Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
Qingqi Buđenje
AirBoX:
@ivano_007
Prva kilometraža sa 30km/h, ostatak 40 - 45km/h
Da taj sam uzeo, am gledao sam da prođem jeftino, ad a svedno dovbijem neš za te poare (Jer serijski cil/karike su popustile nakon što se u jednom danu dok sam išao na regu pregrijao jedno 3 - 4 puta pa krepa i još poslije toga šogor na pecanje s njim. Vratio ga, motor ne pali, a kad upali treba mu da krene) Što se tiče samog prodavača, napravio sam mali research, to je neka trgovinica koja se bavi skuterčićima u čajni pa se nisam pretjerano bojao da ću dobit sliku cilindra umjesto prave stvari xD A vidjet ćemo kako bude duralo :)
@Pluss
Ahh... Znam jednog takvog iz mog sela frajer je motor vozio na relaciji poso - kuća - birtija (Prije je živio u 15km udaljenom selu) dakle dnevno prevali nekih 40-50km kupio motor za ulje nije lik čuo, počupao pola instalacije, porazbijano sve udubljeno sve što je moglo bit udubljeno skupa sa diht i vario deklom, Radio je kao kermičar u slobodno vrijeme vozio na jemu materijal i sto sranja. Motor je vozio 3 godine, kad je prvi puta stao bacio ga u kanal, pa nakom 5 - 6 dana došao po njega kad je skonto valjda da ga niko ne miče. Dao ga seoskom majstoru, ovaj promjenio ulje, svječicu i filter zraka i evo ga opet on piči već skoro godinu i pol po starom xD
Ima izuzetaka i specijalaca hahaha
@Infernus
Ovih 0.10/0.15 sam stavio jer nisam znao kolika je mjera, pa za prvu ruku da kresne.
Umm... Lulica? Nemam pojma nisam siguran da imam, ali ću provjeriti, skinio sam ono crijevo za upuhivanje svježeg zraka u spuh preko airboxa, jedino to...
ivano_007:
Da, ta lulica je na izlazu iz airboxa. Plastika, nemožeš je falit kad otvoriš i izvadiš spužvu.
Infernus:
To za upuhivanje zraka u auspuh slobodno vrati. Ne uzima snagu, a ako slucajno neka verzija serijskog auspuha za kineze ima katalizator (ne znam kojeg ti imas nit koji imaju katalizator ako neki uopce imaju :p ), al ako ima, zastopat ce se bez tog upuhivanja zraka.
AirBoX:
Rastavio airbox... Nema na ulasku u karb nego s ove strane što vuće srak iz vana neka kao redukcija, plastika i malo gume koji su uži od običnog ulaza, to sam bacio napolje, vratio serijala diznu napravio krug sa 1,5 krugom od stegnutog do kraja, i još uvijek crna sviječica, sad sam stegnio na 1 pa ću ić' bacit krug :) Taman danas nema posla nigdje pa se mogu vozat hahah
BTW: Nezz koliko se sjećaš ali već sam imao temu o blokadam a za ovaj skuter, čak mislim d sam s tobom i skontao da to skinem... A nemam pojm a serijala sopuh je progorio i zamjenjen je, sad dal ovaj ima katalizatir ili ne nemam pojma, al' desilo mi se da motor ne ide više od 40 bez blokade, pa stavim blokadu koja mu digne obrtaje zbog laganih rolnica i onda ko da propuca iz spuha i onda vuće k'o vrag svoju mater xD
Infernus:
a ne znam, s tim šrafićem za smjesu nećeš ništa pametno postić, ak skuter ima dobar odaziv na gas pusti ga kako je i ne diraj više a problem crne svjećice onda rješavaj s manjom diznom.
...makar čudno je to da ti treba tak mala dizna, na koji način provjeravaš boju svjećice? Ispravno je vozit barem 500m na tom otvoru gasa za koji testiraš svjećicu (za početak ful gas), i onda naglo kočenje i momentalno gašenje motora, nemoj mu dat da radi na leru. Onda vadiš svjećicu i gledaš.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju