Općenito > Propisi
naknada za ozljede nakon prometne, info mi treba!
3alfa3:
Kad situacija nije (po policijskom zapisniku) cista ko suza, u 99,99% slucajeva osiguranje ceka presudu suda kako bi doslo do isplate stete (kako za motor, tako i za ozlijede).
Kod mene je proslo ljeto situacija bila cista i Croatia je isplatila u cjelosti stetu za motor, ali sam morao potpisat da ukoliko dodje do sudjenja gdje ce se utvrdit moja krivica, moram vratit novce + kamate
TomTomislav:
Tak je i meni ponuđeno,ako dođe da sam kriv da vračam novce.
giannelli:
--- Citat: ivanm - 20 Srpanj, 2013, 07:48:54 ---tako je, bez njega ništa nećeš dobit.. bio si u prekršaju jer si preticao u križanju.
daj odvjetniku i pripremi se na čekanje, ja čekam već 2.5 godine.. bio u međuvremenu na vještačenju, kod doktora, itd..
--- Kraj citata ---
To mi je i odvjetnik rekao da bi me mogli okrivit za preticanje jer nema svjedoka.
No stvar stvar je takva da nisam ni u jednom trenutko krenuo preticat, vozio sam u sredini svoje trake iza doticnog vozila, kad se polo dao desno jos sam bio na sredini trake. Onda se naglo dao ljevo, kad je vec bocno stajao vidio me i zakocio, ja sam se poceo davat ljevo kad sam vidio da on skrece ljevo. I zato sam udario u njegov pr.ljevi blatobran a ne u vrata od vozaca. Nisam izasao iz svoje trake. Nebitno to sad ovdje.
Nego muci me drugo pitanje, naime odvjetnik ce naplatit odstetu za ozljede od osiguranja na kojem je vozac auta.
A ja bi trebao imat pravo na odstetu onu u slucaju invalidnosti ili smrti, s obzirom da ce postojat postotak invalidnosti zbog posljedica ozljeda.
No posto nije moje osiguranje u pitanju vec od vlasnika skutera, imam li ja pravo na to? Ako da koji dokumenti mi trebaju od skutera?
3alfa3:
Govoris o onom osiguranju koje ima polica vozila kojeg si vozio za vozaca i putnike?
Ako na to mislis, i ako je takvo osiguranje uopce uplaceno, onda imas pravo i tu policu teretit i imas pravo na to bez obzira sto nisi vlasnik vozila.
jedino racunaj na barem 10 puta manji iznos nego onaj kojeg ces dobit na teret polie osigurana drugog vozila koje je krivo za sudar jer su tablice invalidnosti kod te police (ove cije si vozilo vozio) u najmanju ruku Cudne. Ono sto osiguranje priznaje kod police auta iz tvoje price, toretski ce iznosit recimo 20%. Kod ove police vozila koje si vozio fe iznosit bitno manje. Znam, nije fer, al tako je.
I jos nesto - da i dobio novac sa t police, brem kako na njoj pise, trebas osta invalid jer sa nje ne dobias novce za boli, lijecenje itd koliko sam shvatio.
Iskreno, ja jos nisam ni podnio odstetni zahtjev po toj polici jer sumnjam d cu ista sa nje moc naplatit, a ako i hocu, to cde bit mizerija (a bio sam fino polomljen, al vjerojatno sa jako malim postotkom trajnog invaliditeta).
Ta polica u praksi sluzi obitelji nastrdlog. Recimo, ako on pogine, oni ce dobit iznos koji je tamo naveden, ako ostane jako teski invalid - isto.
giannelli:
da, na to mislim. no ne znam je li se odnosi samo na 100 postotnu invalidnost.
A opet cuo sam da do 10posto ne racunaju invalidnost kao istu.
Tako da to valjda otpada.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju