Općenito > Propisi
Uvoz/unos motocikla za dijelove iz EU
marracc:
Brzi odgovor iz carine:
Poštovani,
Sukladno članku 19. (3) Zakona o trgovini („NN“ broj 68/13), motorna vozila koja se uvoze u RH moraju biti tehnički ispravna u skladu s propisima o tehničkoj ispravnosti vozila na cestama, a prije njihovog stavljanje na tržište ili prve registracije u RH moraju odgovarati propisanim zahtjevima o homologaciji. Slijedom navedenog, nije moguće u RH uvesti vozilo koje se ne namjerava registrirati, odnosno rastaviti u dijelove.
S poštovanjem,
Ministarstvo financija Carinska uprava
tommy:
znači moraš švercat :toothy11:
Grale:
Zbog čega bi dovozil cijeli skuter?
Rama ti svejedno ne treba.
Jednostavno si dovezeš cijeli skuter, osim rame i to je to.
marracc:
--- Citat: Grale - 22 Kolovoz, 2013, 14:24:12 ---Zbog čega bi dovozil cijeli skuter?
Rama ti svejedno ne treba.
Jednostavno si dovezeš cijeli skuter, osim rame i to je to.
--- Kraj citata ---
a racun neki za to? mislit ce da sam drpio. Mora biti neka fora, kao, dijelovi samo. ako je netko nes tako radio od kada smo u EU, help!
EDIT:
trebalo bi povuc paralelu s e-bay-om, jer se prek njega moze narucit puno dijelova, samo kaj je caka kaj pise cijena na paketu, i vidi se koliko kaj kosta. Sad da ja dodjem u IT, kupim cijeli motor, rastavim ga tamo i u prikolicu, pitanje je da li bi bilo kakvih problema. Mislim da nebi smjelo bit, al bilo bi super kad bi neko iz prve ruke potvrdio ili demantirao.
Jole.ri:
--- Citat: giannelli - 22 Kolovoz, 2013, 14:03:45 ---kakva je šema naprimjer.. po zakonu ne smijes vozit auto osobno iz tudje drzave u svoju.
a da npr talijan sjedne na vespu, ukrca se na trajekt spusti se na hrvatsko tlo preda ti vespu i on ode opet kuci svojoj u italiju. moze li se on vratit bez vozila u svoju drzavu?
--- Kraj citata ---
to moze bez ikakvih problema,samo pokupi tablicu-e i papire i gas nazad.
pa tako su se auti i svercali.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju