Nisam preveć alergičan na sporije mobitele i do nedugo mi je S2 bio čist dosta, ali pomalo sam vidio da mi youtube i internet browser polako usporavaju s obzirom da su novije stranice i videi postali sve "teži" za hardware i ukazala mi se prilika za relativno male novce dobiti
S5 mini na produljenje pretplate i moram zasad reć sve pohvale za taj mobitel. Nije mali jer ima 4.5" ekran (0.3" veći od S2). Uži je mrvicu od S2 ali viši za centimetar sigurno. 4 jezgre procesor, 1.5 GB RAM-a i 16 gb interne, 8MB kamera sa HDR-om...
Leži u rukama bolje od S2, a od svih mobitela mi S4 mini najbolje leži u rukama, ali ni ovaj moj nije daleko od njega. Ima te neke dodatne senzore ko i S5, vodootporan je (probano
) i ne treba dolje bit poklopac ko na S5 jer nema USB 3.0
Naspram S2 mi se čini onak barem duplo brži u ionako zagušenom TouchWizu i doslovce leti. Ponekad mi se ljudi čude kak brzo otvaram i tipkam i šaltam programe a i gušt je to radit kad sve tak brzo "klizi".
Što se "pravog" S5 tiče, prevelik je. Neko voli veliko, ali meni je nespretan (a o Note 3 da i ne govorim), ima jako dobru kameru ali nema analogni stabilizator slike i unatoč tih 16 megapiksela slike često znaju ispast jako mutne, dojam kvalitete izrade je osjetno bolji nego kod s3 i s4, ali recimo usporedbe radi, HTC je daleko ispred.
HTC u rukama djeluje obečavajuće, ljepše leži u rukama i čini mi se da OS radi brže nego na S5. Na S5 je sustav dosta štekao dok se nije napravio update na zadnju verziju.