Općenito > Propisi
Iskustva s policijom
Begara:
Zanima me jel netko imao iskustvo sa policijom da su ga zaustavili i poslali na tehnički a da nije imao blokadu?
Kakve su kazne? Jel moraš istog trena na tehnički ako stanice rade?
Šta ako te zaustavi navečer kad ne rade staice za tehnički,jel onda idući dan moraš na tehnički?
Jel te na tehnički šalju samo ako ustanove da nemaš blokadu tj ako recimo vozim bez blokade 45-50 onda ne bi trebao imat problema?
Planiram si ugradit elektronsku blokadu na daljinski no vidio sam da neki kažu da zna bit problema ako imaš rezo auspuh(imam tecnigas trek)?
Jel se može to sve uštimat lijepo ili da najbolje stavim prsten na variomat?
3alfa3:
Kad se radi mjerenje brzine nakon zaustavljanja policije, to uvijek radi djelatnik stanice za tehnicki, a ne policija. I ako "padnes" na tom mjerenju, skidaju ti tablicu i salju na izvanredni tehnicki.
Jos ne znam za slucaj da bi te murija slala na tehnicki samo zato jer su ti radarom izmjerili veu brzinu od 50 km/h - mene su prije 5-6 godina radarom "okinuli" i imao sam preko 70 km/h gdje je ogranicenje bilo 50 km/h i samo platio kazu za prebrzu voznju (zapravo, platio sam nesto drugo sto je puno jeftinije ;D )
Corector:
Sve ti ovisi u kojoj si županiji i mjestu, nema ti nekog pravila ali dok su akcije onda zna biti zajebano. Najčešće te policajac na motoru zaustavi i spremi si u džep prometnu i vozačku, nakon čega kaže "slijedite me." Pratiš ga do stanice gdje će ti izmjeriti brzinu i pogledati će detaljnije koliko mogu skuter, u nadi da će pronaći skriveni prekidač ako skuter ne ide preko 55km/h. Nemaju pravo rastavljati plastike. Ako si među manjinom da ti el. blokada ne radi, ili ne održava brzinu linearnom, onda ćeš morati platiti kaznu od 1000kn za tehnički neispravno vozilo, plus izvanredni tehnički oko 120kn. I guraš doma skuter/organiziraš prijevoz/namontiraš prsten pa dolaziš ponovno na tehnički i opet plaćaš oko 120kn da bi imao tehnički ispravan skuter i tablicu. Znači oko 1250kn je taj sport.
Obično padaju mlađi vozači, i oni koji dosta buče, jer takvi su najneozbiljniji. Razumijem da odblokirani skuter maloljetnicima predstavlja opasnost po sebe i druge, ali nekom situiranom i ozbiljnom zakeljiti kaznu i napraviti takav show zbog fakin 20km/h da bi normalno pratio promet nebi nikad to učinio. Em te jebu naši vozači koji su opasni po život, em te jebu ovi koji ti uzimaju kruh/benzin/team cristofolini.
VEPAR:
El-blokada i rješena stvar,meni je murija snimila brzinu od 98kmh i klap zaustavlil me a još k tome nisam regao skut.veli on meni dali znate koliko ste se vozili ja velim nemam pojima on meni pokaže na pištolju 98 i tu poćijne cirkus.tražio me vozaćku i prometnu ja reko dobro vozaćku imam ali skut nije regan,ali platio sam osiguranje no zbog posla i zbog renoviranja stana jednostavno nisam stigao na tehnićki dam ja njemu vozaćku i veli on di je polica ja reko doma!I tip je išao s menom do doma da provjeri policu nakon toga mi veli ajde sad idemo na tehnićki!Došli mi na tehnički i veli on prvo budeš obavil mjerenje brzine jer ga je to jako zanimalo.Tak da ne duljim 3 su puta mjerili brzinu i skuter nije pokazivao više od 49.5.Ja sam tehnički prošao bez problema a murijak je pognute glave ošo na kući.
EL-blokada rulzzz! ;D ;D ;D
skoda90:
--- Citat: Begara - 03 Srpanj, 2014, 15:05:43 ---Šta ako te zaustavi navečer kad ne rade staice za tehnički,jel onda idući dan moraš na tehnički?
--- Kraj citata ---
Jedno nedjeljno popodne je mene snimio neznam koliko ali sam isao koliko je batina isla :toothy11: stigo me s motorom zaustavio provjerio dokumente i reko da vratim blokadu za sljedeci put jer ce me kaznit :toothy11:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju