupa. Bar do 70 jer nisam mogao probati brze.
Nadam se prestanku bure ovih dana, pa da napokon napravim posten djir.
Sljede malo kozmeticki radovi i to je to.