Općenito > Generalno o skuterima

madison 125

<< < (3/5) > >>

ivano_007:
Poslušaj Jogurta iz Yamahe i ulij 5W40 iako ni sa 10W40 nećeš falit :icon_thumright:

sttipe:
zna li netko,postoji li razlika u uljima za skutere i aute,ili su sva ulja 10w40 ista?
pitam jer me zanima,jer ovog 10w40 imam u garaži,od auta,(astra),a ono drugo bi mora kupovat!!motor sam dovea do doma,upalija sam ga doslovno nekoliko puta,a neznam mu povijest bolesti!!a sve sam šolde za njega da,kupovina novog ulja bi čekala minimalno misec dana,a vjerovatno i negdi proliće..tako da ako je 5w40 samo malo bolji izbor,ulija bi ovo ulje za prvu ruku,jer računam da je bolje i takvo,nego ko zna kakvo..pa makar ga minja nakon 3-4 000km..šta bi onda bilo realno..

ziloryder:
Mozes ulit za auto/skuter je isto ulje, samo opet gledaj da je za benzince, znaci pase od astre  :icon_thumright:

Infernus:
razlika između ulja za motore i aute je to da motori imaju kvačilo koje se "kupa" u istom ulju koje podmazuje i mašinu pa to ulje mora imat dodatne aditive da kvačilo nebi proklizavalo. Skuteri nemaju takvo kvačilo (ono je otraga kod kotača) i može ić normalno ulje za aute :)

Vidio sam da postoje i neka ulja koja se baš zovu scooter nešto, ne vidim namjenu toga. Vjerojatno samo mazanje očiju i dodatna zarada  :toothy11:

sttipe:
hvala.,ima bi još jedno pitanje.ja isto odnedavno iman skuter sa baterijom,koja mi ne ulijeva povjerenje..nemora bit loša,vidit ćemo..nisam vozija neko vrime,a bivši vlasnik,ne znam koliko ga je i kad vozija,nije ima a kategoriju,skuter je dobija na žuntu,prodajom auta,koje nije moga drugačije prodat..skuter je u mene tek nekih 7-8 dana,i nisam ga vozija jer tek tribam dat napravit vozačku,a to bi triba sutra priksutra..skut više neće da upali,aku izdušija..ja sam onda ogulija 2 žice i umetnija ih u kontakte za punjenje baterije od aku bušilice..puni dosta brzo..bušilica je iskrina aku joj je 12v..punjač ima crveno i zeleno svitlo..mogu li se oslonit na njega da pustim da puni do zelenog?oće li punjač "osjetit" uljeza ,od 9ah,koliko je baterija od skutera?meni se ovo učinilo genijalnom "snadji se druže"idejom,jel to baš tako??
mirija sam napon na punjaču je 14,68,skoro identičan ka na ćoku od skutera kad je upalija..kad sam skinija bateriju napon joj je dosta naglo pa..na 12.5,tu negdi je sta padat,ili bar nije padalo da se na multimetar dalo primjetit ono 10tak minuta koliko ssam ju pustija da miruje..ali sad upali normalno skuter.vode je i kiseline nešto priko maksimuma,par mm,u nekim ćelijama..
punjač ima oko 1 i po amper..brzo ju je nadopunija na 13.8,tad sam ju skinija.baterija je ispuštala nekakav tih zvuk,šušketav,mislim da je "kuvala"..to zadnjih 10-15 min,prvih 15 min nije se ništa čulo..jel ovo preporučljivo radit??može li oštetit bateriju?negdi sam čita da to "kuvanje",dakle,izbacivanje balunćića,normalno,a negdi da je nepoželjno..nadam se da ću sutra dobit papir od policije da mogu vozit,pa ću se malo provozat da ju nadopunim na motoru..valjda će valjat..yebeš skuter bez dobre stare KURBLE... :sad3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju