Općenito > Generalno o skuterima

madison 125

<< < (4/5) > >>

ivano_007:
Pa skini te čepiće dok se puni ako imaš već akumulator sa čepićima :drunken_smilie: Jer na 50-ki su sada većinom oni skroz zatvoreni akumulatori.

Nisam se nikad susretao sa tim punjačem aku bušilice pa ti nemogu ništa reć o tome. Izmjeri napon baterije kad je makneš sa punjača pa ćemo vidit.

P.s. ćok se napaja izmjeničnim naponom, nemoj da te to zavara :redface:

sttipe:
nije valjda da se nisi sreo s aku bušilicom??obična bušilica samo ima bateriju,koja se ušteka od ispod,onde di strujnoj izlazi kabel..baterija od moje iskre je 12v..punjač puni na 13.6v..volti idealno,ampera "dlaku više"..
nisam reka da sam mirija struju ćoka,nego napajanja akomulatora dok je skuter radija na ćoku..(tek upaljen)..
kad je ćok zatvorija,napon nije vidno pa,bija je isto tu negdi..13.68,ili 65..
punjač od aku bušilice puni sličan akomulator ka šta je baterija od skutera,sa razlikom šta je baterija li-ion,i vjerovatno podnosi veće amperaže punjenja..u tom zecu leži grm..zato sam pita zna li netko šta je sve akomulator u stanju podnit a šta nije..moj se akomulator danas nadopunija za po sata,sa 12.1v,na 13.7v..po skidanju se napon vratijana 12.5 i tu osta..
i naravno da sam skinija čepiće.. ;D

sttipe:
vidiš sad više nisam siguran jesam li izmirija 13,68,ili 14.68v,na punjaču?
sićam se da mi je 50tica punila i sa 17-18 volti,i baterija je trajala normalno,par godina, i radila normalno..ili je meni jeftinjesku unimer to odoka prikaziva... :dontknow:

steeef:
ako ti tak naglo pada napon onda ti je akumulator za smeće.
a ovo punjenje od 17 18 volti je isto preko previše,normalno punjenje na skuterima je od 14.2 do 14.6v

sttipe:
vidit ću.danas sam dobija dozvolu,i čim malo kala bura,idemo u djir..iako imam neku slutnju da mi je on prvi dio koji ću minjat...
jesu li opasni po elektroniku,kabeli za pripomoć bateriji,sa auta??

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju