Bok svima.
Evo danas sam stavio multivar - ja mislio ceka me posla a stavio ga za 10 minuta. (tada nisam imao kompresor i pistolj na zrak
). Jbga. Nemoš' u svatove bez qrca.
Uglavnom,
role - 7.0 grama malossi.
Dojam - skuter od 0 - 60 ubrzava jebeno dobro, primjetio sam da mi je prije isao bolje na toj relaciji (67-85).
Po zvuku imam osjecaj kao da bi mu trebalo jos malo okretaja - pa zakljucujem da ce ipak ic 6,7 role gore. Mozda cak i 6,5.
Bijeli centralni nisam stavljao.
Eh sad, pojavio se drugi poveci problem.
Odem na test vožnju, taman ulazim u Kostrenu, divim se sam sebi kako scoot lijepo ide - prođem zavoj, i scooter odjedanput se zaguši i kao da ga vozim sa 2/3 gasa. Stanem na parkiralište, probam krenut onako, trom je. Pricekam 30 sekundi, upalim, krecem - opet ide ko blesav. (napominjem da skuter ne vrti u prazno, nego jednostavno postane tisi i bas kao da ne drzis gas do kraja)
Dođem kuci, idem na drugi dio grada, vozim ga malo brže - osjetim nakon jace voznje opet kao da mi vuce sa 2/3 gasa. Stanem, pricekam - opet skuter ide.
Sve bi bilo dobro da mi se to desavalo dok nisam imo multivar - a nije.
Napravio sam rezove sa brusilicom na deklu sa donje strane, onako kao crte, naprijed kod variatora, i iza ispod kvacila. Kod variatora osjetim da puse lagano a kod kvacila bas i ne. Jel moguce da mi to hlađenje nije nimalo pomoglo situaciju, jer i dalje imam probleme sa startom dok je prijenos zagrijan.
Moj zaključak je da to ipak je do prijenosa, dok me stari ubjeđuje da je to do sviječice. Sta i nije da nema logike, al opet.
Pa kupit cu jebenu svječicu, lud sam vise. Valjda ce imat ko u Rijeci NGK Iridium.
Dakle, ako mi netko moze opisat simptome pregrijanog kvacila / prijenosa jer mi se ovako jako dok nisam imao multivar to nije desavalo. Skuter se vuce ko pas po cesti pogotovo uzbrdo ako je zagrijan prijenos. Pogotovo je zajebano na uzbrdici kad treba krenut sa semafora.
@pitaNS
A u qrcu sam sa lovom, tako da za kit sam tek ono 50% za da ga stavim. Htio bih opet nekad na uzbrdici (Rijeka ih hvala bogu ima pun k) ide malo bolje. Ako budem stavljao stavit cu malossi sport. Svjestan sam da necu imat sa TT-om performanse kao sa Yasunijem, al ne trazim nesto previse.
Sutra vjerovatno probam drugu sviječicu,
al mota mi se po glavi:
- Wingbell od Stage6
- Malossi Fly-Clutch (mislim da se tako zove.)
Al j****u, nisam ni ja rockfeller...
Bio bih zahvalan svim iskusnijima sa skuterima da napiso pokoju pametnu o ovom problemu.
Hvala unaprijed!