Općenito > Propisi

Uvoz/unos motocikla za dijelove iz EU

(1/5) > >>

marracc:
Pozdrav!
Zanima me ima li tko iskustva s unosom vozila iz EU radi dijelova. Znaci, da li se moze unjeti motocikl u RH, a da se na njega ne placaju posebni porezi jer se nece voziti po cesti, vec da se iskoristi za dijelove?

3alfa3:
pojma nemam, al zabranjen je uvoz smeca, a takav motor bi se mogao takvim smatrat  ;D

marracc:

--- Citat: 3alfa3 - 22 Kolovoz, 2013, 13:45:52 ---pojma nemam, al zabranjen je uvoz smeca, a takav motor bi se mogao takvim smatrat  ;D

--- Kraj citata ---
recimo, kupim motor u IT, napravim ugovor i sve, stavim ga na prikolicu, i otpeljam doma u garazu :) . Po zakonu sam u prekrsaju, ali me zanima da li bi se neka sica mogla platit, posto ce vozilo biti za dijelove... nisam nis naso. trebat ce na carini pitat ili neki mail poslat

3alfa3:
Cekaj da ti odgovori neko ko je to radio. Ja nisam. Znam da je frend kupio polovnu mashinu za auto u Austriji i bez problema je dofuro u ZG, al kak je sa cijelim vozilom - ne znam

giannelli:
kakva je šema naprimjer.. po zakonu ne smijes vozit auto osobno iz tudje drzave u svoju.

a da npr talijan sjedne na vespu, ukrca se na trajekt spusti  se na hrvatsko tlo preda ti vespu i on ode opet kuci svojoj u italiju. moze li se on vratit bez vozila u svoju drzavu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju