Općenito > Propisi

naknada za ozljede nakon prometne, info mi treba!

<< < (4/4)

tronic:
jesi ono ti bio sa onim crvenim neosom?

3alfa3:

--- Citat: giannelli - 29 Srpanj, 2013, 11:55:01 ---da, na to mislim.  no ne znam je li se odnosi samo na 100 postotnu invalidnost.
A opet cuo sam da do 10posto ne racunaju invalidnost kao istu.
Tako da to valjda otpada.

--- Kraj citata ---

Svaki postotak se broji.
Problem je sto ce isti lijecnik/vjestak koji radi za to osiguranje za istu ozlijedu rec da se radi o 30% za policu ovog u autu, a za isto to preko police o kojoj sad pricamo ce to bit 5%. I onda racunas da je max. iznos  (ajmo rec)za 100% invalidnost 100.000kn, a ti imas 5% sto je 20 puta manje  = 5.000kn.

U svakom slucaju, isplati se teretit i tu policu (nemoj od toga odustat), ali nemoj ocekivat neke velike novce

giannelli:

--- Citat: tronic - 29 Srpanj, 2013, 14:42:43 ---jesi ono ti bio sa onim crvenim neosom?

--- Kraj citata ---
Nikad u zivotu nisam vozio crvenog neosa.

@alfa, znam da sam prije 4 godine dobio 3posto invalidnosti zbog lakseg loma u stopalu. Ne sjecam se jesam li to naplatio.
To se sad nece uzet u obzir?
A treba mi valjda broj police tog motora, zapisnik, medicinska dokumentacija i ne znam treba li sto od vlasnika?

Moze li se to bez cekanja sudskog rjesenja o krivici nego vec po samom zavrsetku ljecenja naplatit? I je li pametno to jer moje i od sudionika osiguranje je ista kuca. Jer tako se oni upoznaju sa slucajem i mogu pripremat nesto.. Ili je to glupost?

3alfa3:
U pravilu se sudi za cijeli iznos. Bolje osig. kuce u startu priznaju obavezu isplate stete pa isplate neku mizeriju, al to je samo zato da im se ne obracunava kamata nakon sto sud zavrsi.

Svakako odvjetnika uzmi pa nek on to radi, a znat ce on sto sve treba od dokumentacije

Oboruzaj se zivcima i vremenom

ivan salinovic sr sale:
Odi kod odvjetnika i pitaj ga sve što te zanima,on če ti najbolje reć ima milijun caka i gluposti,ima i odvjetnika koji rade s osiguranjima i doktorima kao u mom slučaju sve je bilo gotovo za 2 mjeseca i pare za totalku na motoru i za moje ozljede,zato pravac odvjetnik,inemoj nekog šabana uzet već koji se bavi time, tj prometnim slučajevima

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju