I dalje nema Lollipop OTA updatea za HTC ONE M8 u EU. Ceka se.
Ono sto sam citao malo prije o updateu koji je izasao prije par dana u USA, sve je kako treba. Nema bugova koji bi bili uocljivi, baterija traje nesto dulje, aplikacije se zbog novog ART-a dizu nesto brze. Taj USA update je malo drugaciji nego sto ce bit u EU - developeri koji imaju vec EU update javljaju da je situacija sa tom verzijom Lollipopa jos bolja.
Izgleda da ce se radit o 5.0.1. androidu koji je izasao i u USA (ko zna, mozda i 5.0.2), ali HTC je osim SENSE sucelja malo popeglao i bugove samog OS-a.
Sami OS je vizualno jako slican kitkatu (skoro isti) - SENSE je isti i vizualno nema skoro uope promjene. Ono bitno je "ïspod haube" (ART koji radi kako treba, trajanje baterije i sl)
Kako bilo, kad dodje, odma stavljam - ionako je za HTC ONE M8 garantirano da ce u ljeti dobit i novi OS i novi SENSE pa ako kojim slucajem nesto i nece bit kako treba (a za sad se ne naziru problemi), to ce se rijesit buducim upgradeom
Sad samo docekat OTA-u
P.S.
moja pretpostavka (a pretpostakva je majka svih zajeba
) je da ce HTC ONE M8 dobit sve update vezano uz Lollipop doklle god se on bude razvijao. Sense 7 ce bit zadnje sucelje za taj mob. To znaci odprilike da ce svi update-i preko OTA zavrsit negdje u ljeto kad Lollipop bude finaliziran do kraja i SENSE 7 kao sucelje predstavljen na M9 mobu (ili kako ce se vec zvat).
Evo, ovako napamet, mislim da ce taj mob dogurat do Lollipoppa 5.1 i SENSE 7, a sve nakon toga je lutrija