OK, jasno mi je manje vise.
To sto ti je prodavac rekao NE STOJI. Stavljanjem odgovarajucega auspuha ces podici snagu za 30-40%, a potrosnju dici neznatno. Tvoj skuter bez blokada bi trebao trositi oko 3,8l/100km, a sa rezo spuhom i podesenim karbom za njega oko 4-4,2l/100km.
Variomat Multivar2000 je dobra stvar i preporucio bi ti ga. Trebat ces i federe kuplunga kako bi motor kretao na visim okretajima jer rezo spuh je slab na onima s kojima sada kreces. Blokadu sa serijskog spuha nemoj skidat nego odmah zamijeni spuh - ko zna kad ce ti zatrebat orig. zablokirani spuh
Ja bi tvoj skuter ovako upgradeao (bez termo grupe, jer ako kupis spuh za 50ccm nece biti optimalan za 70 ccm)
-
Auspuh Leo Vince ZX (s njim dobijes i federice kuplunga koji inace kostaju 100-150 kuna)
-
Variomat Malossi Multivar2000 + Malossi rolice tezine 5.7 - 6.1 gram (najvjerojatnije ce 6.1 biti optimalne)
-diza 68 za serijski karb (Dellorto PHVA 17.5 ID)
-izvaditi mesingani limic iz karba i maknuti gumenu lulicu iz airboxa (gdje zrak ulazi u airbox)
To sve (bez ugradnje) kosta oko 1700-1800 kuna.
Ali, ako bi stavio 70ccm kit (base klasa - duigotrajan kao i serijski, ali puuuno jaci od njega) i odgovarajuci auspuh umjest ZX-a (recimo, Top Performance Topline, Tecnigas RS70, Yasuni R... cijena bi narasla na (samo dijelovi) cca. 3500 kuna sto je samo malo preko tvog budjeta, a dobici bi bili ogromni. Potrosnja benzina bi (trebao bi vecu dizu u karb - oko 75) narasla na nekih 4.5+l/100km.
Vjerujem da bi se nasao neko na forumu da ti to sve ugradi za max. par stotina kuna (ja ne, meni se to neda
)
Jedino sto onda garancija ode... Ali recimo, garanciju na sve osim mashine ti nebi smjeli ukinut...