nisam siguran koliko 147 ima kg, Stilo kod mene ima 1200kg i da mu je jos 15-20ks ili malo kraci mjenjac, imam dojam da bi manje trosio barem litru..
grale... total, shell, valvoline su bili unutra i selenia gold, i ta ulja mi je trosio, otprilike 2dcl na 1000km, a s obzirom da ovu crvenu ne trosi, i radi normalno, bio bih budala da je ne tocim... zasto bas nju ne pije, nemam pojma, ali eto takvo je stanje... zasto mi je g2 gtd u 400km popio 1.2l ina super 5, a shella pri istoj voznji niti 1 dcl.. vjerojatno zato jer svako ulje ne pase karakteristikama motora , pod tim mislim na samo stanje motora, temperaturu, pogotovo u slucaju turbo motora, koliko dobro podmazuje, pri kojoj temperaturi izgara, i sve druge stavke koje bi trebao znati o ulju..
niti sam doktor po tome pitanju, niti pretjerano istrazujem, ja u svoju hondu i sada skodu sam tocio shell 7000, u fiata selenia, i ne trosi, dok stari ne slusa pa toci inu koja ce mu samo povecati habanje motora... svatko ima svoj izbor i tu se necu puno mijesati
uglavnom za alfu, ili uzmi 1.9jtd ili 1.6 103 ili 150ks, ti motori su dobri, ovaj od 120 je u puno slucajeva ispao da ima problem, proguglaj, naci ces ih masu. dijelovi vjerojatno odgovaraju sa fiata vecina, a fiat je jeftin po pitanju dijelova.