dakle kao sto pise...
motor je 2003g
14tkm
prvi sam vlasnik
kratki rezime:
s cca 1-2km skinuta blokada u ovlastenom servisu
motor se vjecno mucio s povremenim ne paljenjem.. kasnije sam utvrdio da ostane bez iskre, a tek poslije da kada prilikom verglanja bijelu zicu na cdi (bobini) prispojim na masu baci iskru i time se "resetira" i poslije normalno pali. neznam jel problem u bobini ili nesto drugo jer nemam gdje posudit drugu na tjedan dana pa da provjerim to :/
na 8tkm - otisle karike
na 14tkm - mijenjao klip, karike, cilindar
odvezo kod lokalnog majstora, motor ne ide vise ko prije (prije cak do 75kmh po satu - u bolje dane je iso i do 80kmh) sada cca 55-60 po satu, uzbrdo nema snage, brzina pada do cak 40.
cisto eto. na onom semaforu za brzinu na vrh brda je mjerac.. proslo ljeto sam radio 57-59kmh, sada jedva 50kmh
-na motoru ugradjena elek. blokada (sam sam ju radio)
sto bi zelio:
buduci da sve vise problema s policijom razmisljam o ugradnji prstena variomata na nacin da brzinu limitiram malo ispod 55kmh
takodjer zelio bih bolja ubrzanja do te brzine (trenutni problem je sto se motor tesko razvrtava u okretaje, na mjestu ce poletit, na valjcima na tehnickom brzina ode u nebesa, a u stvarnosti nije uopce tako) - pa koliko sam shvatio to bi dobio laksim rolicama
-znaci: lakse rolice, jace opruge kvacila, novi remen (ovaj jos uvijek nije mijenjan), te ubacivanje prstena variomata kao blokada
-motor ima serijski auspuh, dizna nemam pojma koja je, karb je 17.5
takodjer ako netko ima oko našica/djakova/osijek da bi se mogli dogovorit uz neku manju naknadu da to rijesimo jer nisam nikad sarafo tako nesto, ili cisto da mi se napise gdje mogu do dijelova te na koji nacin ih je najbolje mijenjati... imam hrpu alata kod kuce, radio sam neke stvari al ovo nisam nikad rastavljao pa neznam :/
ps: ako netko zna u cemu bi mogao biti problem zasto je skuter toliko izgubio na snazi nakon zamjene cilindra (novi je kupljen) mislim da je cijena s klipom bila oko 350-400kn :/