Pozdrav ljudi.
Tražim jedan savjet. Imam NRG Power 2005.g. Sada na zadnjem servisu mi je majstor stavio lakše valjke u variomat (jer sam mu rekao da mi na uzbrdici i kada je motor ugrijan slabije prebacuje brzinu). Rekao mi je da je digao okretaje za nekih 1500 okretaja i sada mi na punom gasu vtri negdje na 9000 - 9300 okretaja. Sada se situacija malo popravila, tj. treba malo kraće da se prebaci brzina ali je problem u tome što skuter sada troši nekih 6 - 6,5 l na 100 km, što povezujem s brojem okretaja. Imao sam namjeru vratiti stare valjke (serijske) jer ne želim imati auto nego skuter. Inače mi je skuter trošio oko 4 l dok su bili serijski valjci (rolice).
Uglavnom, na skuteru je sve serijski. Ali pošto sam već par dana po forumima i čitam pa sam se malo zainteresirao da malo "poštelam" taj moj skuter da malo bolje ide. Trenutačno na ravnom ide 78 km/h. Pa pitanje je da li se to može malo poboljšati a da se ne potroši sad neko brdo novaca. Mislio sam uložiti možda u variomat ili auspuh (da li cijeli ili samo kuglice to ostavljam vama da mi pomognete) pa poslije remen i kvacilo, pa glavni feder i federe kvačila. Za sve ovo vas molim preporuku. Što prvo promijeniti i s čim početi??
Naravno, najbitnije je da li skuter može ići brže te otprilike koliko. Ako ću dobit 2-3 km/h onda mi se čini da to nema smisla, a ako dobijem više onda je to ok.
Ako treba još neka informacija koju nisam napisao javite pa vam napišem.
Pozdrav i hvala.