Općenito > Propisi
Uvoz/unos motocikla za dijelove iz EU
KresoZx:
imaš u trstu dosta auto otpada na kojima ima skutera u solidnom stanju za dijelove ovi na auto otpadu ti izdaju racun na neku smjesnu cijenu ubaciš ga u kombi/auto malo raščerupaš ako te na granici pitaju pokažeš im prometnu od svog skutera i kažeš da je za djelove
:hello:
Jole.ri:
--- Citat: KresoZx - 22 Kolovoz, 2013, 18:52:21 ---imaš u trstu dosta auto otpada na kojima ima skutera u solidnom stanju za dijelove ovi na auto otpadu ti izdaju racun na neku smjesnu cijenu ubaciš ga u kombi/auto malo raščerupaš ako te na granici pitaju pokažeš im prometnu od svog skutera i kažeš da je za djelove
:hello:
--- Kraj citata ---
je al ti ne daju ramu,sve osim rame je na prodaju.
tako i kod auta,sasija mora ostat na otpadu.
Jole.ri:
--- Citat: marracc - 22 Kolovoz, 2013, 14:07:01 ---Brzi odgovor iz carine:
Poštovani,
Sukladno članku 19. (3) Zakona o trgovini („NN“ broj 68/13), motorna vozila koja se uvoze u RH moraju biti tehnički ispravna u skladu s propisima o tehničkoj ispravnosti vozila na cestama, a prije njihovog stavljanje na tržište ili prve registracije u RH moraju odgovarati propisanim zahtjevima o homologaciji. Slijedom navedenog, nije moguće u RH uvesti vozilo koje se ne namjerava registrirati, odnosno rastaviti u dijelove.
S poštovanjem,
Ministarstvo financija Carinska uprava
--- Kraj citata ---
Smije li se uvesti vozilo u djelovima (smije li se uvesti samo motor vozila ili samo šasija)?
Fizička osoba smije uvoziti robu (dakle i dijelove vozila) samo za svoje potrebe, a ne za dalju prodaju odnosno preprodaju. Odnosno smije uvoziti dijelove vozila samo ako ima istovrsno oštećeno vozilo - Što dokazuje prometnom dozvolom; a ako je riječ o vitalnim dijelovima vozila (karoserija, motor) dokazom o oštećenju vozila (policijski zapisnik ili neka druga isprava).
Pravna osoba smije uvoziti rabljene (i nove) dijelove vozila ako je registrirana za takvu djelatnost. Ako je riječ o uvozu dijelova radi dalje prodaje - pravne osobe pri uvozu moraju dobiti uvjerenje tržišnog inspektora da roba odgovara domaćim normama u skladu sa Zakonom o nadzoru kakvoće određenih proizvoda pri uvozu i izvozu (NN broj 21/95).
tako je bilo i prije,ja sam bez problema uvezao polovne dijelove za svoj auto,samo me na granici trazio prometnu tog vozila na moje ime.
marracc:
--- Citat: Jole.rijeka - 22 Kolovoz, 2013, 19:09:15 ---
Poštovani,
Sukladno članku 19. (3) Zakona o trgovini („NN“ broj 68/13), motorna vozila koja se uvoze u RH moraju biti tehnički ispravna u skladu s propisima o tehničkoj ispravnosti vozila na cestama, a prije njihovog stavljanje na tržište ili prve registracije u RH moraju odgovarati propisanim zahtjevima o homologaciji. Slijedom navedenog, nije moguće u RH uvesti vozilo koje se ne namjerava registrirati, odnosno rastaviti u dijelove.
S poštovanjem,
--- Kraj citata ---
Smije li se uvesti vozilo u djelovima (smije li se uvesti samo motor vozila ili samo šasija)?
Fizička osoba smije uvoziti robu (dakle i dijelove vozila) samo za svoje potrebe, a ne za dalju prodaju odnosno preprodaju. Odnosno smije uvoziti dijelove vozila samo ako ima istovrsno oštećeno vozilo - Što dokazuje prometnom dozvolom; a ako je riječ o vitalnim dijelovima vozila (karoserija, motor) dokazom o oštećenju vozila (policijski zapisnik ili neka druga isprava).
Pravna osoba smije uvoziti rabljene (i nove) dijelove vozila ako je registrirana za takvu djelatnost. Ako je riječ o uvozu dijelova radi dalje prodaje - pravne osobe pri uvozu moraju dobiti uvjerenje tržišnog inspektora da roba odgovara domaćim normama u skladu sa Zakonom o nadzoru kakvoće određenih proizvoda pri uvozu i izvozu (NN broj 21/95).
tako je bilo i prije,ja sam bez problema uvezao polovne dijelove za svoj auto,samo me na granici trazio prometnu tog vozila na moje ime.
--- Kraj citata ---
ovo zvuci sasvim u redu!
Jole.ri:
--- Citat: marracc - 22 Kolovoz, 2013, 19:45:59 ---
--- Citat: Jole.rijeka - 22 Kolovoz, 2013, 19:09:15 ---
Poštovani,
S poštovanjem,
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
ovo zvuci sasvim u redu!
--- Kraj citata ---
gle do sad je tako bilo i funkcioniralo (znam iz svog iskustva) ne vidim zasto sad ne bi?
pogotovo sto smo bili prije obvezani na carinu iznad 150e pa su se muljali manji racuni i gluposti.
govorim za robu-dijelove s otpada.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju