Ma znam da nije jednostavno....prošlu sam kupio unutar 10min i pase mi savršeno, jest da je Held proizvođač al eto.
Kad ovu probam možda neće pasati...
Htio sam samo suziti izbor malo...glava mi otice od potrage a još nisam ni jednu isprobao :-D
Jebiga, tak je to.
Pazi moju pricu.....
Otisao u Graz probat Schuberth, Shoei, Xlite.... Ciljao Schuberthicu SR1. Nije odgovarala. Shoei je fino lezao na glavi (2 modela), ali nosim naocale i one nisu lijepo sjedile u kacigi. Treca Shoeica je bila po svemu OK, ali je bio touring model (GT air) i nisam ju uzeo u obzir. Xlite 601 (tako nesto), 702 - nisu odgovarale. x802R je odgovarala.
Nista nisam kupio jer je ta xlite bila bitno skuplja nego u zg.
Otisao drugi put u Ljubljanu probat HJC. Cijene su bile smijesne i isplatilo bi se da sam kupio nesto, a nebi ako nebi kupio (naravno).
HJC RPHA10+ odgovarala i kupio ju za 1840kn (tadasnja cijena u HR oko 2700kn za najjeftiniju grafiku, a skuplje i do 4000kn).
PAr mjeseci poslije, odlucio kupit i drugu kacigu (volim imat dvije
).
Otisao u BIM u ZG u Draskovicevoj jer sam znao da mi X802R 0d Xlitea odgovara jer sam ju probao u Grazu. Al svejedno probao jos jednom da se uvjerim. Nije bilo u grafici koju zeim, a nije mi bilo hitno pa sam narucio tocno ono sto zelim. Doslo nakon 2 mjeseca.
Sad imam 2 kacige koje su mi odlicne. Proces je bio trajan, skup i mukotrpan kad sve sagledam, ali rijesio sam ga uspjesno.
I mali savjet:
kaciga se kupuje po zimi - bitno su jeftinije. Ja sam obje platio oko 4500kn (s tim da sam za xlite kupio dodatni tamni vizir koji je u spomenutoj cijeni, a sa HJC sam ga dobio u paketu).
Da danas idem to kupovat, nebi mogao naci ispod 5800-6000kn
OK, potrosio sam i brdo para na put do Austrije i Ljubljane, ali taj put sam iskoristio i za druge stvari pa ne gledam na to kao trosak samo na kacige