Tehnički kutak > Tuning skutera
malossi multivar 2000 problem
zaprudanec:
--- Citat: pitaNS - 06 Kolovoz, 2008, 15:07:51 ---beli od multivara je meksi od serijskog i meni nije dobro radio, tj bolje se pokazao serijski kao i svima....
--- Kraj citata ---
vidis, vidis. znaci da su me na servisu zjebali kad sam multivar stavljao na nexusa
SlowRider:
Pa jel ti padnu okretaji poslje 60 i do koliko to traje, trebao bi se na kraju opet razvrtiti. Nemoze se gusiti nakon stavljanja multivara, mogu samo okretaji pasti.
Probaj staviti tvrdji centralni od postojecega.
igor.sb:
--- Citat: zaprudanec - 06 Kolovoz, 2008, 15:11:28 ---
--- Citat: pitaNS - 06 Kolovoz, 2008, 15:07:51 ---beli od multivara je meksi od serijskog i meni nije dobro radio, tj bolje se pokazao serijski kao i svima....
--- Kraj citata ---
vidis, vidis. znaci da su me na servisu zjebali kad sam multivar stavljao na nexusa
--- Kraj citata ---
ne, nisu svi bijeli isti, neki su tvrđi neki su meksi od serijskih
3alfa3:
Ovako, znam tocno o cemu se radi....
bijeli malossi kontrafeder (za piaggio) je neupotrebljiv (premekan). Zeleni je nesto bolji, ali ljubicasti i serijski (koji su vrlo slicni po otporu koji pruzaju) bi trebali biti OK. Plavi feder samo ako je rupa na 60tak km/h prevelika (veca od 500 okr).
Problem je zapravo u zadnjoj originalnoj polutki koja ima nelinearno sirenje tako da mozes imati idealne okretaje ili do60 km/h ili nakon 60 km/h .To je razlog zbog kojeg sam u svoj skut ugradio Malossi Overrange prijenos s kojim imam stabilne okretaje kroz cijelu voznju.
Najbolje sto sam mogao napraviti u kombinaciji Multivar2000 i serijskoj polutki je upotreba kevlar remena koji se grijanjem ne rasteze skoro nista, ljubicasti kontrafeder i razlika okretaja prije i nakon 60 km/h je bila oko 300-400. Psotelao sam prijenos tako da 150-200 okretaja na startu prevrtava, a poslije 60 km/h da mi fali 150-tak okr. To je nabolje sto se moze sa tom kombinacijom prijenosa.
dino gp1:
Na servisu su mi uz multivar 2000 stavili bijeli centralni i makli serijski iako sam rekao da ne diraju i sada pri nekih 65km/h kazaljka brzomjera stane kojih 1s i onda opet normalno krene do kraja! Šta bi to moglo biti ??? ??? ???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju