cjelogodišnja je kompromis koji ni približno ne daje rezultate kakve daje ljetna po ljeti i zimska po zimi
A s njom ne mozes legalno vozit kad su proglaseni zimski uvjeti
Na laksim autima, gdje je voznja na manjim brzinama (gradska, recimo), zimske gume mogu po ljeti vozit. Al pricam o idealnom scenariju - neko naglije kocenje (istrcavanje djece na cestu i sl), bojim se da ce posljedice bit vece nego cijena ljetnog seta guma za to razdoblje. Ja to osobno nebi nikad napravio, al eto, ljudi to rade
Zimska ce se jako brzo trosit po toplijem vremenu.
A sad objetkivno (vezano uz trosak)
Zasto ljudi misle da je imat zimski i ljetni set skuplje nego samo jedan set? Ljetne ne koristis po zimi pa ih tada i ne trosis, zimske isto u ljetnim mjesecima stoje i ne trose se.
Za pravu ustedu bi trebalao nabavit (polovne) jos i set felgi koje u ovoj dimenziji ima za cijenu koliko kosta izmjena za 1-2 sezone koje ne moras platit vulkanizeru.
Ja imam na autu obicne celicne felge (i za ljeto i za zimu), gume su 160/70-14 i mislim da je to daleko najbolja i najisplativija varijanta. Mozda je u startu skuplje, al to se brzo prebije jer ne treba kod vulkanizera svake godine 2 puta mijenjat gume, a performanse guma su i po zimi i po ljeti OK.