Tehnički kutak > Tuning skutera

Piaggio NRG DD par pitanja

<< < (5/11) > >>

_nino:
Meni to isto bilo na Derbiju dok je bio serijala za vrijeme zimskih dana. Kad je hladan i radi u leru ugasio bi se, nekad bi opet upalio iz prve, a nekad nakon 10 minuta verglanja. Od kad imam kit, pali ko zmaj, u leru moze raditi do preksutra :) Inace ja svog Derbija uopce ne stedim, ni dok je bio serijala, ni sad kad ima kit. Uvijek pun gas - nije bitno gdje i koliko daleko idem  - tako vec godinu dana odnosno 12.000 km. Ni vrag mu nije. Jedino sto ga obavezno malo pustim da radi kojih pola minute - minutu dok je hladan.

Da se mene pita, ja bi blokade skidao odmah nakon registracije, jer po meni voznja motora sa blokadama po 1000 km je malo ultra pretjerana. Dvotaktnom motoru ne treba vise od 200 km da se razradi. Dakle, prvih 200-300 km, vozit polako s pola gasa, a poslije deri pun gas, koliko god ide :P

zoki_NRG:
neznam u cemu bi ti mogao bit problem, ja kad je moj bio serijala vozio sam i po zimi stalno, tako da kad je duze stajao vani, teze mi je palio skuter, ali ovako po ljeti, proljece, ili kad je u garazi, upali mi iz prve uvijek,
to sto su ti vilice od masti, bilo bi najbolje da to cistis...

dhorvat:

--- Citat: 3alfa3 - 13 Kolovoz, 2008, 11:55:28 ---Na karbu imas serafic ler gasa koji na sebi ima feder i stoji tocno na sredini karba. Kad ti bude skuter potpuno zagrijan, njime podesi okretaje u leru na 1800.

--- Kraj citata ---

Zašto baš 1800? Neka propisana vrijednost ili odokativno?

Zanima me pa pitam. Meni se sad vrti na 2500 na serijskom spuhu, inače na 1600 sa ZX-om.

dhorvat:

--- Citat: _nino - 19 Kolovoz, 2008, 00:07:53 ---Da se mene pita, ja bi blokade skidao odmah nakon registracije, jer po meni voznja motora sa blokadama po 1000 km je malo ultra pretjerana. Dvotaktnom motoru ne treba vise od 200 km da se razradi. Dakle, prvih 200-300 km, vozit polako s pola gasa, a poslije deri pun gas, koliko god ide :P

--- Kraj citata ---

Pa blokade su na motorima radi "europe", a sjećam se 2001. kad sam kupil motor trebalo je doć na 300 km izvadit onu iz spuha, pa na 1000 km sve ostale.

efz:

--- Citat: zoki_NRG - 19 Kolovoz, 2008, 11:49:03 ---ja kad je moj bio serijala vozio sam i po zimi stalno, tako da kad je duze stajao vani, teze mi je palio skuter, ali ovako po ljeti, proljece, ili kad je u garazi, upali mi iz prve uvijek,

--- Kraj citata ---

Ma nije problem paljenje već neće radit na leru dok je topao,hladan ili vruć radi ok.
Nije problem što ja neznam šta je , već mene muči što ovi u servisu neznaju šta je,možda do zime skuže! :angry9:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju