Općenito > Generalno o skuterima

Isplati li se....runnerica...??

<< < (6/8) > >>

veka84sb:

--- Citat: 3alfa3 - 10 Kolovoz, 2008, 13:17:35 ---Stavi 10% dulju getribu i ici ces 10% brze. Stavi 20% dulju getribu i ici ces 20% brze. Jedini uvjet je da imas dovoljno snage da i sa tim getribama izguras remen na sam vrh variomata.

Nego...

Sta ti mislis da ce neki motor sa istim prijenosom, ali drugim kitom i spuhom na istim okretajima imati drugaciju brzinu? Nece.
Radilica vrti remen, remen vrti polutke, polutke preko kuplunga zvono, zvono getribu, a getriba kotac. Cista matematika i zbrajanje i oduzimanje prijenosnih omjera.

To ti je razlog zasto vec i serijale sa rezo spuhom i dobro postelanim prijenosom idu (skoro) isto brzo kao i base nakitani skuteri. Jedino sto sa 70ccm kitom imas vise snage pa brze dodjes to te brzine...

--- Kraj citata ---

Alfa ti dobro kaze ! Ubrzanje ces dobiti i to jos kakvo ali sto se tice krajnje ne ocekuj previse jer sve ovisi do kojih okretaja se moze radilica zavrtiti razmisli malo i sam ces zakljuciti isto ...pa vidis da ti to pisu ljudi koji imaju,voze 70 ccm...

IKO:

--- Citat: interceptor - 10 Kolovoz, 2008, 12:43:07 ---
--- Citat: mhr-team - 10 Kolovoz, 2008, 12:21:54 ---neznam sta da kazem...
sam znam da nikad nebih uzeo skut na kojem je bilo par dosta jakih kitova,... jer ljudi očito ne kuže šta radi jedan npr. mhr kit skuteru...

--- Kraj citata ---
ma boli me lakat šta mhr kit radi skuteru......ionako (ako si čitao postove prije) mislim kad bi ga uzeo ulupao bi u njega oko 10 000 - 11 000 kuna.....to ti je gotovo cijela mašina nova.......i da uzmem getribu novu...tj. dužu....onda bi kao peglao prek 100 km/h ?? i ako ga uzmem ne mislim stavljat malossi multivar 2000 nego malossi MHR overrange cijeli paket (polutke,variomat,rolice i remen...mislim da je to to) i kad bi složio sve to kako sam naveo prije da on ne bi ispeglao 100 km/h ?? da bi išao 100 km/h znači trebam složit high end jer je to stara serija runnera ??!!!!!!!!!!!!!! ili možda da mu ugradim mašinu od raketo plana pa bi možda onda mogao povuć do 100 km/h jer ipak ono je to stara runnerica.... po vašem ona nemože više od 90 km/h......

--- Kraj citata ---
kupi VX-a ili VXR-a i miran si  :ljetodobar:

interceptor:

--- Citat: IKO - 10 Kolovoz, 2008, 14:22:27 ---
--- Citat: interceptor - 10 Kolovoz, 2008, 12:43:07 ---
--- Citat: mhr-team - 10 Kolovoz, 2008, 12:21:54 ---neznam sta da kazem...
sam znam da nikad nebih uzeo skut na kojem je bilo par dosta jakih kitova,... jer ljudi očito ne kuže šta radi jedan npr. mhr kit skuteru...

--- Kraj citata ---
ma boli me lakat šta mhr kit radi skuteru......ionako (ako si čitao postove prije) mislim kad bi ga uzeo ulupao bi u njega oko 10 000 - 11 000 kuna.....to ti je gotovo cijela mašina nova.......i da uzmem getribu novu...tj. dužu....onda bi kao peglao prek 100 km/h ?? i ako ga uzmem ne mislim stavljat malossi multivar 2000 nego malossi MHR overrange cijeli paket (polutke,variomat,rolice i remen...mislim da je to to) i kad bi složio sve to kako sam naveo prije da on ne bi ispeglao 100 km/h ?? da bi išao 100 km/h znači trebam složit high end jer je to stara serija runnera ??!!!!!!!!!!!!!! ili možda da mu ugradim mašinu od raketo plana pa bi možda onda mogao povuć do 100 km/h jer ipak ono je to stara runnerica.... po vašem ona nemože više od 90 km/h......

--- Kraj citata ---
kupi VX-a ili VXR-a i miran si  :ljetodobar:

--- Kraj citata ---
nisam miran.....u obzir dolaze samo skuteri od 50 ccm.....drugo me ne zanima....(zbog nabrijavanja)....

mhr-team:
koji kit planiraš stavit???
jer da bi ti išao ko sp180 moraš stavit barem mhr kit, (što znači da moraš kupit malossi blokove ili dati nekom extra majstoru da ti preradi serijske), ostale djelove da ne nabrajam...

interceptor:

--- Citat: mhr-team - 10 Kolovoz, 2008, 16:43:05 ---koji kit planiraš stavit???
jer da bi ti išao ko sp180 moraš stavit barem mhr kit, (što znači da moraš kupit malossi blokove ili dati nekom extra majstoru da ti preradi serijske), ostale djelove da ne nabrajam...

--- Kraj citata ---
a ljudi piše vam sve gore.......ponavljam setup već po 3023274672353 put : Kvačilo fly, variomat Malossi MHR overrange cijeli paket, radilica tp, kit tp trophy, karburator stage6 19 mm, auspuh gianelli reverse, DUŽA GETRIBA, cijela malossi struja, i neka gljiva.....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju