Općenito > Propisi
Iskustva s policijom
JogFromYamaha:
Ovisi cisto gdje zivis odnosno u kojem gradu i zupaniji zivis
Kod nas je sema takva da stoji jedan auto i jedan ili dva motora.
Motori pecaju sve kaj ima malu tablicu, dopelju do auta,
u autu ti uzme vozacku i papire vozila i cekas dok se sakupi minimum 5-6 motora
i onda idete grupno na tehnicki, kak padnes tak ti pise kaznu i skida se tablica.
Mjerenje na cesti s valjcima sam vidio al to ne vole raditi jer im se neda jebat s time da imaju tipa kojem ce placat ako ovako imaju puno veci broj ljudi koji mogu dovesti na tehnicki jednom tipu.
A o tome dal ce mjerit samo brzinu ili ce radit sve isto ovisi o tome gdje zivis i kolko drzi do svojeg posla koji odraduje.
Kaj se tice van radnih sati tehnicke stanice ako se vozis brze nego je limit na cesti napisat ce ti kaznu za brzinu jer si se vozio prebrzo ali ti nemoze dokazati u tom momentu da je vozilo tehnicki neispravno niti ti on ima kaj srati za to jer nije osposobljen za vrednovanje tehnickog stanja vozila odokativno u 3 u jutro. Nikakve price da ce se on provozat pa vidjet kolko ide ili da on vidi da je mjenjano i predelavano i da on zna da je to neispravno vozilo nemoj pusiti jer su to price koje ce uvalit djeci i budalama da im napise kaznu. Nije on serviser niti on radi na tehnickom niti ima opremu i ako mi nemozes znanstveno dokazati da je vozilo neispravno citaj test na valjcima i crno na bjelo rezultat mjerenja ispisati onda mozes dalje ici u auto strikati dok ne stigne jutarnja smjena. Nesmije on prst staviti na tvoje vozilo ili se provozat s njime isto tak kak ti nesmijes s njegovim autom radit sranja ili ici skidati glavu motora.
ivano_007:
--- Citat: JogFromYamaha - 04 Srpanj, 2014, 09:02:34 ---Kod nas je sema takva da stoji jedan auto i jedan ili dva motora.
i onda idete grupno na tehnicki, kak padnes tak ti pise kaznu i skida se tablica.
--- Kraj citata ---
Ne virujem Joža. Šta bi onda kad te zaustave triba čekat pola sata da skupe 5-6 motora i dok odete na tehnički i sve vas stavi na valjke i tu izgubiš uru ipo-dvi ure vrimena za glupost? Ja bi prvi otišao ća momentalno. Ako si me zaustavio, onda pregledaj papire, odma me stavi na valjke i ćao bao, nemam ja vremena da tu cili dan idem di me oni vodaju.
U Splitu i županiji općenito je situacija takva da policije nema. Prešao sam sa dva skutera 30t kilometara, niti jednom me još nisu zaustavili, zapravo ih nisam niti vidio da igdje zaustavljaju.
Osim 2-3 puta kad su im valjda te akcije pa su na motorima ušli u centar grada i sve zaustavljali i pregledavali vozačke i registracije.
Valjke nemaju, nit ikoga vode na vanredan tehnički. A za registraciju možeš proć da ti skuter ide 80km/h i da mu ne rade svjetla. Nekidan išao registrirat Tomosa, samo ga uslikao, nije ništa drugo gledao, platio i eto registriran motor. Uglavnom teško bezakonje :laughing7:
Corector:
--- Citat: ivano_007 - 04 Srpanj, 2014, 09:54:07 ---
--- Citat: JogFromYamaha - 04 Srpanj, 2014, 09:02:34 ---Kod nas je sema takva da stoji jedan auto i jedan ili dva motora.
--- Kraj citata ---
Ne virujem Joža. Šta bi onda kad te zaustave triba čekat pola sata da skupe 5-6 motora i dok odete na tehnički i sve vas stavi na valjke i tu izgubiš uru ipo-dvi ure vrimena za glupost? Ja bi prvi otišao ća momentalno. Ako si me zaustavio, onda pregledaj papire, odma me stavi na valjke i ćao bao, nemam ja vremena da tu cili dan idem di me oni vodaju.
U Splitu i županiji općenito je situacija takva da policije nema. Prešao sam sa dva skutera 30t kilometara, niti jednom me još nisu zaustavili, zapravo ih nisam niti vidio da igdje zaustavljaju.
Osim 2-3 puta kad su im valjda te akcije pa su na motorima ušli u centar grada i sve zaustavljali i pregledavali vozačke i registracije.
Valjke nemaju, nit ikoga vode na vanredan tehnički. A za registraciju možeš proć da ti skuter ide 80km/h i da mu ne rade svjetla. Nekidan išao registrirat Tomosa, samo ga uslikao, nije ništa drugo gledao, platio i eto registriran motor. Uglavnom teško bezakonje :laughing7:
--- Kraj citata ---
Je, a koliko vas ima u Splitu koji vozite skutere? Protiv mase je malo teže.
JogFromYamaha:
--- Citat: ---Ovisi cisto gdje zivis odnosno u kojem gradu i zupaniji zivis
--- Kraj citata ---
to ti sve govori
a dok ti uzme dokumente odi ti kamo hoces doci ce ti uplatnica doma a po papire si pes u stanicu
dr.mrgood:
Ja sigurno ne bi cekao dok se ne skupi par motora, nego lijepo ovako: Gospon policajac, ja sam privatnik, i pitam se tko ce meni nadoknadit stetu sto ja sada ovdje cekam ? Sat moga rada je 250 kuna, pa vi sad vidite da li cete me pustiti da cekam jos, ili mogu ic ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju