Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Anketa

da li vas zabrinjava povecanje poginulih na cestama

DA
28 (63.6%)
NE
16 (36.4%)

Ukupno Glasova: 44

Glasanje završeno: 20 Ožujak, 2009, 19:25:19

Autor Tema: rasprava: SMRT NA CESTAMA  (Posjeta: 3468 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline S.W.A.T.

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • *bFzd*Blacky
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: speed fight 2
rasprava: SMRT NA CESTAMA
« : 01 Rujan, 2008, 20:25:19 »
ovako...gledam upravo dnevnik nove tv...i bilo je ono kako su u varazdinu poginula cetveroclana obitelj...i onda su pricali o tome...i snimke i slike nesreca...
i malo sam si razmislio... sto bi doista zaustavilo to???
mislim, nesreca ce sigurno uvijek biti (oduzimanje predosnosti na raskrizju, pa se malo auto ozulja, itd)...tako to ide u prometu...ali siguran sam da se mogu sprijeciti teske nesrece...i smanjiti broj poginulih

ali sto bi bila ta stvar koja bi SMANJILA BROJ NESRECA/POGINULIH, TE VISE SMIRLILA VOZACE?

evo...ja cu prvi iznjeti misljenje...pa vi molim vas nastavite...al ozbiljno razmislite o tome

jedan od intervijuiranih na novoj u autu je rekao da bi trebalo "filati" (uvik iznova pokazivati) vozace slikama teskih nesreca...
al mislim da to koliko ima dobrog ucinka ima i loseg...jer na neke to jednostavno ne djeluje...kolko god im to pokazivali...a i nemozes cili dan vrtiti slike sudara...mislim...sta, da budemo zombiji koji ce samo to gledati?!?!

neki misle da su to visoke novcane kazne...a ja se sa tim uopce ne slazem...ljudima koji nemaju para...i vecinom voze normalno uhvati ih policija...i jadni mozda i gladuju tjedan dva da plate kaznu...dok sa druge strane bogati rade sranja pijani...i bas njega briga kolka je kazna kad ima para ka blata...

sa druge strane tu su policajci koji su nazalost preblagi...sorry svi koji nemate vozacku i svi koji i kao ja radite najcesce sranja po cesti...al to je istina...ili su preblagi, ili im das "za kavu"
evo primjer...moj frend i ja isli u sarajevo sa mustangom...i vozi on preko 150 na sat, nema svjetla, nije veznan...i odjednom mu iskoci pandur posli mostara iza nekog busa...kocia je full naglo i stao je 50+ metara posli...kad smo se vratili...pravio se da nezna pricati nas cro jer i je talijan...al zna cro pricati...i na kraju jende full smesne price pandur je uzeo (doslovno iscupao kad ih je vidio) 20 eura...nasmijao se...pokaza i reka.." vezati se, vezati se...manje voziti, radovi naprjed..." (zna engleski cak jer je cak bio prica..."tiket pisti, tiket pisati" ::) )
i osli smo...naravno ne samo da je vozia opet isto...nego duplo lude...trkali smo se po cesti sa mercedesom brabusom i tdi-om preticucui kolone cak kroz tunele...tak da necu pricati sta sve nisu radili (on i ta 2 lika :laughing7: )
uglavnom
policajci su takvi...i zato cak ni kazne nisu rjesenje...
s druge strane moje misljenje je da su ceste VELIKI uzrok nesreca...pocevsi od rupa, full skliskih cesti, pa do doslovno nikakve nepreglednosti...
evo primjer SAMO iz zadra...kod jednog igralista (bagat) ima jedno raskrzije di je svako tolko nesreca...najcesce teska jer se radi o krizanju ceste sa prednoscu prolaska koja ide nizbrdo i ceste koja je sporedna...i ovi iz sporedne oduzmu prednost jer ne prosude dobro brzinu...i ovi nalete...ili cak ne vide od zida...koj je na obadvije strane...evo sad su prije 2 tj srusili jedan zid nakon nesrece di je bilo puno tesko ozljedenih
ili evo danas...ja idem u grad na ispit u hak za B kat...i guzva...ja vozim izmedu auta...i malo gas dodam i naide auto i ja idem malo prikociti...i naravno proklize...i nebi stao nego bi udario u auto ispred da nisam ispravia motor i izmedu auta prosa jedva...zasto?!?! zato sta je cesta klizava da bi moga voziti motor i u tenisicama ko na rolama stajati na cesti...i kliza bi... (sutra idem kupiti novu gumu i plocice, a po potrebi i diskove, a ne pilu ka sta sam planira...jer necu da se ovako nesto ponovi...)

moje misljenje kako bi se nesto ovakvo moglo sprijeciti je da osim sta se zna, da treba popraviti ceste, popraviti signalizaciju, znakove koji se ne vide, itd. da bi trebalo to napraviti sa prometnim policajcima...

naprimjer...sad kad su dijeca u prometu (mislim na prvase pa do cetvrtasa, jer ovi stariji se vec znaju bolje ponasati u prometu) da bi trebalo oko skola i u neposrednoj blizini na pjesacke prijelaze, tj. kraj njih, postaviti bar jednog policajca (zivog, a ne ona sranja od lezecih koja samo trgaju aute a nicemu ne sluze...)
on bi zaustavljao aute kada prelaze dijeca...i da tamo bude u vrijeme kada dijaca idu, i kada dijeca odlaze iz skola

druga stvar...trebaju biti strozi...
evo. prije par dana ja preticem kolonu i pritom sam ne samo presa preko duple pune crte nego vozia po sredini trake za promet iz suprotnog smijera...pandur me zaustavi...radi kontrole vozackih kod motorista...vidi da imam...i kaze mrtav hladan dovidenja...a kaznu mi je moga prisiti...ili dati kazneni bod ili nesto...i premda zvuci glupo...mozda bi bilo bolje da je...jer bi se malo opametio...pa mozda nebi danas bio u onoj situaciji...jer bi ako bi vec pretica kolonu (pa ipak sam motorist, zakaj da cekam  :redface: :toothy11: ;) ) isa bi ful sporo...
sa druge strane...nije vazna velika novcana kazna...bolje da je manja...al da ih se daje...i da je puno vise kontrola po cestama, gradovima...i da su skoro svaki dan prisutni...a ne da su u kontroli svake prjestupne kad im treba pare...a ovako i budalu koja radi full teska sranja puste uz riječi: "polakse samo"...jer na nikoga to ne utjece...a kamoli ne na manijake...
isto tako kretene koji dizu na zadnji npr. po gradu bi doslovno zatvorio na recimo 2 tj., ako su maloljetni u dom za maloljetne...bez imalo zastajkivanja...jer ja stunt volim...i protiv njega nemam nista protiv...al ima mjesta di se to moze
isto tako drzava je kriva sta mladima ne omogucava da se ispucaju na sigurnim prostorima...jer sta je za hrvatsku jedan grobnik...nista...a da je vise takvih staza za trkanje...bilo bi manje ludiranja na cestama
ili stunt...kad smo ja, naranda, x-thug i dino se malo zafrkavali na jednom parkiralistu, kao stunt...(ni s od stunta jer nismo mogli na zadnji) uvik je dolazila policija...a jednosm smo ih i docekali...pa su nas skoro istukli interventni panduri...mislim ono...jel mu bolje da to pokusavamo po cesti ili tu di nikome nesmetamo jer nama nikoji auto na parkingu velikome...

eto...to je moje misljenje...a evo po ure pokusavam naci jedan site koj ima slike od nesreca...i to bez cenure...kad se vide djelovi mozga po autu, motoristi koji su prepolovnjeni na 2 dijela (jedan od drugog leze udaljeni 5-6 metara)...a to je onaj blazi dio...al nemogu je naci...al cim nadem postati cu ovdi...

eto...nadam se da cete ozbiljno shvatiti temu...jer nisam jedan on maminih maza koj vozi motor po zakonu sve...(potajte playmakere,blacknarandu, x-thuga...i tako to  :toothy3: :toothy12: ) al mislim da bi neke stvari trebalo postovati...i boriti se protiv kretena koji ugrozavaju svoj i tudi zivot na cesti a i protiv onih koji to rade nesvejsno

evo ja osobno necu vise voziti ako popijem cak samo jednu casicu votke ili neceg drugog alkoholnog...iako sam do sad to ucinio samo 2 puta...i nista nije bilo...niti sam bio blizu ikakvom pripitom stanju...al ipak...bolje bez icega...i sutra mjenjam gumu i plocice na motoru...
i malo opreznije vozim...(a ludirat cu se samo kad ima mjesta necem takvom)
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: rasprava: SMRT NA CESTAMA
« Odgovori #1 : 01 Rujan, 2008, 20:26:05 »
omg...sad skrolam tekst...looool...ako vam se da citati svaka cast... :laughing9: :toothy9: :notworthy: 8)
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline MaLi_OdvALjivAc

• maxi forumaš
  • Mjesto: Grad koji je rekao "NE" spavanju
  • Moj Skuter: Gilera RuNNeR C36 50ccm
« Odgovori #2 : 01 Rujan, 2008, 20:39:34 »
Dobro si to napisao. Puteve treba popraviti, ali kod nas su putevi katastrofa, tako da za to treba puno vremena, radne snage i para, a pritom se uopste ne odrzavaju tako da taj problem nece da se resi dugo dugo.
 Smatram da bi velike i stroge novcane kazne smanjile divljanja i gluposti na putevima jer se ljudi opamete tek kad ih udaris po dzepu!! Da uvedu kazne ko u Americi pa da vidis kako ce se pridrzavati!!
 Uvode se novi zakoni, ali to je suvise sporo!
 Pokazivanje slika nesreca i sl. verujem da ni malo ne utice na druge vozace, osim na one koji su to doziveli...
 Znake na putevim retko ko da i primecuje, pogotovo ogranicenja brzine, tako da makar ti postavio i bilbord nece nista pomoci!!!!

Uvek ce se naci ljudi koji imaju veze (ja prvi), koji prolaze tehnicki bez pregleda vozila, tako da na putevima ima neispravnih vozila i uvek ce se desavati nesrece... I to treba sankcionisati...
 Ima gomila problema koji se nece resiti jos ko zna koliko dugo
A kako si naveo u anketi, uopste me ne zabrinjava broj poginulih, jer to su ljudi koji ne paze u saobracaju u ponasaju se kao da su sami na putu, cast izuzetvima!!
DugA Je uLicA, NoSi kAciGu!! <MF (BS)>

2TOČKA 1ŽIVOT
 *´¨) ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #3 : 01 Rujan, 2008, 20:43:00 »
prvo - veliki respect na trudu :icon_thumright:

drugo - pise se djeca ne dijeca

trece - stranica je rotten (ako mislis na to) ili toxicjunction (i tamo imas dosta toga)

nema toga sto se moze napravit da se sprijece nesrece - zasto - zato sto je sve stvar u coviku, a nas covik je preglup da skuzi neke stvari...

pri tom mislim da ako je puna crta, nije tu stavljena bez razloga, ako je znak stop, onda stani... ako je ogranicenje 50 neces ici 150... kuzis?

mog oni kazne dignut koliko god hoce, al mentalitat je jebena stvar...
« Zadnja izmjena: 01 Rujan, 2008, 20:45:11 stipe »

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #4 : 01 Rujan, 2008, 20:44:55 »
DA...ONI POGINU...ali pogine i neko neduzan...ko je samo bio sa druge strane ceste vozio normalno svoje dijete iz skole dok je druga nestrpljiva budala isla preticati tamo di to nije (ne dozvoljeno...nego) MOGUCE!!!! (ubrzo krivina, itd...)

a kazne...da...al ne velike...nego manje...jer 10000kn niko nemoze platiti...nego 1000, 2000 al da ih se daje...i daje, i daje...dok se to ne smanji...
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline stipe

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 01 Rujan, 2008, 20:46:08 »
a i nije toliko stvar u kaznama koliko u policajcima...

da rade kako triba, bilo bi to puno drukcije...

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #6 : 01 Rujan, 2008, 20:47:00 »

trece - stranica je rotten (ako mislis na to) ili toxicjunction (i tamo imas dosta toga)

nije ni jedna ni druga...nego je samo site sa tim slikama...neznam...mozda neko naleti pa se siti...al ove dvi nisu
thx enivej 8)
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline Nikon

• ~k®®ty! CA!!~ ..... mig! mig!
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
  • Mjesto: Spalato
  • Moj Skuter: Beverly 500
« Odgovori #7 : 01 Rujan, 2008, 20:47:36 »
heh blokade na auta i motore na 50km/h i rijesen problem  :toothy9:
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #8 : 01 Rujan, 2008, 20:49:03 »
a upravo to...policajci trebaju to stvarno raditi kako treba i kaznjavati...a mentalitet treba postupno mjenjati...samo to je tesko...

i uvik se namece pitanje...kako?

RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline te-te-ac

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • kad ku.rac u pi.čku uđe nastaje je.banje
    • http://www.youtube.com/user/renci31551
  • Mjesto: Belišće
  • Moj Skuter: skučo
« Odgovori #9 : 01 Rujan, 2008, 20:49:52 »
heh blokade na auta i motore na 50km/h i rijesen problem  :toothy9:

oce to bit i na jet-skiju ??  :toothy9:

Offline stipe

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 01 Rujan, 2008, 20:52:19 »
jel mislis na ovu?

samo upozoravam - tko nema jak zeludac nek ne otvara!

http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #11 : 01 Rujan, 2008, 20:54:27 »
DA!!!
hvala ti...mislim da ovo treba pokazati vozacima...bez cenzura...pa ti juri faco...
ja sam prije uvik ovo zna pogledati sa vremena na vrijeme da se spustim na zemlju sto se tice lude voznje

thx stipe...imas pice kad idemo dir :icon_thumright:
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline petar_speedy

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Duga Resa
  • Moj Skuter: RUNNER VX200
  • Moja Kaciga: SHARK
« Odgovori #12 : 01 Rujan, 2008, 21:01:03 »
Kako je ovo odvratno

Offline Shiltac

• maxi forumaš
  • Mjesto: Varaždin
« Odgovori #13 : 01 Rujan, 2008, 21:50:41 »
ta varaždinska zaobilaznica je postala groblje.. pa svako malo neko pogine... prva žrtva je bila na motoru a još nije ni bila službeno otvorena! to je zavoj na zavoju, i ima nekoliko sitnih uzbrdica i nizbrdica u raskrižjima jer je cesta jako visoka u odnosu na okolicu. sjetite se onoga dombaja sa bmw-om kad je poklao one bosance prije par mjeseci... a ovo jučer je bila stavrno katastrofa... onaj punto je izgledao, ustvari nije ni izgledao!! a ove blizanke su bile sestrične od jednog čovjeka koji ima tu blizu mene kafić...

ma stvarno je žalosno šta se događa...ali nije sve u kaznama.... ima par mjeseci da se frend zabio sa 3,57 pod šleper.. vatrogasci su ga vadili van a njemu niš! ni jedne modrice nije imao!! u prometnoj je bitan i auto s kojim se zaletiš!! zato sam ja uvjek za dugi i veliki auto! evo moj frend se zabio sa akfom 156 2,4JTD u kuću pri brzini 180 km/h! u auto je bass poknuo popola, laptop je bio u torbi i razbio se.. ma totalka... i sad lik kupio galanta 2,5 benzinca! slike kak je alfa izgledala: 

Offline greenlite

• forumski skuteraš
  • Mjesto: čk
« Odgovori #14 : 01 Rujan, 2008, 23:28:35 »
Ja sam u životu vidio dva prolivena mozga s motorom :sad3: i mislim da ču taj dan u Splitu pamtiti do kraja života... Najgore je što sam sa ekipom naišao baš na to. Jednostavno morate vidjeti kakav je prizor vidjeti dva mozga na cesti a tijela se još miču od živaca. Likovi bez kaciga u kratkim rukavima, hlačama i japankama strmopizdili se na kraju tunela marjan u zid na posuđenome motoru ninji 636. Moram priznati da me je želja za motorom nekih dva tjedna popustila...

Ljudi kad se voze brzo bilo na motoru bilo u autu jednostavno ne razmišljaju o posljedicama koje su moguče jer ako je doza adrenalina velika doslovce kao da nas sprječava da o tim groznim stvarima razmišljamo.
Ja sam vidio taj horor na cesti i ne sprječava me da ne volim ono što mi je životno zadovoljstvo zato Stipe krv ti krvave :angry5:ne stavljaj mi taj link više jer...Mogu ovakve stvari gledati ali radi drugih samo...
Ljudi od ovoga neće moči spavati.
Uvijek nas je bilo pametnih u prometu i onih manje pametnih i onih sa i bez iskustva tak da tu nikakva policija ja mislim nemože pomoči - sto ljudi sto čudi

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #15 : 01 Rujan, 2008, 23:42:32 »
Prirodna selekcija, to je sve.
Zalosno je samo kad povuku neduzne sa sobom....

A lijek?
Uredjeno drustvo koje tezi obrazovanim pojedincima sa izrazenim osjecajem za postovanje drugog. Po mojoj procjeni, ako ce to postati nacionalni program (a nece), imamo sanse da nam se mentalitet promijeni kroz nekih 100+ godina. Ili barem da prometna kultura (a i svaka druga) barem bude na prihvatljivoj razini.

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #16 : 02 Rujan, 2008, 00:05:15 »
ma mentalitet je tesko promjeniti...a i kolko ljudi treba umrjeti kroz tih 100g da se nesto malo pomalo mjenja... ???

al kad vlast pristupi nekome problemu sa odlucnim stavom mislim da bi mogli puno postici...

samo ipak to je nemoguce...vlast postoji na temelju bogatih ljudi koji ih financiraju da bi na kraju oni bili bogati...i naravno da takvog lika nece kazniti

jer malo je npr policajaca koj bi da zaustavi nekog politicara ili svog gradonacelnika u prekrsaju dao mu kaznu ;)
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline Shiltac

• maxi forumaš
  • Mjesto: Varaždin
« Odgovori #17 : 02 Rujan, 2008, 09:38:25 »
da svi voze školski i da nema promezni i kriminala i sveg toga pa šta bi drotovi radili!!

Offline stipe

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 02 Rujan, 2008, 09:43:54 »
a za to ne brini, nasli bi oni nesto...

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #19 : 02 Rujan, 2008, 11:18:39 »
moj frend komentira:  :icon_thumright:

Da, moram komentirati događaje koji su svakim danom sve  više i više trn u našem oku.Pitamo se kad ćemo jednog dana i mi postati samo jedan broj porazne statistike smrtnosti u prometu.Uvijek nastojim ne generalizirati,ali ovo što se događa samo je još jedan indikator da Hrvatska spada u red država koje ne mogu izaći iz postporođajne depresije koju je uzrokovala neprilagođena tranzicija,koja je s druge strane stvorila novokomponirane bogatase ili po narodskom rečeno tajkune kojima je osnovni cilj bio iskoristiti nametnuti rat za iscrpljivanje svih mogućih resursa.Naravno,posljedice moraju biti rigorozne, njihova draga dječica ne mogu imati snažnu savjest,oni ne mogu imati bilo kakvu vrstu empatije jer u odrastanju nisu imali stasite uzore,nego primitivce koji su im mogli usaditi lažni osjećaj životinjske,predatorske dominacije.Odgoj, obrazovanje,savjesno ponašanje,altruizam i sve ostale vrednote gurnute su na marginu ovog društva koje funkcionira na principu zakona jačeg,a oni stvarni zakoni su samo tigar od papira jer upravo ti novokomponirani bogataši prijateljuju sa zakonodavcima i moćnicima.
Vjerujem da svi koji su živjeli u socijalizmu,samo usput,ja nisam, sada žale za njime jer jedino nas njegovi ostaci održavaju na klimavim nogama.Svakim danom sve više i više jača kulturološka erozija uzrokovana medijskim otpadcima i hollywoodskim trashom koji propagira samo utrku za novcem,superiornost, gurmanizam,adrenalin,opijanje,nerad i bezgranično uživanje u seksualnim i raznim drugim jalovim užicima.Kada shvatimo da je znanje moć i da je ono temelj za stvaranje zdravog društva možda ćemo jednog dana postati drugačiji.Jer djete je poput tijesta koje se mijesi na razne načine,a ako ono nema stabilan dom u budućnosti onda nema ni stabilnog društva.A da bi dijete imalo stabilan dom mora imati stabilne i skromne roditelje koji će na kraju radnog dana negdje u osobnom kutku duše naći želju da posvete vrijeme svojoj djeci.Kada takav odnos ne postoji, djete je prepušteno samome sebi i postaje predmet medijske sprdnje.No,ova država funkcionira po principu demagogije,a činjenica da je HDZ već 15 godina na vlasti dovoljno govori."Želimo društvo znanja"!Kakva otrcana  i groteskna fraza.Dovoljno je da razmislimo o omjerima psihologa i djeteta u prosječnoj školi i bit će nam jasno.U današnje profesor gubi svaku vrstu autoriteta i za njega se mora izboriti,no čim je nešto izboreno,a trebalo bi postojati automatski,zaključak se sam nameće.Danas od profesora primat preuzimaju praznoglavi i cajkaški nogometaši čije je domoljublje beskrajno čim se čuje šuštanje novca,a da ne govorim o našem povodljivom narodu koji je pokupovao one silne zastavice kao izraz domoljublja.No,dobro sad su ga spremili na tavan,za dvije godine domoljublje će opet osvanuti na vratima njihovog novog Mercedesa.Eto toliko o našoj maloj i slatkoj Hrvatskoj.Znam da se neki možda neće složiti sa mnom oko nekih sitnica,no dobro ja se neću ili ne ću ljutiti ipak je ovo zrela demokracija.Pozdrav!
RAĐA SE ZVEJR ;)