Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 150

<< < (12/22) > >>

du_vlaho:
Mislim da sintetika više problema pravi nego koristi, cijele mašine iznutra budu pune gareži. Ostalo mi je 2-3L sintetike, kad to sagorim prelazim na polusintetiku. Što je zanimljivo na ditechu nisam imao tih problema da ima gareži, a isto samo sintetiku lijevam.. možda zbog ubrizgavanja  :)

Što se tiče karburatora, mislio sam da će moj bit u banani, ali izgleda da sve radi ok. Danas sam se zabavio, riješio mu struju... grijač grije, čok otvara. Ostavljam definitivno Mikunia. Tomi i Igore, ne stavljam ja gljivu radi brzine nego zvuka... brzinom i ubrzanjem sam prezadovoljan. Ne volim rizičnu vožnju, više laganini pa mi je ovo dovoljno. Samo želim da se lijepo čuje. Udaljen sam nekih 25km od grada i zato mi treba ovaj motor, u sezoni da mogu skočit do grada kad je gužva i da se ne brinem o parkingu. Prije svega da je motor pouzdan, što ovaj i je  :icon_thumright:

Mislim da i nije neka tragedija ako skinem originalni airbox, ne znam kako vama izgleda... meni je preružan i što da mu radim  :dontknow:
Blatobran ću skratit, skraćeni mi se sviđa i taman će usis štitit  :icon_thumright:

Učinili smo đir s njim, ja i brat sjeli, improvizirani najlonka filter, pun gas i diže na zadnju... nismo očekivali... pa ne možeš vjerovat kako je mališa živahan... još u meni 110, bratu 60tak kg  :laughing7:

Kako mi je instalacija od karburatora bila pokidana, evo kako sam to riješio... lemilica u ruke i snađi se druže... morat ću konektor u crno lakirat  :icon_biggrin:

du_vlaho:
Opaka je ova cvaja, svi se šarafi odvijaju na koje se loctite ne stavi... jučer umalo ostao bez auspuha... na kraju blok gdje idu nosači auspuha narezao na M10 , šarafi idu unutra 2cm i natopio ih dobro loctiteom...  :toothy12:

Potom vidio da mi se distanca od nosača mašine, naravno na onoj zajebanijoj strani kraj nogara vrti... koja je bila muka odvit onaj imbus iz selena... zavio dugački šaraf s druge strane i maticom ga "zakočio" u selen, i pneumatskim pištoljem na odvijanje, a tamo otkinuo komad imbus ključa jedno 1cm, ubo ga u glavu šarafa i ključem 8 držao... jesmo se ja i brat jedno uru vremena oko tog peglali... :o

Kad sam skinuo dodao još jednu šajbicu sa strane selena, izgleda da je šaraf malo duži ili novi selen malo plići pa ne stegne distancu... još sam sve mjerio i u knap je dolazilo da pritegne kako treba, al eto... presudio je negdje milimetar...  :dontknow:

Dobri ovi seleni, lijepo mašina igra u njima, škare sam taman zategao kako treba i naravno loctite...  :toothy12:

Samo mi smeta kad "koči" motorom, kako tuče tako cima cijeli motor naprijed-natrag... baš paklena mašina za glavu izgubit... ili će se koji šaraf odvit, ili će me po mokrom cimnut bokom ili će samljet šasiju...  sve mi to krhko i jadno izgleda ovako golo bez plastika :laughing7:

Iza 150tke kad sjednem na ditecha kao da vozim mercedesa, miran u startu, uglađen, nema onih vibracija u leru, kad kreće, kad koči motorom...  :laughing7:

Trebat ću neki usis skemijat, kakav airbox tu sa webshopa il pečurkicu... :laughing7:

Ovaj tjedan će doći i plastike da napokon to sve dam lakirat  :icon_thumright:

andy:
Nemoguće da tak trese jako, pretegnuo si klackalicu i onda ona ne radi i prenosi ti vibracije..

Ja svoje šarafe nikad nisam dotezao i drže dan danas, a nikakav loctite nisam stavljao.. Samo sam stavio matice s plastikom i feder podloške  :icon_thumright:

du_vlaho:
Ma ne vjerujem da je pretegnuto... kad sam je tek kupio kad bi kretao bilo bi vibracija, i u leru bi užasno bilo kad bi radila, sad je to ok... vidim da u čašicama seleni veselo igraju dok stoji u mjestu...  ;D

andy:
Upali ga i neka radi na leru pa probaj malo otpustit šarafe od klackalice da vidiš kako se ponaša.. Prvi put sam i ja pretegnuo, volan je htio otpast kak je tresao  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju