Zadnja voznja od prije 2 tjedna kada sam išao s prijateljima do Novog Vinodolskog na Satelisu (dečki su vozili ER6N i MT07) ostala mi je dugo u mislima i kopkala me je sve do jučer.
Naime, taj dan sam imao nekoliko neugodnih situacija i bio sam malo tuzan. Mislim si, imas 500ccm pod guzicom, ljuta masina a ne mozes drzati korak s velikim deckima (iako sam fizicki ja bio najveci)... Onda pri pretjecanju automobila na staroj cesti, oni puknu nizu brzinu odvrnu rucku gasa i otpile na nekih 100m od mene a ja ih ne mogu slijediti jer bas tada naletava automobil iz suprotnog smjera i (poucen iskustvom) nemam dovoljno vremena da sigurno izvedem pretjecanje (frustrirajuce).
Zatim, pratim kolegu ispred sebe na MT07 kako upija neravnine ceste koja je starija od mojih roditelja dok se meni razbijaju kamenci u bubrezima uz glazbeni aranzman kvalitetne kineske plastike.
Zavojita cesta je vrlo uzbudljiva osim kada vozis na granici i znojis se s upitnikom iznad glave - hocu li uspjeti ili cu odletjeti u suprotni trak kamionu pod gume...
Posto volim 2 kotaca i obozavam se voziti na 2 kotaca i sada konacno imam i ekipu za voznju odlucio sam ne izigravati srecu i maltretirati skuter. Odluka je pala jucer u 18h, Satelis je otisao novom vlasniku (i nesto para) a u garazu je stigao Z750S.
Istina, nije novije godiste ali po svemu vidjenom (na prvu) rekao bih da je za mene odlican i da ce dugo sluziti (moram ga dati alfi na dijagnostiku ako ce imati vremena
).
Prvi dojmovi su fantasticni!
Nije mi prvi motor ali posto vec dugo nisam vozio motore izgubio sam osjecaj te ponovni osjecaji koji me preplavljuju dok se vozim su fenomenalni... Sigurnost, upravljivost, uzivanje... Sve ima svoje, skuter ima svoju svrhu a motor ima svoju i to ne treba mijesati.