i vi ekipa što kazete da uzmem italkit znaci on moze bit za svaki dan i voznje od 200km dnevno?
kao base
Eto cekam odg
Danco nemoj pricat da si sve rekao kad nisi
Naravno al kažem sve zavisi kolko ti to znas sloziti i pravilno odrzavati.
Ljudi bježe od miderace-race cilindara kao brzo cvikne, ne valja bla bla bla a zpravo večinu njih su nekompetetni da takvo nešto slože i da održavaju.
Na scooter centru imas u ponudi i Italkit klip sa 2karike za nekih 40ak eura, i to razmotri kao veliki + da kasnije si stavis.
Usporedivati Motofroce i Italkit je u krajnjem slučaju neozbiljno dovoljno je kad ih oboje uzmeš u ruke i malo bolje pogledaš, tu staje priča ako planiraš to duže imati, italkit svakako... ali već vidim da budeš već u proljeće tražio jači kit xD
ovdje gore sam naveo ona dva videa da se vidi kako je išao dancov setup i kako ide onaj drugi
tvrdite da je italkit jači od MF-a, što je vidljivo i po grafovima (na koncu italkit izbacuje 14,8ks na 12300rpm)
s tom činjenicom je za 0,3ks slabiji od stage6 racing-a, i time samo želim reć da nije slab cilindar te da je malo više agresivnog karaktera
na drugom videu se vidi kako ide scoot (meni se ćini da je brzi od dancovog) a setup mu je dosta slabiji
u startu ima slabiji kit MF(koji je skoro za 1,5ks slabiji) ima yasuni r i carb 17,5mm, dok je kod danca italkit + 19mm + city16
hoću reč da je dancov trebao ić puno bolje s obzirom na setup
slažem se da je italkit kvalitetani da ga proizvodi gilardoni, a recimo kad pogledaš na sam ispušni kanal, koji mu je jednodijelan dok je na MF aux ispuh kao i na mhr replici, samim time (teoretski) dolaziš do zaključka da u tom cilindru klip i karika imaju veću površinu naslanjanja na stublinu (kao i na T portu) te da mu je veća trajnost
a kad smo se već takli teme, na stranim forumima dosta hvale mf i kažu da je jako trajan (čak oko 20-ak tisuća km s klipom i karikom) i nakon mjenjanja karike vozio je i dalje normalno jer se cilindar nije istrošio (mjerili su) čak u ponudi i nema A,B,C klipa kao što je slučaj kod drugih cilindara
i mmario je komentirao da mu izgleda jako kvalitetno, i da je naletio na podatke kao i ja
@nrg
ti kažeš bježe od midrace cilindara, pa naravno kad se stavljaju auspusi koji se ne slažu s cilindrom (powerban i peak power) i nijedan setup na našem forumu nije složen "namjenski" već kako su ti dijelovi bili dostupni pa što povoljnije naleti na tržnici
ćim ljudi vide alu i jednu kariku odmah se stavlja c21 ili c30 i očekuju (pričale se priče) da izbacuje 22+ks
to što vide na stranim forumima rade za nekakvu namjenu, ili dyno ili drag, ili nešto treće, i nije da se baš voze s tim po ulici
a i to što slažu rade ljudi koji znaju svoj posao, i koji imaju iskustva a ne koji su se susreli s biax-om tri dana nakon što su kupili kit i sad će ga vrhunski preradit
nemože se pričat da dr evo i mhr replica sa yasuni r idu isto, nisu projektirani za iste okretaje i ne odgovara im isti auspuh
tako je i sa drugim kitovima, njega ce jednostavno tjerat da stavi jaći spuh od ovog ida ga frlji, jer je to takav cilindar
samo ću reć da podcijenjujete replicu i njen potencijal i stavljate je u isti razred s base cilindrima, bez da ste je posložili s adekvatnim popratnim dijelovima
da završim, ti ljubo uzmi što te volja, uopće me nije briga, meni ni u džep ni iz džepa
samo sam ti htio predložit nešto što će funkcionirat kao base, trajat isto a bit malo jaće
ovim se isključujem iz daljnih rasprava jer vidim da nema smisla