Eto probao skroz prazan (0% bio) G3 na njegov tvornički punjač kaže 2:01 da će mu trebati. Nakon desetak min kad je bio na 10% sam ga prebacio na wireless charger i reko je 1:47 da će mu trebati. Znači ipak mu podjednako treba bez obzira na punjač.
To je procjenjeno vrijeme, za pravi podatak trebas stopericu
Ionako kontroler u samoj bateriji odredjuje faze punjenja i struju koju baterija prima. Recimo, za moj mob postoji brzi punjac koji je 2A, a ne 1,5A i skracuje vrijeme pnjenja za 40%. Ali isti taj punjac na drugom mobu ciji kontroler u bateriji nema tu mogucnost nece napunit nista brze od ovog slabijeg. Mozda hoce koju minutu skratit punjenje, ali to je zanemarivo.
Znam recimo na Garmin GPSu koji isto ima litij ion bateriju i kod kojeg u service meniju mogu vidit struju punjenja..... Krene punit sa 500-600mA, ali zadnjih pola sata barem puni sa nekih 50tak mA, cak i manje.
I tu ponekad bude i problema sa litij ionskim baterijama. One se ne smiju prepunjavat uopce, a postoji nesto sto se zove parazitska struja (to je kad uredjaj trosi struju jer je upaljen, a na punjacu je i kontroler u bateriji se zbuni i dozvoli prepunjavanje baterije. To su oni rijetki slucajevi kad se litij ion baterija pregrije i eksplodira
Idealno, litij ion baterije se puune kada su uredjaji ugaseni i kad nema potrosnje struje