ajde hvala Bogu pa je riješena još jedna stvar, koja mi je oduzela i vremena i hrpu novaca i nema čega nije... ali danas je riješena
pa krenimo redom
znači tokar TUNA iz županje mi je danas (po tko zna koji put) riješio i preradio neke stvari koje su me X puta mučile...
danas mi je istokario piksnu za glavčinu debljine 5mm, preradio šarafe da pašu na glavčinu i ne stružu od blok motora, preradio matice od 6mm na 8mm radi debljine mesa da mogu stati na šarafe koji drže čeljust (distanceri) i odvrnuo izlizane šarafe sa felge da mogu skinuti disk,,, i sve to za 80kn
evo sad par slika svih mojih riješenih problema
1. slika: lijevo glavčina koja je trebala biti plug & play da paše rox felga na pia blokove, ali naravno nije sve kako piše, pa sam je do sada morao tokariti i prerađivati bar jedno 3,4x,,, desno je piksa debljine 5mm koja ide na ovu glavčinu da bi se napravila distanca felge od čeljusti kočnice da se nebi dodirivale2. slika: lijevo prerađeni šarafi koji idu kroz disk, glavčinu i piksu i na njih se na kraju nabija felga i desno šarafi kakvi su bili...3. slika: prerađene matice od 6mm na 8mm radi debljine mesa da bi mogle stati na šarafe koji drže distancere čeljusti za blok sa strane felge (slika 7)4. slika: Tuna odvrnuo šarafe koji su bili izlizani tako da sada mogu skinuti disk 5. slika: šarafi koji prolaze kroz disk, glavčinu i felgu sada i u ruci prije kakvi su bili6. slika: tako to sada izgleda, znači kod mene nije kao kod svakog normalnog motora da se felga nabije na glavčinu i onda se šarafi zavrnu, kod mene je to obratno, u mene se felga nabije na šarafe i onda se samo stop matice zavrnu 7. slika: tu se vide ove matice sa slike 3, znači iako i ovi distanceri imaju urezan navoj u sebi, ja sam ipak odlučio i ovako dodatno to pritegnuti... na slici sve to izgleda malo uvrnuto, ali to je zbog kuta slikanja, više o kutu slikanja možete saznati od našeg gokiSP-a 8. slika: isto što sam pričao i za 6. sliku, znači felga se nabije na šarafe i onda idu stop podloške i matice... i da... šarafi će naravno biti odrezani da ne vire ovoliko van 9. slika: znači riješio sam što sam želio i odaljio felgu za 5mm i sada više nema dodirivanja felge i čeljusti eto jeebija sad kad sam vam sve objasnio mogu i u penziju