Prestao sam se vozit po hladnom vremenu prije godinu-dvije. Sad mi je donja granica 10C, prije je bila blizu nule.
Koristim Held Titan rukavice (na popustu platio 1650kn), perforirane u manjoj mjeri i na 10C su OK ako ne vozim dulje od sat vremena - ruke su hladne, ali nakon sat vremena imam jos osjeta u prstima
Vozim ih kad su temperature blizu 30C, znaci, rukavice koje pokrivaju 90% moje voznje (iznad 25C ako ne odem na djir gdje cu vozit brzo koristim koza/mesh rukavice od Suomya - zastita u odnosu na Held niakkva, ali su prakticne po vrucinama)
Da se vozim po hladnijem vremenu, kupio bi ISKLJUCIVO zimske rukavice koje su neupotrebljive iznad 15C. Da saam lud pa vozim dulje djireve ispod 5C, imao bi i grijane rucke na motoru - nema rukavice koja to moze nadomjestit kad je stvarno hladno
Inace, uz kacigu, rukavice smatram najvaznijim dijelom zastitne opreme. Slijede cizme, hlace i tek na kraju jakna. Pricam o slucaju da se klize po cesti, ne udarcima. Ako je udarac u pitanju, onda svakako kvalitetna kornjaca za kicmu kao i zastita svih izlozenih zglobova (protektori koljena, laktova, ramena....)