Svaka ovakva tema se svede na to da si štef hrani ego i širi dezinformacije o minarelli mašinama, mislim ipak je on vrhunski majstor za piaggio i to mu niko nemože poreč, ali bolje da minarelli prepusti nekom drugom.
Prvo, minarelli LC, blok 1999. godište, cilindar od r verzije s malo agresivnijim tajminzima, serijska glava s boljom kompresijom, dell 12 (dizna 86, igla a12, ler dizna 38) malossi red sponge, top variomat i top remen, leo vince zx. Skuter normalne kombinirane vožnje troši 3 litre, otvorene vožnje s pol gasa pri brzini oko 70 po gps troši 2,6 litara. Isključivo gradske vožnje troši max 3,5 , a gradske agresivne vožnje oko 3,7(kretanje sa svakog semafora ful gas i natjeravanje od semafora do semafora) Preko 4 litre sam ga natjero jedino vožnjom u dvoje po gradu. Pošto sam ja dosta lagan potrošnja je mjerena i s vozačem od 88kg i potrošnja je bila za 1-2 deci veća.
Drugo, minarelli lc, malossi sport 70, dell 17,5 (dizna 80, igla a 21 jedan zarez prema bogatijem, ler dizna 36), top variomat, top remen, leo vince zx. Ovaj setup troši skoro isto ko serijala, u nekim slučajevima i manje jer se treba držat manje gasa da postigne određenu brzinu nego kod serijale. Prije par tjedana sam išo od centra ZG do Varaždina s prijateljem, zajedno smo imali oko 140 kg, vozio sam maksimalno štedljivo i kreto sa semafora niti s pol gasa. Putna brzina je bila na 1/4 gasa oko 70 - 75 po gpsu. Do varaždina je potrošio 2,3 litre i prevalio 80km, što znači da troši 2,8 na 100km. Kilometraža je slikana u ZG na pumpi kad sam natočio tank do vrha i slikana je u VŽ kad sam isto natočio do vrha. Ako nekog zanima potrošnja u drugačijim uvjetima ima tablicu u mojem putopisu kad sam išo na more.
Oba skutera su bila naštelana vrhunski, znači na svim otvorima gasa je smjesa odlična, jedino na leru ostavim malo bogatiju smjesu da ležajevi dulje traju. Sve ovo mogu potkrijepit slikama i skuter je MOJ, znači nije od frenda, dede, tate, susjeda... i s njim imam već pozamašan broj km. Ovoliko troši dobro naštelan minarelli LC, a to šta većina ljudi ne zna naštelat skuter je već druga priča. Ovaj setup s malossi sportom ima već 15 000km bez da je išta dirano na mašini(osim remena i rolica), mislim da to govori samo za sebe kako je skuter složen.
U to koja je mašina bolja ne želim ulazit, samo znam da piaggio više neće u moje dvorište i da svaki setup koji se stavi na piaggio ja na minarelliu mogu složit, a da ide bolje i manje troši.
O tome kako stari serijski rox sa stage 2 spuhom, dell 17,5 i skinutom blokadom na cilindru ide ne želim ni pričat jer bi se nekom snovi srušili.
Štef veselim se tvom sarkastičnom odgovoru