Jel bitno kod te kupovine starog skutera da ima što manje kilometara jel vidim da neke Gillere imaju i preko 10tkm a stare su 3godine a neke su pak stare i po 5-7godina a imaju manje....
Moje iskustvo je da sam na vlastite oči vidio kad je jedan skuter (nov novcat,nije moj)ostao bez ulja i to više nije bilo to,i dalje je on išao do svoje max brzine tj za 2km/h manje je postizao ali kao da više nije povlačio kao isti tak do njega s puno manje kilometara,kad je skinuta blokada ista stvar,po čemu skužit ak je skuter zaklan,ili da s tim motorom nešto nevalja?
Po meni je to jako teško i zato gledam da kupim novo novcato,pričam s ljudima koji voze motore i skutere i svi mi kažu da ako kupim novi da nesmijem ništa po njemu dirati tipa(skidanje blokade,auspuh,rolice,sviječice.....)jel da mi garancija onda nevrijedi,a neznam zašto onda ti isti prodaju "tu tunning"opremu i to pod original kad ju nesmiješ prvo imat a onda i stavljat po motoru?
Istu stvar sam imao i kod auta gdje sam sve morao atestirati što je jako glupo jel to je več kod njih u tvornicama sve ispitano i atestirano.
Svi mi kažu da rađe gledam koji skuter ima kakvu mašinu(honda,yamaha....)da su Japanci najbolji i najpouzdaniji,kako to znati???
Gledam npr:Piaggio Typhoon je po meni isti kao i Aprilia u toj klasi čak jako,jako isto i izgledaju i onda u čemu je razlika?
Vozio sam TGB-a s yamahinim motorom skuter odličan,po svemu,ali opet pitanje dali onda tak nešto ili rađe provjerene stvari.
Jako puno neznam i nekužim se možda ovo ispada smješnoi glupo ali to pišem kako bi me shvatili,i puno hvala