Općenito > Generalno o skuterima
Isplati li se....runnerica...??
igor.sb:
--- Citat: interceptor - 09 Kolovoz, 2008, 20:22:17 ---a ovi likovi sa foruma sa svojim "serijalama" peglaju bar 85 km/h !! a daj čovječe.....
--- Kraj citata ---
ono sto kaze cuka i stvarna brzina nisu ni priblizno iste, pogotovo na tim starijim runnerima
alfa ti govori neku realnu brzinu
tebi bi pisalo 120, a ti ides 90 i dobro :toothy11:
superfly:
:dontknow: sve mi se cini da ces previse love uruc u taj skut ako ga kupis .
nova runerice ti je 15 k kuna u ducanu (zbaci rabljene se prodaju oko 8k kuna )....
ipak sam moras odlucot sto zelis :icon_biggrin:
mhr-team:
neznam sta da kazem...
sam znam da nikad nebih uzeo skut na kojem je bilo par dosta jakih kitova,... jer ljudi očito ne kuže šta radi jedan npr. mhr kit skuteru...
interceptor:
--- Citat: mhr-team - 10 Kolovoz, 2008, 12:21:54 ---neznam sta da kazem...
sam znam da nikad nebih uzeo skut na kojem je bilo par dosta jakih kitova,... jer ljudi očito ne kuže šta radi jedan npr. mhr kit skuteru...
--- Kraj citata ---
ma boli me lakat šta mhr kit radi skuteru......ionako (ako si čitao postove prije) mislim kad bi ga uzeo ulupao bi u njega oko 10 000 - 11 000 kuna.....to ti je gotovo cijela mašina nova.......i da uzmem getribu novu...tj. dužu....onda bi kao peglao prek 100 km/h ?? i ako ga uzmem ne mislim stavljat malossi multivar 2000 nego malossi MHR overrange cijeli paket (polutke,variomat,rolice i remen...mislim da je to to) i kad bi složio sve to kako sam naveo prije da on ne bi ispeglao 100 km/h ?? da bi išao 100 km/h znači trebam složit high end jer je to stara serija runnera ??!!!!!!!!!!!!!! ili možda da mu ugradim mašinu od raketo plana pa bi možda onda mogao povuć do 100 km/h jer ipak ono je to stara runnerica.... po vašem ona nemože više od 90 km/h......
3alfa3:
Stavi 10% dulju getribu i ici ces 10% brze. Stavi 20% dulju getribu i ici ces 20% brze. Jedini uvjet je da imas dovoljno snage da i sa tim getribama izguras remen na sam vrh variomata.
Nego...
Sta ti mislis da ce neki motor sa istim prijenosom, ali drugim kitom i spuhom na istim okretajima imati drugaciju brzinu? Nece.
Radilica vrti remen, remen vrti polutke, polutke preko kuplunga zvono, zvono getribu, a getriba kotac. Cista matematika i zbrajanje i oduzimanje prijenosnih omjera.
To ti je razlog zasto vec i serijale sa rezo spuhom i dobro postelanim prijenosom idu (skoro) isto brzo kao i base nakitani skuteri. Jedino sto sa 70ccm kitom imas vise snage pa brze dodjes to te brzine...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju